Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Afgelopen zaterdag stond voor Zuidvogels 2 de uitwedstrijd tegen ZOB 2 op het programma. Een mooie kans voor de mannen van Sander Mahne om na twee opeenvolgende nederlagen weer eens punten mee te nemen naar Huizen. Helaas werd een voorsprong in de tumultueuze slotfase weggegeven.

Er werd wederom afgereisd naar Zuidoostbeemster zonder versterkingen vanuit het eerste elftal. Helaas was Hidde Hoelscher niet fit genoeg om te spelen, Joost Klaver nam zijn plek onder de lat in.
Zuidvogels begon scherp aan de wedstrijd, wat al binnen enkele minuten resulteerde in een 0-1 voorsprong. Bij een scherpe counter werd Preston Ziessen diep gestuurd door Gerbert Gooijer. Preston schoof de bal laag voor, bij de tweede paal tikte Yannick Schaap kalm binnen. Een droomstart voor het tweede.

ZOB, een ervaren elftal, raakte hier niet van in paniek. Ze speelden verzorgd voetbal vanuit achteruit en hadden het meeste balbezit. Tot heel veel mogelijkheden leidde dat echter niet, omdat Zuidvogels organisatorisch goed stond. Zuidvogels loerde op de ruimte die daardoor ontstond in de counter. Bij een wederom een scherpe counter werd Yannick Schaap diep gestuurd en kon hij alleen af op de keeper, maar hij werd onterecht teruggefloten omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Het zou niet de eerste keer deze middag zijn.
Enkele minuten later wederom een afgekeurd doelpunt toen Steven v/d Vlist goed druk zette op de laatste man van ZOB, maar hierbij een overtreding zou hebben gemaakt. Yannick Schaap kreeg de bal net buiten de 16 voor zijn voeten en lobde deze keurig over de keeper heen, maar de goal telde helaas niet.

Halverwege de eerste helft kwam ZOB op 1-1. Slordig balverlies door Zuidvogels op de helft van de gastheren leidde tot een steekpass op de rechtsbuiten van ZOB. Joost Klaver dacht de diepe bal te kunnen onderscheppen, maar was net iets later bij de bal dan zijn tegenstander. Hij kon de bal in een leegdoel binnenschuiven.
De rest van de eerste helft had ZOB het veldoverwicht maar konden er aan beide kanten geen grote kansen worden genoteerd.

De tweede helft startte Zuidvogels wederom scherp en na een minuut was het alweer raak. Miquel Boerboom werd iets te hard aangespeeld in de 16 van de tegenstander, maar liep goed door op de voor zijn voeten wegstuitende bal die de ZOB-verdediger weg wilde werken. Hij blokte deze poging en zag de bal zomaar beneden in de hoek verdwijnen, 1-2!

Lang kon Zuidvogels niet van de voorsprong genieten, want in minuut 53 was het alweer gelijk. De scheidsrechter, die vandaag veel discutabele beslissingen nam, gaf een terechte vrije trap op zo’n 20 meter van de Zuidvogels-goal. Omdat het spel even stil lag, werd de geblesseerd geraakte Miquel gewisseld. Terwijl Miquel nog naar de kant aan het lopen was en zijn vervanger nog niet in het veld gekomen was, mocht de vrije trap plots genomen worden. Zuidvogels stond niet paraat en de vrije trap werd strak beneden in de hoek geschoten, 2-2. Protesten van Zuidvogels mochten niet baten.
Tot aan de 80e minuut was ZOB daarna de bovenliggende partij. Ze kregen een paar grote kansen, maar de spits had zijn vizier niet op scherp en mikte telkens naast of over de goal van Joost Klaver heen.

Zuidvogels kreeg in deze periode weinig kansen, maar wel werd er wéér een doelpunt onterecht afgekeurd. Steven v/d Vlist werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en kon binnenschuiven, maar wederom had de grensrechter van ZOB zijn vlag omhoog en volgde de scheids zijn advies.
In de 82e minuut kwam Zuidvogels toch op voorsprong. Steven v/d Vlist stuurde de mee opgekomen Koen Roozeboom diep op links, hij kon vanaf de achterlijn een afgemeten voorzet leveren die bij de tweede paal geheel vrijstaand kon worden ingekopt door Stephan Campbell, 2-3! Een explosie van vreugde aan Zuidvogels’ kant, het was zaak om deze voorsprong nog een paar minuten vast te houden en daarmee de overwinning over de streep te trekken.

Het was echter de start van een zeer tumultueuze slotfase. In de 85e minuut een ongelukkige overtreding van Noah Steenman op een middenvelder van ZOB, die verkeerd terecht kwam. Hij was compleet van de wereld en moest lange tijd verzorgd worden op het veld. De ambulance werd gebeld, hij moest het veld per brancard verlaten en werd daar verder onderzocht. Uiteraard hopen we dat hij er geen ernstig letsel aan over heeft gehouden en dat hij spoedig weer herstelt.
Er werd kort overlegd, maar de gastheren waren vastbesloten om de wedstrijd wel uit te spelen. Omdat ZOB al drie wisselmomenten had gebruikt, moest het wel met tien man verder.

Zo’n vier minuten voor het einde ging het toch nog mis voor Zuidvogels. Een onnodig weggegeven vrije trap aan de zijlijn gaf ZOB de mogelijkheid om de bal voor de goal te slingeren. Iedereen, inclusief keeper kwam mee naar voren. Zuidvogels stond hier niet goed georganiseerd, de bal kon binnen de 5 meter volledig vrijstaand worden ingekopt, 3-3. Niet veel later werd de wedstrijd beëindigd.
Zuidvogels hield hiermee een zure nasmaak over aan deze wedstrijd. Met drie onterecht afgekeurde goals had de uitslag heel anders kunnen zijn. Bovendien werd een zeker lijkende overwinning knullig weggegeven in de laatste minuten tegen 10 man. Echter had ZOB het betere van het spel en zeker de tweede helft ook de betere kansen. De 3-3 was daarmee uiteindelijk wel een terechte uitslag over het geheel genomen tegen een (op de grensrechter na) zeer sportieve tegenstander.

Volgende week komt Ajax 2 op bezoek op sportpark de Wolfskamer. Er wordt afgetrapt om 11.45, we hopen op uw steun langs de lijn!