Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Zaterdag 20 augustus, na 2 weken trainen, de eerste oefenwedstrijd van Zuidvogels tegen Kampong. Kampong is al wat langer bezig met de voorbereidingen aangezien ze volgende week zaterdag starten met de zondag competitie 1ste klasse. Zij hebben dan ook wat meer oefenwedstrijden in de benen dan Zuidvogels die haar 1ste oefenwedstrijd speelde. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt over het wedstrijd verloop wat in de 1ste helft niet helemaal lekker liep in de opbouw. Door hoge druk van Kampong en opbouw door het midden van Zuidvogels wist Kampong in de 5de minuut de bal te veroveren en scoorde Berend Witteveen de 0-1. In de 9de minuut een kans voor Zuidvogels waar Martin Koelewijn de bal voorgeeft op Nigel van Zelst die de bal net naast tikt. in de 14de minuut een pass van Daan Wiegers op Nigel van Zelst die zijn speler uitspeelt en denkt de 1-1- te scoren. Helaas wordt zijn actie afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Martin de Witte en gaat het doelpunt van Zuidvogels niet door. In de 20ste minuut een snelle goed uitgespeelde aanval van Kampong waar Thomas Engwegen de 0-2 scoort. In de 23ste minuut een aanval van Zuidvogels waar het schot van Jorny Camps net over gaat.
In de rust van de wedstrijd de afspraken nogmaals doorgenomen. Gedurende de 2de helft werden diverse wissels doorgevoerd door zowel Kampong als Zuidvogels. Immers in een oefenwedstrijd wil je alle spelers zien en de mogelijkheid geven wedstrijd ritme op te bouwen. Over en weer diverse aanvalletjes welke niet resulteerden in doelpunten. Tot in de 78ste minuut, een corner voor Zuidvogels van Quincy van Waveren wordt net over gekopt door Youri van Kommer. In de 83ste minuut nog een vrije trap voor Zuidvogels waar Nigel van Zelst de bal net voorlangs trapt. In de laatste minuten nog een tweetal kansen voor Zuidvogels waar Nigel van Zelst en Quincy van Waveren de bal net boven de lat langs laten gaan. Eindstand 0-2 met dank aan Martin de Witte voor de leiding van deze wedstrijd. Ook dank aan Wijnand Kos voor zijn assistentie en Frans voor het opzoeken en terugbrengen van de wedstrijdbal.