13 oktober 2020 20:00

Scheidsrechter

B.v.d. Boogaard (Amersfoort)

Onbekend

De 1e knock-out ronde heeft Zuidvogels moeizaam overleefd. Na een redelijk tot goed 1e uur met 4 goals en een comfortabele 4-0 voorsprong, was het laatste half uur duidelijk beneden peil van de rood-groenen en kwam Victoria nog verontrustend dichtbij met 3 goals.
Einduitslag: 4-3

Zuidvogels startte met hoegenaamd dezelfde basis als afgelopen zaterdag tegen Woudenberg. Alleen de afwezige Donny v.d. Pol was vervangen door Youri van Kommer.

Na een min of meer gelijkopgaand eerste kwartier, ging bij de thuisploeg het tempo in het combinatiespel omhoog. Met name via de zijkanten kon de ruimte gevonden worden via Martin Campbell. Dat leverde in de 23e en 26e minuut goals op via evenzovele assists van Campbell: van Kommer (1-0) en Kort (2-0) zorgden voor de treffers. Zuidvogels was bovenliggend in deze fase, Victoria kwam telkens een stapje te kort. In de 43e minuut viel de (3-0): een rush van de centrale verdediger Tim Horsmeier over 70 (!) meter via de linkerflank eindigde in een strakke voorzet in de 5-meter, waar Imar Kort koel afdrukte.

Na rust met wat positionele wijzigingen bij de thuisploeg, waren de eerste 5 minuten duidelijk voor Zuidvogels: in de 50e minuut kwam Bob Brilleman vrij op links, hij wachtte tot Youri van Kommer goed gepositioneerd stond voor de goal en deze drukte voor de 2e maal af deze avond (4-0).

Je voelde in het veld dat bij Zuidvogels het 'heilige moeten' er vanaf dat moment af was, de scherpte voor de goal was stukken minder en Victoria hanteerde een aantal malen gevaarlijk de tegenstoot. Dat resulteerde in de 67e minuut in de (4-1) uit een penalty en 7 minuten later in de (4-2) uit een kopbal na een corner. Victoria voelde aan dat er nog meer in zat en Zuidvogels bleef volharden in slordig spel. Een aantal corners kwamen nog gevaarlijk door in de '16' van Zuidvogels, met nu invaller keeper Hoelscher op de goal na het geblesseerd uitvallen van Damian Stiemer, die trouwens een foutloze partij keepte tot zijn uitvalbeurt. In de allerlaatste minuut wederom laks verdedigen van Zuidvogels en Victoria kwam op (4-3).

Uiteindelijk floot scheidsrechter v.d. Boogaard af voor het einde, de inhaalrace van Victoria strandde in het zicht van de finish. Zuidvogels door naar de volgende KO-ronde. Die waarschijnlijk wat langer dan normaal op zich zal laten wachten....