Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Na de onverwachte uitglijder tegen Roda'46 afgelopen dinsdag, heeft Zuidvogels vanmiddag goed geantwoord door Woudenberg met 3-0 aan de zegekar te binden. Een sterk verdedigend Woudenberg wist tot 3 minuten voor rust de '0' te houden, toen brak Youri van Kommer de ban met een rebound: 1-0. Na rust breidde de thuisploeg de voorsprong uit tot 3-0 door goals van Mo Ayoubi en wederom Youri van Kommer. Een regelmatige overwinning.

De thuisploeg had nog wat goed te maken na afgelopen dinsdag 'Roda'46', Woudenberg kwam naar de Wolfskamer in de wetenschap dat het zelf een resultaat moest boeken om niet onder de beruchte streep te geraken.

De wedstrijd verliep als verwacht, Zuidvogels het meeste balbezit en Woudenberg met 10 man op eigen helft, de eenzame Tom de Greef met nummer 10 moest het voorin maar zien te rooien in zijn eentje..
De thuisploeg combineerde naar beide kanten, het baltempo moest echter hoger om de muur van Woudenberg te kunnen slechten via de vleugels. In het eerste halfuur weinig echte scoringskansen voor 'rood-groen', de eerste echte mogelijkheden ontstonden na na 34 minuten. Een diep doorgelopen Jorni Camps vanaf rechts, kwam uiteindelijk uit op de rand van de '16' en haalde met links hard uit, de bal belandde boven de uitvallende handen van keeper Mike v.d. Vaart op de lat. En vanaf nu wankelde de Woudenberg-defensie, 2 minuten later een actie van Imar Kort, schuin voor de keeper vrijgezet plaatste hij de bal tegen de benen van keeper v.d. Vaart tot corner.
In de 43e minuut een vrijgespeelde Ricardo Tat centraal, zijn harde dwarrelbal werd nog gestopt door de keeper, maar in de recound wist de attente Youri van Kommer wel het net te vinden (1-0), wat tevens de ruststand werd.

Na rust een 5 minuten durende opleving van de gasten, ze moesten iets forceren om tot een mogelijk resultaat te komen. De geelhemden forceerden een drie-tal corners, niet van gevaar ontbloot, maar de gewenste gelijkmaker kwam niet tot stand.
Op het uur drong Zuidvogels het wat leeggespeelde Woudenberg meer en meer in de touwen, het was wachten op de definitieve knock-out. Die kwam er in de 69e minuut, een corner van Huib van Eijnsbergen en hoog opspringend wist centrale verdediger Mo Ayoubi de bal in de touwen te knikken (2-0). Hierna probeerde Woudenberg de schade te beperken, wat langdurige blessurebehandelingen vonden plaats om het aanvalsritme van Zuidvogels wat te stokken. Kansen ontstonden er alsnog voor Imar Kort (schot over) en Raymon Lagerburg (inzet gesmoord). Tot de allerlaatste fase, met een drietal wissels aan Zuidvogels-zijde, was het invaller Lucky Akot die via de rechterflank een mooie voorzet in de 5-meter stuurde, de doorgelopen Youri van Kommer kopte diens voorzet netjes binnen (3-0).

Een nette overwinning, Zuidvogels was duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd en deed wat het moest doen, namelijk winnen.
Zaterdag een uitwedstrijd voor 'rood-groen', dan speelt het in Montfoort tegen de plaatselijke trots, aanvang: 14.30 uur.