Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 10

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

De 2de bekerwedstrijd was een lastige voor Zuidvogels. Ondanks de duidelijke afspraken vooraf was de uitvoering in het veld minder. Ook mede door de druk op de bal die BFC gedurende 90 minuten liet zien. Uiteindelijke stand na 90 minuten is 2-2 geworden. Een dik verdiend punt voor BFC en een verlies van 2 punten voor de Zuid.

Al in de 2de minuut van de wedstrijd is het BFC die sterk op komt en vanaf rechts inschiet. Het is keeper Versteegt die de bal net over de achterlijn kan tikken. De daarop volgende corner levert niks op voor BFC. De direct daarop volgende aanval van Zuidvogels  via een lange bal naar voren en de meelopende voorhoede spelers van Zuidvogels zijn volgens keeper Ranzijn zodanig gevaarlijk dat hij de bal in zijn handen pakt buiten de 16. De vrije trap van Zuidvogels levert niks op. De aanvallen van BFC en Zuid wisselen elkaar af maar leveren nog geen doelpunt op. Dan in de 24ste minuut wordt de bal op van Zelst gegeven die vanaf rechts voorgeeft naar van Waveren die prima afrond en de 1-0 scoort. Weer wisselen de aanvallen van beide teams elkaar af tot in de 44ste minuut. Een foute pass van de verdediging van Zuidvogels wordt door BFC overgenomen en direct ingeschoten. Keeper Versteegt is kansloos en de 1-1 is een feit. We gaan rusten met een gelijke stand 1-1. Tijd voor trainer Donker de koppies scherpt te krijgen voor een betere helft dan we hebben laten zien in de 1ste helft.
De start is niet helemaal vlekkeloos zoals blijkt in de 52ste minuut. Een foute pass in de verdediging van Zuidvogels is de basis voor een goed gecombineerde aanval van BFC waaruit de 1-2 wordt gescoord. In de 58ste minuut 2 wissels bij Zuidvogel:  van Eijnsbergen en Akhiat vervangen Wiegers en Schimmel. In de 60ste minuut een aanval van Zuidvogels over meerdere schijven. Akhiat komt opzetten met de bal, geeft hem voor en via van Zelst (hakje) komt de bal terecht bij van Kommer die de 2-2 scoort. Zuidvogels speelt scherper waardoor BFC af en toe een overtreding moet maken om een aanval te stoppen. De vrije trappen die de Zuid krijgt worden helaas niet verzilverd. In de 68ste minuut een 2-tal wissels bij Zuidvogels: Camps en van Waveren worden vervangen door Ayoubi en Kort. In de 74ste minuut een corner voor Zuidvogels welke wordt ingekopt door van Erkel, Die bal gaat net over de lat In de 82ste minuut zet BFC nog een keertje aan en de twee aanvallen van hen worden goed gepareerd door keeper Versteegt. In de 84ste minuut een laatste wissel bij de Zuid: van Kommer wordt vervangen door Kok. In de laatste minuten van de wedstrijd nog een kans voor Zuidvogels. Een corner van Zuid wordt op de goal geschoten, een speler van BFC, randje 16, krijgt de bal tegen zijn hand. Vrije trap Zuidvogels. Van Zelst schiet door de muur heen en wordt verdedigd door BFC maar komt terecht bij Ayoubi. Zijn kopbal gaat naast de goal. Tijd voor de prima leidende scheidsrechter van den Broek om de wedstrijd te beëindigen.
Aanstaande dinsdag een oefenwedstrijdtegen Zuidvogels - de Meer, aanvang 20:00 uur.