3641PR
MIJDRECHT
tel. 0297-286078

De 2de oefenwedsstrijd van Zuidvogels. Dit keer uit tegen Argon in en uit Mijdrecht.
Gelijk vanaf de 1ste minuten is Zuidvogels gevaarlijk in de aanvallen wat resulteert in diverse doelrijpe kansen. Redoun geeft de bal goed voor naar Imar Kort die de bal inschiet maar de keeper van Argon voorkomt het doelpunt en tikt de bal naast.
In de 2de minuut een scherpe overtreding van de nummer 12 van Argon op Redoun Boussoufi wiens beide benen onder hem vandaan geschopt werden. De scheidsrechter zag het iets anders en vond het niet nodig een kaart te trekken. En deze nummer 12 wist ook daarna nog enkele zeer scherpe charges te maken, gelukkig resulteerde dat niet in blessures bij Zuidvogels.
Daarna een combinatie tussen Redouan en Imar waar uiteindelijk de bal terecht komt bij Nigel van Zelst die de bal net over schiet.
In de 6de minuut  een voorzet van Youri van Kommer, de bal gaat via Nigel en Redouan en komt voor de voeten van Mauro Franken die scherp reageert en de bal in het netje tikt, 0-1.  Na de  aftrap van Argon is het Zuidvogels die de bal verovert. Een pass van Ricardo Tat op Youri van Kommer die vernietigend uithaalt, maar helaas de lat raakt. Argon verdedigt uit, zet een aanval op en middels een afstandsschot proberen ze Zuidvogels te verrassen, maar de goed spelende keeper Martijn Mostert tikt de bal over de achterlijn. Hierna zijn er enkele aanvallen van zowel Zuidvogels als Argon die niet resulteren in doelpunten, tot de 29ste minuut.  Een corner voor Zuidvogels, de bal komt terecht bij Mohamed Ayoubi speelt de bal naar Nigel van Zelst die hem strak in het netje laat belanden 0-2. Tot aan de rust nog enkel kansjes voor zowel Argon als Zuidvogels, maar geen doelpunten.
Na de rust een wat slordig Zuidvogels, passes komen niet aan en een rommelig spel beeld. Wel zijn er weer kansjes, Argon schiet net naast de goal, Redouan schiet net over, Huib schiet de bal op de goal die net overgetikt wordt door de keeper. Dan in de 65ste minuut krijgt Zuidvogels een corner, Quincy achter de bal en de 1ste corner wordt door de keeper achter getikt, de 2de corner gaat via een verdediger achter en de 3de corner komt terecht op het hoofd van Youri van Kommer die de bal netjes in het net laat belanden 0-3. In de 74ste minuut een verdedigende actie van Huib van Eijnsbergen in de 16 die door de scheidsrechter beoordeeld wordt als een overtreding en dus een penalty voor Argon. Deze penalty wordt feilloos ingeschoten en Martijn Mostert kan de 1-3 niet voorkomen. De wedstrijd eindigt in een 3-1 overwinning voor Zuidvogels. We zijn weer wat wijzer geworden en alle spelers hebben weer wat wedstrijd ritme kunnen pakken. Onze dank gaat zeker uit naar Marc van Eijden, net terug van vakantie, die ons heeft geassisteerd als grensrechter.
Aanstaande dinsdagavond 30-augustus om 20:00 uur de 3de oefenwedstrijd thuis tegen Unicum.