Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

In een spannend duel met Sliedrecht wist Zuidvogels op de beslissende momenten net meer doeltreffendheid aan de dag te leggen dan de opponent uit het baggerdorp. Met dank aan Redouan Boussoufi, die 2x met scherp schoot aan het einde van beide helften. Dat heten cruciale momenten in een wedstrijd...

Op voorhand was al duidelijk dat dit een duel zou worden van 2 zeer aan elkaar gewaagde ploegen. Spelend met eenzelfde soort spelopvatting, aanvallend ingesteld en met 'wapens' in de voorhoede. Ook qua duelkracht zou het close worden op het veld, details blijken dan vaak beslissend in dergelijke wedstrijden.
Bij Zuidvogels waren Huib van Eijnsbergen en Imar Kort weer terug van blessures, zij startten vanaf de bank. Zuidvogels nam als eerste wat meer initiatief in het veld en er kwamen wat schotkansjes voor Redouan Boussoufi, die beide door keeper Donatz onschadelijk werden gemaakt. Na een kwartier kwam Sliedrecht beter in de wedstrijd, met name Justin Beemsterboer aan de rechterkant was een echte handenbinder voor Hidde van Erkel. In de 20e minuut de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, uit een strakke voorzet schoot Dennis Verhoef de bal langs Danny Versteegt op de paal. Een aantal minuten later een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Zuidvogels na een hoog ingebrachte corner, de bal kon niet goed weggewerkt worden door de verdedigers en Justin Beemsterboer wist de bal tegen de paal te krijgen in plaats van tegen het net. Zuidvogels kwam hierbij goed weg.
De laatste fase voor rust was weer meer voor de thuisploeg, het benutte de ruimte beter op de flanken en kwam een aantal malen al gevaarlijk door via Martin Campbell over rechts. In de 44e minuut een mooi uitgespeelde aanval over links, een combinatie tussen Youri van Kommer en Sil Schoon werd door laatstgenoemde in de voeten van Redouan Boussoufi gespeeld, die versnelde naar binnen en haalde hard uit met rechts, zijn toverbal verdween met een curve in de rechterbovenhoek boven de kansloze Donatz, een plaatje van een goal: 1-0

De scheidsrechter liet hierna nog aftrappen en floot daarna direct voor het rustsignaal, een goal op een uitgekiend moment.

In de 2e helft maakt Imar Kort zijn opwachting voor Sil Schoon en nam Zuidvogels direct meer initiatief in de wedstrijd. In minuut 50 was het Martin Campbell die over de rechterkant naar binnenkomend met links hard uithaalde op de goal van Sliedrecht, de solide keepende Mathijs Donatz had hier goed het oog op en stopte de bal. Het vervolg van de 2e helft was een fanatiek aanvallend Sliedrecht, dat naar de gelijkmaker op zoek was. Een aantal gevaarlijke corners en vrije trappen waren het resultaat, echter het centrale duo Horsmeier/Ayoubi, ondersteund door de voortreffelijk keepende Dany Versteegt, gaf geen krimp. De 'nul' achterin bleef gehandhaafd, ook aanvoerder Tat liet zich van zijn beste kant zien en liet letterlijk niet over zich heen lopen.
Zuidvogels loerde, naarmate de wedstrijd verstreek, op de counter die onvermijdelijk moest komen vanwege het ruimte weggevende Sliedrecht, maar de eindpass was in meerdere gevallen niet zuiver genoeg voor een echte scoringskans. Het bleef derhalve spannend tot het laatste moment, het was Jorni Camps die een duel won op het middenveld en direct een vuurpijl naar de linkerflank verstuurde richting Redouan Boussoufi, met een verdediger in zijn nek en de uitkomende doelman Donatz voor zijn neus, presenteerde hij een fraaie lob met buitenkant rechts over de keeper in het lege doel, dat was de genadeklap voor Sliedrecht zo vlak voor tijd: 2-0

Nog gaf Sliedrecht zich niet gewonnen, invaller Rodney Huijgen (al eerder in vrije positie over schietend), kreeg in de 95e minuut weer een schotkans, zijn inzet werd in eerste instantie gestopt door Versteegt en de rebound van hem ging via de onderkant lat weer het veld in. Sledrecht had geen geluk deze middag en moest na een gelijkopgaand duel de punten aan Zuidvogels laten. Scheidsrechter Piet van Veelen floot trouwens een foutloze wedstrijd, bijdragend aan het kijkplezier deze middag!
Komende zaterdag speelt Zuidvogels in het Brabantse Giessen tegen GRC'14, aanvang: 14.30 uur