76'

1e klasse C

10 oktober 2020 14:30

M. van Dijk (Etten-Leur)

Het eerste schaap is over de dam bij "de Zuid", na een wat moeizame 1e helft tegen het bezoekende Woudenberg stond er bij rust toch 3-1 op het scorebord voor de thuisploeg, na de thee was er eigenlijk maar 1 ploeg die voetbalde, dat was Zuidvogels. De uiteindelijke score had hoger uit kunnen vallen dan de 5-1 die nu op het formulier kwam, maar de 3 punten waren er niet minder verdiend om.

Zonder toeschouwers, maar met een livestream via You Tube, begon het thuisduel van Zuidvogels tegen Woudenberg. Altijd een stugge ploeg om tegen te spelen, alhoewel de historische statistieken toch in het voordeel van de rood-groenen spraken. Maar elke wedstrijd is weer een nieuwe, dus van quitte af trachtte de ploeg van de inval-coaches de Groot/van Beurden (de hoofd- en ass. trainer zaten noodgedwongen thuis...) de bezoekende geel-hemden onder druk te krijgen.
Dat ging na 3 minuten al faliekant fout voor de thuisploeg: een te doorzichtige breedtebal van Furkan Cetin werd simpel opgepikt door Tom de Greef, die stuurde diens directe tegenstander Mark Radstake in de diepte weg en schuin voor Danny Versteegt prikte de linkerspits de bal in de uiterste hoek (0-1).

Een slecht begin voor Zuidvogels, dat echter de kop niet liet hangen en na deze tegenslag direct weer de aanval zocht. Een minuut later was Martin Campbell zijn tegenstander over rechts te snel af, zijn teruggetrokken voorzet werd in 1x verlengd in de verre hoek door Imar Kort, maar die raakte de staander in plaats van het net achter doelman Donker. In de 6e minuut werd het alsnog gelijk, nu was het Imar Kort die profiteerde van weifelend ingrijpen van de Woudenberg-verdediging, hij kopte de hoge bal direct door naar de vrij gesprintte Martin Campbell, zijn harde schuiver over de natte ondergrond verdween in de verre hoek naast keeper Donker (1-1). Een ideaal moment om op gelijke hoogte te komen, want dit gaf Zuidvogels de overtuiging hiermee door te kunnen.

Toch was Woudenberg nog bijna weer op voorsprong gekomen, Tom de Greef kwam plotseling vrij op de rand van de '16' van Zuidvogels, zijn inzet werd echter gepareerd door de attent keepende Danny Versteegt.
De volgende aanvallen van de thuisploeg verliepen vaak over rechts waar Martin Campbell dreigend aanwezig was, een inzet met links van hem in de 19e minuut werd knap verwerkt door keeper Laurens Donker.
In de 25e minuut een prima interceptie van de vanmiddag heel overtuigend spelende Tim Horsmeier, hij dreef de bal via de as van het veld op de helft van Woudenberg, bediende met een steekpass Hidde van Erkel en deze linkspoot gaf een strakke voorzet richting 1e paal waar Imar Kort met een simpele voetbeweging de bal tot in het doel verlengde: een knap uitgespeelde aanval (2-1).

De voorsprong bracht wat rust in het spel van de thuisploeg, het drong met accuraat positiespel Woudenberg meer op eigen helft en een klein kwartier later was het weer Horsmeier die nu over rechts aan een rush naar voren begon, hij werd licht getoucheerd door een Woudenberg-verdediger, genoeg voor scheidsrechter van Dijk om een vrije schop aan Zuidvogels te geven. Linksback Huib van Eijnsbergen plantte zich achter de bal op 25 meter van de goal en met een stijlvolle trap over de muur met links verraste hij doelman Donker in de lange hoek volkomen (3-1).

Van Eijnsbergen was het ook 2 minuten voor rust met een indraaiende vrije trap, bij de 2e paal miste de inlopende Richard Gooijer de bal op centimeters voor de 4-1...

Wellicht een wat geflatteerde voorsprong voor Zuidvogels, het zat nu eens mee qua effectiviteit.

Na rust was de verwachting dat Woudenberg meer uit de schulp zou kruipen om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen en in de eerste 5 minuten na de thee was dat ook zo. Mark Radstake kwam nog een keer gevaarlijk door over links, Furkan Cetin wist in laatste instantie zijn schot te blokken tot corner.

Hierna nam Zuidvogels resoluut het heft in handen, een afstandsschot van Bob Brilleman toucheerde nog de lat en een aantal minuten later was het Imar Kort die een niet goed weggewerkte bal van Woudenberg in het eigen strafschopgebied succesvol op de rechter-pantoffel nam, de bal sloeg in de korte hoek in (4-1).

Woudenberg's moraal werd door deze treffer geknakt, het wisselde nog een aantal leegespeelde aanvallers voor verse krachten, maar kon geen vuist meer maken voor een meer op dreef geraakt Zuidvogels. Een aantal goede kansen werden door rood-groen nog gemist (Donny v.d. Pol's kopbal over en Martin Campbell 1-op-1 door keeper Donkers weggetikt), maar in de 76e minuut was het rechtsback Furkan Cetin die naar binnen dribbelend de bal voor zijn linker kreeg en zich niet bedacht, kiezelhard vloog de bal in de touwen achter Donkers (5-1).

Het laatste kwartier nog een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg, de stand bleef echter ongewijzigd, de 5-1 was binnen en daarmee ook de 1e overwining in deze competitie. Of hier volgende week een vervolg aan gaat worden gegeven in de 1e derby-strijd dit seizoen tegen buurman sv Huizen is nog maar de vraag, de corona-persconferentie van onze premier van a.s. dinsdag zal hier meer duidelijkheid over geven....