JO16-1 wint in een wedstrijd waar alles inzat!

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Deze "story" begint eigenlijk al op 16 oktober, toen Zuidvogels JO16-1 Baarn tegenkwam in de Onder 16 Zwaluwen Jeugd Reeks.

Op dat moment stond Zuidvogels bovenaan met 16 punten, Nieuwland tweede met 14 punten en Baarn derde met 10 punten. Zuidvogels moest daarom minimaal gelijk spelen om kampioen te worden (in dat geval op doelsaldo). Ze hielden het die wedstrijd in Baarn lang spannend, want pas vlak voor rust werd de eerste treffer door Zuidvogels gescoord. Na de rust wist Zuidvogels nog twee keer het net te vinden, en ook Baarn een keertje, waardoor Zuidvogels JO16-1 in Baarn kampioen werd van de eerste fase. Dit werd natuurlijk uitgebreid gevierd met (kinder)champagne en frietjes!

De groenhemden waren deze zaterdag uiteraard gebrand op revanche, maar ook onze jongens waren uitermate gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Ze waren bovendien dit najaar tot nu toe ongeslagen, en wilden dat natuurlijk heel graag zo houden!

Zaterdag 11 december om 12:52u blies de scheidsrechter op zijn fluit voor aanvang. Beide teams begonnen gedreven aan de wedstrijd en er werd mooi positiespel gespeeld aan beide kanten. Pas na 17 minuten viel dan ook het eerste doelpunt voor Zuidvogels, dat helaas werd afgekeurd wegens buitenspel, maar 1 minuut later was het wel echt raak: 1-0! Toen kwam ook de wedstrijd een beetje los voor Zuidvogels, want 3 minuten later viel de 2-0, en weer 3 minuten later de 3-0. Vijf minuten voor rust deed Baarn nog wat terug, want, na in eerste instantie een mooie redding van onze keeper, vloog de bal dan toch uit een rebound in het netje van Zuidvogels. De jongens konden aan de limonade met een ruststand van 3-1.

Na rust was het spel duidelijk onrustiger en chaotischer. Er vielen gaten, passes kwamen minder goed aan, er werd minder vrijgelopen en Baarn kwam iets meer aan voetballen toe. Ook langs de lijn ging het er nu en dan wat verhit aan toe. De coach van Baarn kon rekenen op een standje van de scheids, maar ook een van onze eigen coaches werd even vermanend toegesproken na commentaar op de Baarnse grensrechter.

In het eerste deel van de tweede helft waren er kansen over en weer, maar de grootste waren wel voor Zuidvogels. Zo was er een 1-op-1 kans waarbij de bal in de handen van de Baarnse keeper terechtkwam, een mooi hard schot dat helaas op de lat uiteenspatte en een bal uit de kluts die goed viel voor een speler van ons, maar net naast gekruld werd. Met nog zo'n 20 minuten op de klok maakte een van onze jongens een overtreding in het strafschopgebied waarop er een penalty werd toegekend door de scheids. Na overleg met de grensrechter bleek er echter eerder al een buitenspelsituatie aan de orde te zijn, waardoor de penalty werd geannuleerd. Daarna stapelden de kansen zich op voor Zuidvogels, maar pas de vierde kans werd benut, na een foutje van de keeper van de groenen, waardoor we op een voorsprong van 4-1 kwamen. Onze keeper werd nog even getest op alertheid en wist nipt een eigen doelpunt te voorkomen, waarna er 1 minuut later het Baarnse doel weer werd gevonden met een prachtschot van afstand: 5-1.

In de slotfase werd het nog even spannend: in de 78e minuut kwam er dan toch een penalty tegen na een overtreding in de 16-meter. De Baarnse ploeg telde het doelpunt alvast en trad zelfverzekerd aan bij de stip, maar... ze hadden niet gerekend op onze penalty-killer, die met een razendsnelle duik toch het tegendoelpunt voorkwam. Later bleek ook deze zelfde keeper door zijn ploeggenoten te zijn uitgeroepen tot Man of the Match. Nog geen minuut later deed zich een soortgelijke situatie voor aan de andere kant, waarbij ons een strafschop werd toegekend na een fikse overtreding in de 16. Deze penalty werd ijskoud linksonder binnengeschoven: 6-1.

Meteen hierna zat ook de tijd erop, en kon Zuidvogels tevreden terugkijken op een mooie wedstrijd.

Deze winst brengt Zuidvogels JO16-1, met 3 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkstand, op een tweede plaats in het klassement (10 punten uit 4 wedstrijden), net onder Huizen JO16-2 die een wedstrijd meer gespeeld heeft (13 punten uit 5 wedstrijden). Met deze stand gaan we ook de winterstop in, want onze volgende wedstrijd is pas gepland op 5 februari tegen SV Vechtzoom.