Assist: Jorni Camps

14 augustus 2021 14:30

van Nimwegen (Amsterdam)

En we mochten weer de 'wei' in, eindelijk. Het werd tijd, alleen maar trainen en niet spelen, dat gaat stierlijk vervelen....

Zuidvogels speelde zijn 1e oefenwedstrijd voor het seizoen 2021-22 in het pittoreske Noord-Hollandse dorp Zunderdorp, onder de rook van Amsterdam tegen het plaatselijke HBOK. Alsof je je in het landschap van Anton Pieck waande, prachtig.

HBOK, onder leiding van coach Kai Meeuwse, in een ver verleden als speler nog een echte Zuidvogel-man, begon de 1e helft fris van de lever tegen de rood-groenen.
Ze drukten de Huizer bezoekers bij tijd en wijle naar achteren, de ploeg van coach Michael v.d. Berg opereerde in een andere samenstelling dan 'normaal' en dat was zo nu en dan wel te merken. Het kreeg weinig vat op het spel van de Zunderdorpers, met name als Dennis Kaars zich met de aanval van de groen-witten bemoeide.
In de 11e minuut kwam het enigzins goedkoop aan de (1-0), een tamelijk ongevaarlijke voorzet van links werd in een reflex met de hand beroerd door linksback Preston Ziessen, penalty volgens de scheidsrechter en de 1-0 werd feilloos binnen geschoten.

De (2-0) liet vervolgens ook niet lang op zich wachten, Zuidvogels was in de 23e minuut te weifelend in het druk zetten op de opbouw van HBOK, de bal kwam terecht bij de snel opkomende linkerspits van de thuisploeg en met een fenomenale knal in het dak van het doel boven doelman Hidde Hoelscher was de verdubbeling van de voorsprong een feit.

Twee wapenfeiten van de rood-groenen in het verloop van de 1e helft, beiden van Menno Fouchier en beide waren het afstandsschoten op het doel van de thuisploeg. Zonder resultaat helaas. Een moeizaam opererend Zuidvogels in de eerste helft, het creerde te weinig om aanspraak op een doelpunt te maken.

Opstelling Zuidvogels 1e helft: Hidde Hoelscher (k), Daan Wiegers, Marc te Pas, Tim Horsmeier, Preston Ziessen, Noah Steenman, Mauro Franken, Menno Fouchier, Lucky Akot, Sil Schoon, Brian Schimmel.

De tweede helft een compleet ander Zuidvogels-team in het veld, met de nodige routiniers in de as en veel meer snelheid op de vleugels. Dat gaf een ander spelbeeld te zien. Nu waren het de bezoekers die het tempo van de wedstrijd bepaalden en veel makkelijker naar voren combineerden. In de 51e minuut resulteerde dat in de (2-1), met vlot combinatiespel werd in de eindfase Raymon Lagerburg centraal bereikt die in één tijd de bal doorspeelde op rechts naar de op volle sprint liggende Martin Campbell. Die bedacht zich schuin voor de goal geen moment en kogelde de bal in de korte hoek achter de HBOK-goalie.
Zuidvogels bleef vervolgens HBOK goed onder druk houden, ook over links werd het somtijds gevaarlijk met de snelle Redouan Boussoufi. Maar ook de thuisploeg liet zich op momenten niet onbetuigd, het combineerde vaardig over rechts en kreeg een aantal malen doelrijpe mogelijkheden, het vizier van de thuisploeg stond echter niet meer op scherp.

Nog een vermeldenswaardige actie van spits Imar Kort in de 75e minuut: met een sleepbeweging stuurde hij 2 verdedigers het welbekende bos in, maar de keeper was net 1 brug te ver, zijn inzet ging naast....
De gelijkmaker van Zuidvogels was van grote schoonheid: in de 84e minuut was het de sterk spelende rechtsback Jorni Camps die met een crosspass over 50(!) meter de diep sprintende linkerspits Redouan Boussoufi bediende. Diens aanname met links van de bal was fantastisch en in 1 voetbeweging tikte hij met rechts de bal over de vallende keeper in de uiterste rechterhoek (2-2), een plaatje van een goal.

Opstelling Zuidvogels 2e helft: Jelmer Nijburg (k), Jorni Camps, Lucas v.d. Woude, Richard Gooijer, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Raymon Lagerburg, Miquel Boerboom, Martin Campbell, Imar Kort, Redouan Boussoufi.

Conclusie: een lekker potje voetbal, met 2 verschillende helften qua spel van de bezoekers. Leerzaam voor de coaches op de bank en de spelers maakten de eerste speelminuten in wedstrijdverband. A.s. dinsdag speelt Zuidvogels een thuiswedstrijd om 20.15 uur, tegenstander is dan Batavia'90 uit Lelystad.