Zuidvogels in één helft klaar met FC De Bilt!

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Na de eerste driepunter vorige week tegen sc Buitenveldert stond deze zaterdag voor de tweede maal een thuiswedstrijd op het programma, deze keer tegen FC De Bilt. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een spectaculaire 4-4, waarbij Zuidvogels een voorsprong in de laatste minuten nog weggaf. Uiteraard werd gehoopt op een beter resultaat in deze ontmoeting.
Ten opzichte van vorige week waren er wat wisselingen in de basisopstelling. Preston Ziessen en Steven v/d Vlist waren weer beschikbaar en begon vanaf de 1e minuut. Koen Roozeboom was niet fit genoeg om te spelen, zijn plek aan de linkerkant werd overgenomen door Simon Fouchier. Ook Roy van Dijk stond aan de aftrap, Damian Asgarali begon op de bank.
In de eerste helft werd snel duidelijk dat Zuidvogels de bovenliggende partij was. Er werd verzorgd voetbal gespeeld, er werden mogelijkheden gecreëerd en aan de andere kant werd weinig weggegeven.
De eerste echt goede kans halverwege de eerste helft voor Zuidvogels was ook direct raak: na een goede aanval over links kwam de bal terecht bij Roy van Dijk. Die kreeg alle tijd om aan te leggen voor zijn schot vanaf rand 16 en schoot de bal hard en zuiver linksonder in de hoek, 1-0!
Zuidvogels wilde doordrukken en kreeg na weer een goede aanval over links de 2-0 op een presenteerblaadje: een voorzet van Simon Fouchier werd door de linksback van de Bilt voor de voeten van Stephan Campbell gelegd, die op 5 meter van de goal de bal vrij voor het inschieten had. Stephan twijfelde niet schoot de bal hard in het dak van het doel, 2-0.
Vlak voor de rust nog een discutabel moment, waar de nummer 8 van de Bilt hard van achteren in kwam glijden op de enkels van Gerbert Gooijer. De scheidsrechter deed dit af met (slechts) een gele kaart.
De tweede helft begon Zuidvogels sterk. Na anderhalve minuut lag de 3-0 al in het netje: een goede loopactie van Roy van Dijk werd op waarde geschat door Gerbert Gooijer, die hem met een mooie hoge steekbal wist te vinden. Vanaf rand strafschopgebied vond Roy met een droog schot wederom de linkerhoek, een keurige goal en de wedstrijd was al vroeg beslist.
De overige 40 minuten waren het aankijken eigenlijk niet waard. Zuidvogels creëerde nog één à twee mogelijkheden, ook de Bilt kreeg er nog een paar. De scheidsrechter floot de wedstrijd echter behoorlijk dood. De nummer 8 van de Bilt kwam in de 60e minuut nog goed weg met een overtreding op Daan Wiegers waar hij zijn tweede gele kaart voor had kunnen krijgen.
De wedstrijd kabbelde rustig voort en met 3-0 werd er na 90 minuten afgefloten.
Na twee overwinningen op rij staat Zuidvogels op een keurige 4e plaats in de reserve Hoodfklasse. Volgende week wacht de nummer 3 van de ranglijst, als Zuidvogels op bezoek gaat bij RKAVV Volendam.
Ook deze zaterdag zijn er weer foto’s gemaakt door René van Dijk, waarvoor hartelijk dank! https://photos.app.goo.gl/9se5AXCasLvNS7nH8