Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 10

Laan van Duurzaamheid 10
3824DZ
AMERSFOORT
tel. 033-4565077

Een wedstrijd met positieve punten maar ook negatieve punten. Positief is dat Zuidvogels diverse kansen heeft gecreëerd. Het gelukt ontbrak vandaag aangezien van de diverse kansen slechts 4 achter de doelman van ASC Nieuwland in het net belanden. De andere kansen belanden of op de lat, de paal, naast of over. Ik zeg maar zo geluk moet je afdwingen en dus het vizier bijstellen en scherper de volgende wedstrijd ingaan. Helaas wel twee negatieve punten. Bij Nieuwland kregen we 2 kleedkamers toebedeeld, echter tot onze verbazing was bij terugkomst van de warming up een andere team aan het douchen in een van de aan ons toebedeelde kleedkamers. Een ander negatieve ervaring was voor onze grensrechter. Een enkele supporter van Nieuwland vond het nodig om onze grensrechter te trakteren op een beker bier. Scheidsrechter van der Wielen heeft hier goed op geacteerd en de leiding van Nieuwland gewaarschuwd.

Na een gewonnen bekerwedstrijd tegen SDO en een gelijk spel tegen BFC mocht Zuidvogels afgelopen zaterdag naar ASC Nieuwland in Amersfoort. Al in de 4de minuut is het van Zelst die zijn man omspeelt en schiet, echter dit schot beland naast de goal. De daarop volgende aanval is het weer van Zelst die kan uithalen, maar deze keer gaat de bal via een Nieuwland speler over de achterlijn. De corner die daarop volgt wordt uitverdedigd door Nieuwland. In de 13de en 15de minuut een tweetal kansen voor Zuidvogels. Allereerst mist het schot van Franken het doel en daarna is het van Erkel die van Zelst aanspeelt en zijn schot gaat via een tegenstander achter. Van Waveren neemt de corner die onreglementair wordt verdedigd wat een vrije trap oplevert voor de Zuid.  Van Waveren haalt uit maar zijn schot wordt gekeerd door de opgestelde muur van Nieuwland. In de 21ste minuut een snelle uitbraak van Nieuwland waar Ayoubi een overtreding maakt en de scheidsrechter niet anders kan dan een penalty geven. De nummer 9 van Nieuwland is koelbloedig en passeert Versteegt 1-0. In de volgende minuten krijgt Zuidvogels diverse kansjes. Kort geeft voor op van Zelst en zijn schot ketst via de paal terug in het veld waardoor Nieuwland kan uitverdedigen. Het is weer Kort die de bal voorgeeft waar nu van Erkel probeert de keeper te verschalken, maar die is attent en vangt de bal. Ook Tat zijn afstandsschot beland in plaats van in de goal net over de goal. Dan in de 41ste minuut een overtreding op van Zelst randje 16. Het is van Waveren die de bal opeist en vernietigend uithaalt. De keeper van Nieuwland heeft geen kans 1-1. In de 45ste minuut nog een kans voor Nieuwland, 3 aanvallers breken door waarvan er een schiet, deze bal verdwijnt over de goal. Direct na de rust is het de spits (nr. 9) van Nieuwland die zijn schot ziet belanden in de handen van Versteegt. In de 54ste minuut is het van Erkel die opkomt over rechts, de bal scherp voorgeeft en van Zelst die de bal snoeihard inkopt. De keeper van Nieuwland is kansloos, 1-2. Direct na de aftrap veroverd Zuidvogels de bal en Koelwijn komt opzetten, geeft voor en van Zelst kan de bal net aantikken. Dit keert redt de keeper van Nieuwland. Na een drietal wissels (Wiegers, van Kommer en  Schimmel vervangen Franken, Koelewijn en van Waveren) is het in de 69ste minuut van Erkel die een voorzet van Schimmel,  na niet goed ingrijpen van de verdediging van Nieuwland, de bal in het net achter de keeper laat belanden 1-3. In de 79ste minuut een aanval van Nieuwland , maar de scherpte ontbreekt en de bal wordt naast geschoten. Vervolgens een aantal kansjes voor Zuidvogels, van Erkel kopt de bal naar de goal, de keeper redt. Van Kommer probeert ook koppend te scoren ,maar weer redt de keeper van Nieuwland. Direct daarna kap Schimmel zijn man uit, schiet maar ook nu weer is het de keeper die redt. In de laatste minuten een kans voor van Zelst maar zijn schot gaat naast. Bij de daarop volgende aanval van Nieuwland is de verdediging niet scherp genoeg en scoort Nieuwland de 2-3. De hoop op een gelijkspel is terug bij Nieuwland, maar die wordt teniet gedaan dooreen combinatie van Schimmel op van Zelst die terug tikt op van Kommer die scoort. Eindstand 2-4.Aankomende zaterdag de start van de competitie met een thuiswedstrijd tegen HBOK. Aanvang 14:30 uur.