Moeizaam gelijkspel Zuidvogels tegen Argon (1-1)

83'

28 augustus 2021

Dhr. P. Bult (Huizen)

Duel 4 in de voorbereiding van Zuidvogels was het thuis-treffen tegen za. 1e klasser Argon uit Mijdrecht.

Wederom een wedstrijd meer in de benen  en de wedstrijdminuten per speler werden verder opgerekt. Argon was een tegenstander van gelijke klasse en dat werd in het veld ook duidelijk: de blauwen uit Mijdrecht gaven weinig ruimte weg in de eerste fase van de wedstrijd, Zuidvogels had aanvallend weinig in petto om het de Mijdrechtenaren echt moeilijk te maken, andersom was dat eigenlijk ook zo, dus tot aan de rust gebeurde er bar weinig voor beide doelen. Wel waren er 2 uitvallers te melden aan Huizer zijde: Hidde van Erkel met een teenblessure en Mauro Franken met een licht opspelende lies verlieten het veld na 25 minuten, hun vervangers waren Lucky Akot en Youri van Kommer.
De rust brak dus aan met een dubbelblank-score.

Na rust, met de wind in de rug, een agressiever aandringend Argon, wat Zuidvogels terugdrukte op eigen helft. Dat leverde een aantal soringskansen op voor de blauw-witten, die met name ontstonden uit omschakelmomenten na balverlies van de thuisploeg. In de 53e minuut schoot linksback Adil Lechkar na een uitgespeelde aanval over links de bal hard voorlangs het doel van keeper Danny Versteegt, drie minuten later een identieke situatie voor het Zuidvogels-doel en weer ging de bal rakelings voorlangs.

Het was eigenlijk wachten op de goal van Argon en die kwam er ook in de 58e minuut. Slordige passing van Zuidvogels op het midden van het veld, de bal werd prima diep gespeeld op de lopende centrumspits Giliano Eijken en de stuiterende bal achter de laatste linie werd door hem middels een lob over de te laat uitkomende doelman Versteegt in de uiterste rechterhoek gedeponeerd (0-1).

Zuidvogels herpakte zich in de volgende fase, het draaide de duimschroeven bij Argon nu wat nadrukkelijker aan. Een fraaie solo-actie van Redouan Boussuofi in de 69e minuut werd bekroond met een harde schuiver met links op de paal naast de Argon-doelman en in de 83e minuut viel de gelijkmaker: een crossbal van Jorni Camps op de naar links uitgeweken Raymon Lagerburg, een passeeractie op snelheid langs de rechtsback en een voorzet op maat bij de 2e paal op de lopende Youri van Kommer, betekende een kopgoal van laatstgenoemde in de uiterste linkerhoek (1-1). En van Kommer had 2 minuten later nog de winnende op zijn schoen, een steekbal van Lagerburg wist hij op waarde te schatten na een loopactie in de '16', zijn inzet ging echter net naast de verkeerde kant van de paal naast het doel.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, wat de verhouding in het veld over 90 minuten wel aardig weergaf.

A.s. dinsdag 31-8 speelt Zuidvogels zijn 5e oefenduel in Nijkerkerveen tegen Veensche Boys, de aanvang daarvan  is: 20.00 uur