Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

In een enerverende wedstrijd op een bomvol sportpark, is het Zuidvogels niet gelukt de punten in eigen huis te houden tegen buurman Huizen. In de 1e helft werd met prima spel 'groen-geel' van het lijf gehouden, ook gesterkt door een vroege voorsprong na 3 minuten. In de rust moest het 'bouwwerk Zuidvogels' al een belangrijke hoeksteen wisselen (centrumspits Kort was geraakt op de voet en kon niet verder), desalniettemin was het invaller Quincy van Waveren die Zuidvogels vlak na rust op 2-0 bracht. Huizen begon met fysieke kracht door 'luchtmacht-wissels' de Zuid-veste stuk te beuken, kwam op 2-1 uit een corner.Hierna de kans via de omschakeling middels Martin Campbell op de 3-1, de binnenkant paal redde de al geslagen Huizen-doelman. Tweede spits Raymon Lagerburg had ook al een 'beuk' gekregen en moest afhaken en tot overmaat van ramp moest sterkhouder Tim Horsmeier achterin met een vervelende enkelblessure het veld strompelend verlaten  Dat was wel de genadeklap voor een zich hevig verwerend Zuidvogels, de luchtmacht van Huizen bleef met vrije trappen en corners de inmiddels verzwakte verdediging van de thuisploeg bestoken, arbiter van Dijk vond het allemaal goed en 'groen-geel' profiteerde maximaal van het fysieke surplus wat men nog in kon brengen. De 2-2 en 2-3 waren daar treffende voorbeelden van. Wedstrijd dus alsnog gekanteld in Huizen-voordeel, hun kampioenschap was een feit. Proficiat hiermee.

Het publiek was massaal afgekomen op de apotheose van de competitie, 'Zuidvogels -Huizen', een kampioenschap van 'groen-geel' op het spel en 'de Zuid' die gewoon voor de 3 punten ging.Een spetterende opening van het duel, Zuidvogels vloog uit de startblokken en deed het centrale duo van Huizen direct pijn: Imar Kort wist uit de rug van Aktaoui te versnellen na een slim passje van Youri van Kommer en schuin voor doelman Hensen prikte hij in de 3e minuut al de bal tegen de touwen 1-0.Huizen werd in die fase op momenten afgejaagd door een agressief opererend Zuidvogels, dat met name op het middenveld zijn duels wist te winnen via Tat en van Erkel. Ook rechtsback Jorni Camps was zijn tegenstander van de Bosch in de duels vaak de baas.en Tim Horsmeier was centraal achterin een baken van rust en greep op momenten prima in. De 'Huizen-machine" werd goed ontregeld, op een kopbal van Lo- Asioe na, die net te kort kwam om zijn hoofd er goed tegenaan te kunnen zetten.
Na 32 minuten een prima aanval over rechts, Tim Horsmeier indribbelend op het middenveld zette met een fijne diepe bal Martin Campbell over de rechterkant vrij, diens harde voorzet met rechts over de grond werd centimeters naast getikt door de instormende Imar Kort bij de 1e paal, een uitgelezen kans op de 2-0 ging verloren.Direct hierna weer een kans voor de thuisploeg, Kort worstelde zich centraal vrij en bediende Martin Campbell nu over de linkerkant, op 10 meter schuin voor de goal en vrijgespeeld, schoot hij te gehaast met links over de dwarsligger. Vlak voor rust nog een moment van onachtzaamheid centraal achterin bij Zuidvogels,  Theo Visser en de snel uitkomende keeper Danny Versteegt in duel, de Zuid-keeper wist te redden middels een corner. Hierna floot van Dijk voor de rust.In de rust de eerste tekenen van 'metaalmoehied' bij de thuisploeg, spits Imar Kort had een harde tik op de voet gekregen 10 minuten voor rust en moest noodgedwongen afhaken, een tegenvaller voor Zuidvogels, Kort speelde namelijk een overtuigende 1e helft. Raymon Lagerburg ging op zijn positie spelen en Quincy van Waveren mocht zijn 1e minuten na 3,5 week rust middels een gebroken teen maken Die wissel pakte desalniettemin na rust direct prima uit voor rood-groen, weer was Martin Campbell zijn directe tegenstander in een sprintduel op rechts de baas en vanaf de achterlijn verstuurde hij een harde voorzet richting 2e paal, de goed meegelopen van Waveren kogelde de bal hard met rechts in de korte hoek 2-0.Vlak hierna een 2e tegenvaller op personeel gebied voor Zuidvogels, Raymon Lagerburg was in een duel aan de zijlijn hard in de rug 'gebeukt' door zijn directe tegenstander, waarbij arbiter van Dijk gebaarde 'doorspelen', de gelegenheidsspits kon geblesseerd niet meer verder en Zuidvogels moest weer gaan schuiven met de poppetjes. Ricardo Tat was al naar centraal achterin verhuisd en ditmaal moest Youri van Kommer de 9/10-positie gaan vervullen. Invallers Mauro Franken en Brian Schimmel moesten direct vol aan de bak, zeker ook nadat centrale verdediger Tim Horsmeier na een charge op de enkel in de 59e minuut ook al niet meer verder kon. Een grote aderlating, naar later bleek...Huizen rook bloed, wisselde 3 maal 'klein naar groot' en probeerde met iets meer opportunisme de inmiddels verzwakte Zuidvogels-defensie kapot te beuken. Arbiter van Dijk hield kennelijk van mannelijk voetbal, liet veel 'net over de rand voetbal' doorgaan, wat Huizen goed uitkwam. Zij waren inmiddels uit een corner en een dekkingsfout achterin op 2-1 gekomen via Dennis Lamme en verzamelden alle nog aanwezige krachten om de zo gewenste gelijkmaker te kunnen forceren Dat verschafte Zuidvogels echter in de tegenstoot de noodzakelijke ruimte achter de oprukkende Huizen-verdediging; plaaggeest en sneltrein Martin Campbell op rechtsvoor had in minuut 70 de sleutel in handen voor de vermoedelijk beslissende 3-1, schuin voor doelman Hensen haalde de sprintende Campbell hard uit met een schuiver, de al gepasseerde doelman werd geholpen door de binnenkant paal, geen doelpunt...Achteraf was dit het kantelpunt in de wedstrijd, Zuidvogels was al fysiek aan het wankelen, kon steeds minder opboksen tegen het fysiek surplus van de tegenstander, die het "heilige moeten" steeds meer tussen de oren kreeg en begreep dat 'rood-groen' hiermee pijn gedaan kon worden.Wederom een corner na een mooie save van de vanmiddag prima keepende Danny Versteegt, centraal achterin bij Zuidvogels nu geen luchtmacht meer na het afhaken van o.a. Horsmeier, haperende afspraken over 'wie pakt wie op bij dode momenten' en Huizen komt koppend op 2-2 door Tristen Kroeze.Wedstrijd gekanteld, Huizen drukt door, krijgt slim een vrije trap op 20 meter, weer een hoge bal in de 5-meter, onvoldoende stootkracht daar bij Zuidvogels en Lo-Asioe weet nu wel min of meer vrijstaand Versteegt te kloppen 2-3. Met nog 5 minuten te gaan en inmiddels veel feestend Huizen-publiek al tussen de lijnen, is de geest uit de fles voor 'rood-groen'. De laatste fase van het duel verloopt enigszins chaotisch, de bezoekers blij dat de titel binnen is na een krankzinnige ontknoping van dit duel. In de slotminuut valt nog de 2-4 door Theo Visser, voor de statistieken.Zuidvogels moet de wonden likken, en zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Alle succes vast gewenst, het zal weer een 'long battle' worden ...