Corona protocol

Corona protocol

Op deze pagina lees je de meest recente maatregelen terug in de bestrijding van het corona virus. Deze maatregelen zijn met de meest grote zorg samengesteld door de vereniging in contact met de gemeente Huizen en is mede gebaseerd op adviezen van KNVB, RIVM en GGD.

Blijf je houden aan de vereisten en aanbevelingen, dan lopen we met zijn allen het minste risico op het oplopen van het virus!

___________________________________________________
Update 2-12-2021

A-categorie (prestatieve competities)

Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. Na het Kamerdebat, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11/12 december en 18/19 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.

B-categorie (recreatieve competities)

Komend weekend wel het reguliere competitieprogramma voor jeugd en senioren. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen. Na het Kamerdebat én het advies van het VMC wordt per leeftijdscategorie een besluit genomen over het programma van 11/12 december en 18/19 december: wel of geen wedstrijden.

Wil je als team gebruik maken van de coulance en medewerking van de KNVB neem dan contact op met de sectorleider.

Omdat een groot gedeelte van de teams van Zuidvogels in de B-categorie vallen hebben we aanstaande zaterdag dus een “normaal” wedstrijd programma. Teams uit de A-categorie die een vriendschappelijke wedstrijd willen spelen kunnen dit aanvragen via de sectorleider. Let wel op: competitiewedstrijden gaan voor op vriendschappelijke wedstrijden. De kans dat er ruimte op de velden is, is daarom zeer gering.

Trainingen

Ondanks dat het niet toegestaan is om na 17:00 uur te sporten willen we teams zoveel mogelijk binnen de mogelijkheden de gelegenheid geven om te trainen. Voor de senioren en hogere leeftijdscategorieën in de jeugd is dit erg lastig. Vandaar dat we het volgende besloten en georganiseerd hebben:

Voor de jongste jeugd (Kabouters, JO8, JO9, MO9, JO10, MO11 en MO13 organiseren we zogenaamde inlooptrainingen waarbij alle teams uit de betreffende lichting op hetzelfde tijdstip een circuittraining krijgen. Voorwaarden is wel dat elk teams zelf voor een begeleider zorgt.

Voor de overige jeugdteams hebben we de mogelijkheid geboden om op aanvraag een trainingstijdstip aan te vragen. De afgelopen week heeft hierover al een inventarisatie plaats gevonden. Teams die aangegeven hebben te willen trainen zijn in onderstaand schema al ingedeeld.

Staat je team er niet in, maar wil je wel trainen: dien dan hiervoor een verzoek in bij de sectorleider. We zullen proberen om zoveel mogelijk te voldoen aan de verzoeken, maar wij hopen ook op begrip dat gezien de krapte in beschikbare tijden dit niet altijd mogelijk is.

Vanaf aanstaande maandag 6 december zal daardoor onderstaand trainingsschema gelden.

Doordat teams nu op andere tijdstippen gaan trainen kan het zo zijn dan materialen en ballenkarren gedeeld moeten worden. Graag hiervoor jullie begrip en als teams in onderling overleg regelen. We gaan ervan uit dat jullie hier wel uitkomen.

Mocht je gaan trainen let dan wel op dat de kantine en kleedkamers gesloten zijn. Verder is het van belang dat ons sportpark om 17:00 uur dicht gaat. De trainingen zullen daarom tot uiterlijk 16:45 uur duren, zodat er nog voldoende tijd is om de materialen op te ruimen en het terrein te verlaten.

15.30-16.45

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Veld 1A

JO13-1

MO17-1

JO8/JO9/JO10

Kabouters

Veld 1B

MO15

 

JO8/JO9/JO10

Kabouters

Veld 2A

Keepers

JO17-1

JO8/JO9/JO10

JO11-1/2

Veld 2B

 

JO17-2

JO8/JO9/JO10

JO15-1

Veld 3A

 

JO12-1/2

MO9/MO11/MO13

 

Veld 3B

 

JO11-3

MO9/MO11/MO13

 

Overigens blijven ook de maatregelen van kracht dat zowel bij trainingen als wedstrijden publiek niet toegestaan is (zie tevens hieronder). We doen hier wederom op iedereen een beroep om hierin zijn verantwoordelijkheid te nemen en met respect om te gaan met de vrijwilligers die deze maatregelen handhaven.

Verder blijft de kantine alleen open voor thuisspelende teams, hun begeleiders en tegenstanders. Voor uitspelende teams is het niet toegestaan om na hun wedstrijd nog naar de kantine van Zuidvogels te komen.

___________________________________________________
Update 16-11-2021

  1. Publiek is niet meer toegestaan bij de wedstrijden en trainingen, behoudens leiders, grensrechters, scheidsrechters. Van bezoekende teams zijn slechts 5 begeleiders toegestaan. Dit wordt gecontroleerd bij binnenkomst.
  2. Voor toegang tot alle delen van ons gebouw (zijnde kantine, kleedkamers, wedstrijdsecretariaat, toiletten) is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. 
  3. De kantine is alleen open op de zaterdagen en dan slechts te bezoeken met CTB en is slechts open voor spelers, scheidsrechters en overige spel- en teambegeleiders, alsmede vrijwilligers in met kantine- en/of wedstrijdsecretariaatstaken en het bestuur zelf.

Voor de goede orde: wij vinden dit net zo min leuk als jullie. We móeten controleren en we hebben de maatregelen te respecteren. Respecteer degenen die die vrijwilligerstaak op zich genomen hebben.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!