Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Het was een weinig aantrekkelijk schouwspel dat de 22 acteurs de toeschouwers voorschotelden in Montfoort. De thuisploeg bouwde een soort van verdedigingsmuur op en Zuidvogels mocht die slechten. Dat ging in de eerste 43 minuten in een 'zomeravond-tempo', pas 1 minuut voor rust wist een attente Youri van Kommer een voorzet van Martin Campbell te verzilveren.Na rust een in een iets hoger tempo spelend Zuidvogels, dat in ruim 15 minuten spelen nog 2x kon scoren via Youri van Kommer (rebound op inzet van Jorni Camps) en Jorni Camps zelf na een 1-2 met Hidde van Erkel. Montfoort deed 7 minuten voor tijd nog iets terug na een fout in de verdediging bij de rood-groenen en daar bleef het bij:1-3Wederom 3 punten voor de Huizer ploeg, ze deden wat ze moesten doen in de aanloop naar de derby tegen de buren komende zaterdag, 28 mei 2022.

Zuidvogels had slechts één doel bij Montfoort: geconcentreerd starten en zorgen dat er afstand genomen kon worden van de tegenstander, om zonder kleerscheuren het duel te kunnen beeindigen. De bedoelingen waren goed, het spel zelf was daar echter geen afspiegeling van. 'Rood-groen' had 75% balbezit, wat ze ook gegund werd door Montfoort, dat zich massaal terugtrok op eigen helft. Maar met dat vele balbezit kon men in de 1e helft weinig potten breken. Kansen ontstonden er alsnog, maar de echte scherpte was er niet om tot scoren te komen. Imar Kort (3x) , Martin Campbell, Huib van Eijnsbergen, Youri van Kommer, Raymon Lagerburg en Hidde van Erkel hadden allen de mogelijkheid om te scoren, maar weigerden af te drukken. Ondanks de vele mogelijkheden was dit voor Montfoort geen aanleiding om zelf het initiatief te pakken in het duel, het bleef op eigen helft de tegenstander ophouden, pogingen tot counters werden snel de kop ingedrukt.
De toeschouwers keken dus naar een zeer gezapig potje voetbal, veel indruk maakte het niet. Vlak voor rust dan toch nog wat 'opwinding', Huib van Eijnsbergen wist Martin Campbell op rechts vrij te zetten voor een snelle run richting achterlijn, zijn harde voorzet werd attent binnengelopen door Youri van Kommer (0-1). Toch de gewenste voorsprong voor de bezoekers, arbiter Molenaar floot kort hierna voor het rustsignaal.

Na rust iets meer beweging in de Zuidvogels-gelederen, Montfoort moest ook iets gaan doen aan de achterstand, maar wist eigenlijk niet goed hoe...

Zuidvogels combineerde weer naar voren, Imar Kort miste koppend vlak voor de Montfoort-keeper en Ricardo Tat zag een afstandsschot via een been over het doel gaan, tot minuut 54: Jorni Camps werd in de combinatie vrijgespeeld op de rand van de '16' en haalde hard uit, keeper Stefan Adrichem moest de schuiver 'lossen' en Youri van Kommer was er als de kippen bij om de bal geplaatst met binnenkant voet in de uiterste rechterhoek te plaatsen (0-2). Een betere fase voor de bezoekers qua aanvallend vernuft, want in de 63e minuut was het weer Jorni Camps die een mooie dribbel inzette, de 1-2 aanging met Hidde van Erkel en doorgelopen met links hard uithaalde vanaf 16 meter, Adrichem was kansloos (0-3).
Hierna wat wisselingen aan Zuidvogels-kant, Daan Wiegers, Sil Schoon, Mauro Franken en Brian Schimmel kwamen in de ploeg, de wedstrijd kabbelde naar de eindfase. Montfoort wisselde ook en het was invaller Jesper v.d. Haselkamp die een fout in het rechter verdedigingsblok van de bezoekers (weinig geconcentreerd verdedigen...) afstrafte en de (1-3) binnen prikte. Twee minuten later toch nog enige opwinding in het Zuidvogels-strafschopgebied: een harde inzet van een Montfoort-aanvaller scheen met de hand beroerd te zijn door Huib van Eijnsbergen, heel Montfoort op arbiter Molenaar af, maar die vond daar niks van en liet doorspelen...; de laatste 2 minuten nog 2 levensgrote kansen voor Brian Schimmel en Sil Schoon, maar de keeper en de binnenkant paal stonden een grotere voorsprong in de weg.
Wedstrijd gespeeld, punten in de tas en op huis aan.
Volgende week de derby tegen de buren, altijd leuk. Kijken of er met veel publiek nog wat in het vat zit voor 'rood-groen', allemaal naar de rood-groene zijde van de Wolfskamer dus. Aanvang van de wedstrijd: 14.30 uur