Scheidsrechter

dhr. Ferit Akkaya (Amsterdam)

Onbekend

Het 3e oefenduel in deze oefencampagne was tegen 2e klasser zo. Hooglanderveen. De Veners hadden de eerste week training in de benen en speelden hun eerste oefenduel in Huizen.
Zuidvogels opereerde het eerste half uur met een aangepaste opstelling, het positiespel verliep wat stroperig en er werden hoegenaamd geen kansen gecreerd. Het enige opwindende moment was in de 4e minuut, een vrije trap van Redouan Boussoufi spatte via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na 30 minuten 6 nieuwe spelers in het veld en dat zorgde direct voor meer elan in voorwaartse zin. Ook het afjagen van de tegenstander in hun opbouwfase verliep beter, zodat in de 32e minuut Imar Kort op links aangespeeld kon worden, zijn voorzet werd prima afgerond door Redouan Boussoufi in de linkerhoek (1-0)

Zuidvogels had nu de smaak te pakken, Hooglanderveen kwam bijna niet meer van de eigen helft af en 4 minuten later was het weer Imar Kort die zich aan de zijkant vrijspeelde, zijn teruggetrokken bal kwam voor de voeten van Redouan Boussoufi, diens inzet werd half gekeerd door de keeper en de terugspringende bal werd met links door Raymon Lagerburg tot doelpunt gepromoveerd (2-0).
De mooiste goal van de middag was de (3-0), snel combinatiespel voorin bracht de bal uiteindelijk bij Imar Kort die oog had voor de vrijgelopen Martin Campbell, diens inzet was de keeper van Hooglanderveen te machtig. Een productieve 15 minuten van Zuidvogels was genoeg om afstand te nemen van de bezoekers.

De 2e helft was duidelijk minder boeiend, Zuidvogels peurde weinig rendement uit de aanvallende activiteiten en Hooglanderveen werd een aantal malen dreigend via de counter. Aan scoren kwamen de bezoekers echter niet toe. Miquel Boerboom moest in de 80e minuut nog het veld verlaten met een lichte hoofdblessure en in de laatste minuut wist Richard Gooijer uit een hoekschop van Brian Schimmel nog de (4-0) tegen de touwen te koppen.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van Zuidvogels is a.s. zaterdag 28 augustus tegen Argon op de Wolfskamer, aanvang: 14.30 uur