1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

De ene zaterdagochtend is de andere niet.
Deze keer geen regen of schrale wind, maar een mooi herfst tafereeltje, prima om een lekker potje te voetballen. En daar zijn de jongens van de JO8-1 altijd wel voor in de stemming. Een groepje dat met elkaar veel plezier in het spelletje beleeft en met de nodige leergierigheid er steeds beter in wil worden. Een hobby wordt nog leuker als je er steeds vaardiger in wordt en dan heeft het team ook nog eens een uitstekende coach die voor duidelijkheid en structuur zorgt. Het leverde in de 1e fase van competitie alleen maar winstpartijen op. Dan ben je nummer 1, hoewel er officieel geen standen worden bijgehouden in deze leeftijdscategorie.

De 2e fase is de tegenstand van een hoger niveau, goed voor de ontwikkeling en een mooie uitdaging. In de eerste wedstrijden vooral veel doelpunten aan beide kanten en werd ook een wedstrijd afgesloten met een gelijkspel.

Met Houten JO8-1 als tegenstander werd na een paar minuten al duidelijk dat dit een zware opgave zou gaan worden. Binnen een minuut lag de bal in het net achter keeper Ian en binnen 5 minuten stond het zelfs 0-4. Zuidvogels werd compleet overlopen en leek zich geen raad te weten met de snelheid in het spel van de tegenstander. De jongens leken erg onder de indruk te zijn en dat was dan wel weer terecht. Houten speelde op hoge snelheid, in balbezit stoven de speler snel uit elkaar, bij balbezit van de tegenstander werd er snel druk gezet en de tegenstander opgesloten. De balvaardigheid van deze jongens was uitstekend, waardoor ze continu in een moordend tempo konden spelen. Er was geen tijd nodig om een bal onder controle te krijgen, de passes waren met een idee en de dribbels waren kort en fel.

Toch kreeg Zuidvogels het voor elkaar om wat terug te doen, vooral door hetzelfde te gaan doen als de tegenstander: fel en snel spelen. Het bracht Houten een paar keer aan het wankelen, maar verder leek die ploeg daar totaal niet van onder de indruk Bij de rust stond er 2-6 op het scorebord en dat was vooral de verdienste van Zuidvogels dat beter in het spel leek te komen. Dat wil zeggen, er zou heel veel voor nodig zijn om de achterstand in te halen, maar het lukte ze wel steeds beter om een monsterscore te voorkomen.

Na rust zette dat spelbeeld zich door. Houten bleef onvermoeibaar spelen, met veel snelheid zowel aan als zonder bal en Zuidvogels wist het meer en meer tegen te houden. Het kwam nauwelijks toe aan aanvallen, maar kon toch voor meer momenten van onrust en twijfel bij de tegenstander zorgen dan voor rust. Beide teams wisten nog 1x te scoren en daarmee kwam de uitslag op 3-7.

De meeste spelers van Zuidvogels waren een beetje beduusd na afloop. Het eerste verliespotje, dat was even wennen. Niets op af te dingen met een tegenstander die in dit potje duidelijk voetballend beter was en met een bak energie speelden waar weinig tegen te doen was. Dan zijn het vooral wedstrijden om goed van te leren en er voor te gaan zorgen dat de handelingssnelheid hoger wordt, de balcontrole beter wordt en er nog meer de intentie is om met zijn allen volle bak te spelen. Een keertje verliezen van een betere tegenstander zorgt daar voor.

Dat hoort erbij, ook al was dat even wennen aan het gevoel.