Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 34

1271AA
HUIZEN
tel. 035-5254645

SV Huizen 2 – HSV De Zuidvogels 3 1 – 5 ( 0 – 3 )

We zijn weer los! Althans, we zijn al drie wedstrijden los, maar ook de journalist van dienst heeft zijn digitale pen weer gevonden. Na twee afgetekende overwinningen (1-4 uit bij Nieuwland, 4-0 thuis tegen BVV, red.) stond ’t derde van Zuid voor een laatste uitdaging in het landelijke KNVB-bekertoernooi. Dit keer was SV Huizen de tegenstander, dus zowaar een heuse derby die zich af zou afspelen op het hoofdveld van de groen-gelen. Onze verslaggever was ter plaatse en gaat in gesprek met man of the match, Jorik van Ruiswijk.

“Ja, het is toch lekker dat je je wedstrijd na liefst drie (!) assists nog kan bekronen met een doelpunt”, sprak de gevierde vleugelflitser enthousiast, “maar vooral ben ik blij met het teamproces waarin we zitten. Het is toch altijd even afwachten hoe je uit zo’n transferwindow komt..”. Een transferwindow die voor ’t derde van de Zuid eigenlijk goed heeft uitgepakt. Met Miles Katty, Xander Bosch en Roberto “uitgeslapen” Wortelboer in de gelederen kreeg de selectie een flinke kwaliteitsinjectie. Dat was nodig, want Guiting en Vuijst zwaaiden af, terwijl Öztorun, Foppen, Vrakking en Andrea op het punt staan kroost te krijgen of hun kroost uit te breiden.

Tegen Huizen ging het in ieder geval van een leien dakje. De slechtste 15 minuten waren de eerste 15 minuten van de tweede helft. En laat dat nou toevallig de periode zijn dat Van Ruiswijk niet binnen de lijnen stond. Met een glimlach: “Ha, als je het zo zegt, is dat inderdaad best grappig..”. Voordeel voor de bezoekers was dat het met rust al 0-3 voorstond na doelpunten van Öztorun, Katty en Andrea. Met name het doelpunt van Katty was er een om door een ringetje te halen. Op aangeven van Van Cleef hief hij zijn been tot onnatuurlijke hoogte om de bal in de kruising te draaien. Een pracht van een doelpunt én eentje die er aan zat te komen nadat een van zijn schoten kort daarvoor nog werd gesmoord. Het openingsdoelpunt was voor Öztorun die op zijn wenken bediend werd nadat Van Ruiswijk centrale verdediger Hilhorst dermate onder druk zette dat hij tot een te korte terugspeelbal werd gedwongen. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Andrea die gemixte gevoelens overhield aan zijn doelpunt. Een strakke corner van, opnieuw, Van Ruiswijk daalde op het laatste moment dermate dat deze niet op het voorhoofd van de bonkige middenvelder terecht kwam, maar op zijn zak. Het deed zeer, maar de gelegenheidslinksback was er niet minder rouwig om. Tijdens de derde helft later die dag zou hij gezegd hebben “pain is temporary, but glory is forever”, al is deze uitspraak niet door onafhankelijke bronnen geverifieerd.

In de tweede helft werden er enkele omzettingen gedaan, waarbij Bartels de vervanger was van de uitstekend opterende Slokker en waarbij Schaap (Youp, red.) zich in de spits mocht laten zien. Laatstgenoemde had wat fysieke ongemakken overgehouden aan de voorbereidingen, dus 90 minuten was te veel van het goede. Lang had de lange spits echter niet nodig om alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen te maken. Op aangeven van Van Ruiswijk en in gevecht met een van de centrale verdedigers wist hij de bal knap in de rechterhoek te leggen. Dit was nadat SV Huizen een stuk beter uit de kleedkamer kwam en een van de vele kansen zelfs in een doelpunt wist om te zetten. Alle hoop werd echter tenietgedaan toen de 1-4 op het scorebord werd gezet. Het slotakkoord kwam op naam van Van Ruiswijk die een mooi opgezette aanval via Mennenga, Andrea en Vrakking met een bekeken schuiver tot doelpunt wist te promoveren. Met dit resultaat kijken de mannen van Zuid terug op een tot nu toe geslaagde bekercampagne. Komende zaterdag staat het eerste competitieduel op het programma, uit bij VVZ in Soest. Met o.a. Eemdijk 3, Spakenburg 3 en Cobu Boys 2 treffen de Rood-Groenen een aantal oude bekenden, maar dit seizoen staan er met Hercules 4, Odysseus 3 en SVM 2 ook legio nieuwe uitdagingen op het programma.