Clean Sheets & Goals

Clean Sheets & Goals

Clean_sheets__goals.png

 

A65A5544.jpgEen leuk initiatief aan het begin van seizoen 2020-2021: Clean Sheets & Goals. 

Wat is het idee... Iedereen weet wat een clean sheet is: geen tegendoelpunten krijgen. Die tegendoelpunten zijn nu geld waard. Ook doelpunten zijn geld waard. De opbrengst van de Clean Sheets gaat naar de club en de opbrengst van de doelpunten gaat naar het welbekende potje van de A-selectie zelf. (Zij sparen daar zelf ook voor, om daarmee teamuitjes e.d. mee te kunnen bekostigen.)

Dat gaat dan in de praktijk als volgt. 

Supporter A gaat voor het volgende:
- clean sheet: 15 euro (minimum is 10 euro)
- doelpunt: 1 euro (minimum is 1 euro). 

We nemen de bekeruitslagen van de afgelopen weken er bij:
SO Soest: 3-1 winst. Opbrengst: 3 euro. Deze gaat volledig in de pot.
CDW: 1-2 winst. Opbrengst 2 euro. Ook deze gaat volledig in de pot.
VRC: 1-0 winst. Opbrengst: 15 + 1 euro. De 15 euro gaat naar de vereniging, 1 euro gaat in de pot. 

Na de wedstrijd (uit en thuis) gaan we snel rekenen in de geavanceerde spreadsheet die we hiervoor gaan gebruiken. Na afloop van de thuiswedstrijd gaat een lid van de A-selectie in de kantine bekend maken wat de opbrengst van de dag is. En... dan nog een leuk aspect: wat doen we nou met de opbrengst voor de club. Daar gaan we dan voor loten. We gaan de inschrijvers een aantal opties geven en zij kunnen zelf ook met suggesties komen voor een goed doel. Het bedrag kan bijvoorbeeld uitgegeven worden aan een rondje portie gemengd voor de hele kantine. Dan wordt indirect de kantineomzet gesponsord. Heb je meer affiniteit met de jeugd: ook dat kun je aangeven. Dan gaat de opbrengst naar het potje voor leuke dingen. Iets specifiek voor de damesafdeling? Kan ook. 
Na de wedstrijd gaan we dan loten waar de opbrengst naartoe gaat. Waarbij aangetekend dat het winnende goede doel van de vorige keer uitgesloten is. Zo krijg je nooit tweemaal achtereen hetzelfde goede doel.

A65A9991.jpgQua betalen gaan we het simpel houden. We vragen aan iedereen hun mobiele nummer, zodat we tikkies kunnen versturen. De deelnemende supporter verwerkt het tikkie en maakt zo het geld over. Dit laatste moeten we nog even gaan zien hoe dat werkt. Het is ook voor ons allemaal nog nieuw.

Maar het is zeker een leuk idee en het geeft ook leuke dynamiek. Want waarom zouden we bij b.v. 5-0 stoppen met proberen meer doelpunten te maken? Het spekt de club. Een extra motivatie om alles uit die wedstrijd te halen wat er in zit. 

Voor alle duidelijkheid: het is een initiatief vanuit de A-selectie zelf. Zij houden zelf de administratie bij en zorgen voor het ophalen van het geld en de overdracht hiervan aan de club.

Vind je het leuk om mee te doen? Schrijf je dan hier in. 

Namens de A-selectie,
Ricardo Tat & Hidde van Erkel

Wil je meer informatie hebben, dan kun je ons e-mailen op cleansheets@hsvdezuidvogels.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!