Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het antwoord is gegeven door de ploeg: na door de ondergrens te zijn gezakt vorige week zaterdag bij WNC, rechtte het team de rug en knokte zich met een benauwde 1-0 op LRC Leerdam naar de eerste 3 punten in deze competitie.

Het werd geen simpele 'bevalling' op de Wolfskamer, al had Zuidvogels het zichzelf wel wat makkelijker kunnen maken door zorgvuldiger met de kansen om te springen.
Zuidvogels startte iets aangepast tov WNC-uit, Brian Schimmel en Jorni Camps maakten nu hun opwachting in de basis.
De thuisploeg nam (voorzichtig) wat meer initiatief in de openingsfase dan de bezoekers en gaven wat speldenprikken af middels Martin Campbell over de rechterkant. In de 9e minuut een goedlopende aanval over de linkerkant, Huib van Eijnsbergen kwam via een pass van Brian Schimmel door tot bij de achterlijn, zijn voorzet werd echter maar half geraakt door de centraal vrijgekomen Campbell, de bal hobbelde naast de paal.
LRC beperkte zich tot combinatievoetbal op het middenveld, echt doorkomen richting het doel van Danny Versteegt zat er de 1e helft nog niet in voor de paarshemden, Zuidvogels hield de achterste gelederen gesloten.

Vlak voor rust dan toch de voorsprong voor rood-groen: Martin Campbell ontdeed zich knap van directe tegenstander Furkan Cetin, zijn voorzet bij de 1e paal werd attent binnen getikt door Imar Kort (1-0); dat was tevens zijn laatste actie in deze wedstrijd, met een knieblessure bleef hij enigzins ontgoocheld achter in de kleedkamer.
Zijn vervanger na rust, Sil Schoon, schoot als een komeet uit de startblokken: in minuut 46 een knappe actie over rechts van hem die werd afgerond met een prima voorzet, Martin Campbell had de 2-0 op zijn schoen, maar als door een mirakel stuiterde zijn intikker van 4 meter met links naast het doel...

LRC Leerdam vatte dit moment op als een wake-up call, op het uur gingen ze aanvallender spelen. 1-op-1 achterin en met een overtal op het middenveld werd Zuidvogels naar achteren gedrongen. Een afgekeurde buitenspelgoal en een inzet rakelings naast de paal waren de oogst voor de Leerdammers in die fase. Zuidvogels kraakte achterin en moest alle hens aan dek geven om paars-wit van zich af te houden. In de omschakeling kreeg het nog wel wat mogelijkheden in de laatste fase van het duel om de score uit te bouwen, maar de nauwkeurigheid was er niet vanmiddag. Na 96 minuten vond arbiter Jesse Knetsch het genoeg, de eerste 3 punten deze competitie waren een feit. Zwaarbevochten, maar dat zien de fans ook graag.
Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan ontvangt Zuidvogels het Bommelse NIVO Sparta. Aanvang: 14.30 uur