Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het 3e bekerduel was tegen de overbuurman FC Almere, aan de andere kant van het Gooimeer residerend. Almere was al uitgeschakeld in de poule en Zuidvogels had een overwinning nodig om zeker te zijn van de 2e KO ronde van de districtsbeker. Het werd uiteindelijk een overtuigende 7-0 overwinning, die met name na rust gestalte kreeg. Er werd zelfvertrouwen getankt door de 11 van coach v.d. Berg voor het eerste competitieduel a.s. zaterdag in Waardenburg tegen WNC. Maar dan met veel meer weerstand, dat is wel zeker...

Zuidvogels startte met het vertrouwde centrale duo Horsmeier/de Heus, wat in de opbouw voor meer mogelijkheden zorgde. Brian Schimmel verving na de warming up de niet geheel fitte Redouan Boussoufi op links. Het duel verliep als verwacht, Zuidvogels duidelijk de bovenliggende partij, met veel druk op de helft van Almere. In de eerste 15 minuten leverde dat al scoringmogelijkheden op voor Hidde van Erkel (schot in het zijnet), Youri van Kommer (kopbal naast), Imar Kort (schot naast) en Martin Campbell die een hard schot in de korte hoek gepareerd zag worden door de doelman. Het was wachten op de (1-0), die kwam er in de 24e minuut: Imar Kort maakte zich goed vrij op de helft van Almere, zag de diepgaande Campbell vertrekken, zijn steekpass was op maat en Martin Campbell drukte hard af in de korte hoek.
Ivo de Heus, die sterk speelde als centrale verdediger, had in de 38e minuut een magnifieke diepe bal op Martin Campbell, zijn voorzet op de inkomende spitsen was echter onzuiver.
De (2-0) kort voor rust na weer een vloeiende aanval over links (de Heus/van Einsbergen, rebound Campbell) werd op advies van de grensrechter afgekeurd door arbiter Ari, met een te magere 1-0 gingen de rood-groenen rusten.

Na rust, met wat verse krachten aan rood-groene kant, ging Zuidvogels door waar het voor de thee mee begonnen was: veel aanvallende intenties, goed positiespel en gevaarlijk worden via de flanken. Almere had meer en meer moeite om de ruimtes te kunnen belopen en Zuidvogels creerde weer doelrijpe kansen. In de 54e minuut was het raak: via een snelle uitbraak over de linkerkant bereikte Brian Schimmel de centraal vrijgekomen Imar Kort, zijn schuiver in de lange hoek betekende (2-0). Drie minuten later lag de (3-0) al in de touwen, Martin Campbell was er over de rechterkant doorheen, zijn voorzet op Youri van Kommer was op maat, die vervolgens rustig binnen schoof.

Het geloof op een resultaat smolt bij Almere als sneeuw voor de zon weg, Zuidvogels zette de gashendel verder open en deed aan klantenbinding voor het goed opgekomen thuispubliek. De (4-0) in de 71e minuut kwam op naam van Imar Kort uit een rebound kopbal, de (5-0) drie minuten later was voor Martin Campbell na een fraaie voorzet van linksback Huib van Eijnsbergen. De (6-0) en (7-0) was voor de invallers Sil Schoon en Lucas v.d. Woude en daarmee was de koek op voor de thuisploeg.
Een goed resultaat in deze bekerpoule, de 2e KO ronde is in november.
Volgende week start de competitie voor de rood-groenen, in Waardenburg wordt het sterk geachte WNC bestreden op ouderwets natuurgras, heel benieuwd hoe de Huizer ploeg er dan voor staat na 90 minuten. Aanvang van het duel daar: 14.30 uur