Zuidvogels blijft het langst scherp - HSV De Zuidvogels

Zuidvogels blijft het langst scherp

Zuidvogels blijft het langst scherp

HSV De Zuidvogels 1

3 - 1

s.v. de Meer 1

Datum

13 september 2022 20:00

Scheidsrechter

P. Bult

Accommodatie

Sportpark Wolfskamer
Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding was afgelopen dinsdagavond. Zuidvogels ontving de staf en spelers van sv de Meer uit Amsterdam. Een zondag 1ste klasser (afgelopen seizoen gepromoveerd) die er erg veel zin in hadden. Beide teams lieten zich van hun beste kant zien wat resulteerde in een ruststand van 0-0. Na rust een snelle goal van de Meer  waarna Zuidvogels in de laatste minuten de langste adem had en achter elkaar 3 keer scoorde. Eindstand 3-1.

Vanaf de eerste minuut zet zowel de Meer als Zuidvogels vroeg druk. Beide teams krijgen kleine kansjes waar de laatste pass net niet zuiver genoeg is. in de 15de minuut is er een scrimmage voor het doel van de Meer, iedereen denkt dat scheidsrechter Bult fluit, maar dat gebeurt niet. Van Zelst is attent, neemt de bal aan, draait en schiet. De keeper van de Meer is zeker ook attent en houdt de bal tegen. Het vervolg is minder voor de Meer, de keeper gooit de bal naar een medespeler, door druk speelt die de bal terug. Van Zelst heeft dit in de gaten loopt snel op de bal af en schiet direct op de goal. Zijn schot gaat via een verdediger achter. De daarop volgende corner wordt door de keeper weggewerkt. In de 22ste minuut weer een aanval van Zuidvogels. Een pass van van Eijnsbergen op van Waveren die de bal doorspeelt naar van Zelts. Die wordt afgefloten voor buitenspel. Direct daarop in de 24ste minuut een cross pass van van Zelst op Franken, zijn schot gaat via een verdediger achter. De daarop volgende corner bal wordt weggekopt door de verdediging. Hierna blijft Zuidvogels aanvallen maar is net niet gelukkig in de afwerking. Een voorzet van Koelewijn wordt net weggetikt door de keeper, een pass van Tat op van Erkel die uithaalt, maar deze bal gaat over. Een combinatie aanval via Koelewijn, Franken, van Zelst en uiteindelijk Kort, wiens schot via de doelpaal achter gaat. In de 34ste minuut een overtreding op Kort randje 16. Van Eijnsbergen achter de bal, zijn schot scheert richting de rechter bovenhoek waar de keeper van de Meer de bal overtikt. De daarop volgende corner wordt gepakt door de keeper. We gaan rusten met de brilstand. 
Na de rust een tweetal wissels bij Zuidvogels. De Meer komt iets scherper uit de kleedkamer wat in de 48ste minuut resulteert in de 1-0. De nummer 7 van de Meer breekt door de verdediging van de Zuid heen en met een perfect schot verschalkt hij keeper Mostert. Vervolgens een 2-tal aanvallen van de Zuid. Kort speelt van Zelst in, die de bal net niet goed raakt en waardoor de bal naast rolt. En een voorzet van Kort op van Zelst die de bal weer net niet goed raakt waardoor de keeper de bal kan pakken. Direct na deze wissels moet Mostert uitkomen om de aanval van de Meer te onderbreken. Hij schiet de bal naar voren, waar deze opgepakt wordt door een speler van de Meer. Hij ziet Mostert ver voor zijn goal staan en haalt uit. Maar Mostert had dat voorzien en was op tijd terug om de hoog invliegende bal te pakken. In de 69ste minuut een aanval midden door van Zuidvogels. Kort breekt door de verdediging heen, wordt volgens enkele spelers onderuit gehaald. Maar scheidsrechter Bult ziet dat anders. Doorspelen. In de 77ste minuut is het weer Kort die doorbreekt en randje 16 onreglementair wordt neergehaald. Dit keer kan de scheidsrechter niet anders en beslists: penalty. Tat achter de bal en in alle rust knalt hij de bal langs de keeper van de Meer en scoort de verdiende 1-1. In de 80ste minuut weer een aanval van Zuidvogels. Tat passt op Wiegers die de bal voorgeeft maar via een speler van de meer achter gaat. De corner wordt strak voorgegeven door Schimmel en van Kommer kopt snoeihard in en de 2-1 is een feit. In de 87ste minuut is het schimmel die op rechts op komt, hij omspeelt de verdediger, haalt de achterlijn en geeft voor. Kort is scherp en schiet de bal in het netje: 3-1. Daarna nog enkel aanvallen van Zuidvogels die niet in doelpunten resulteren. Tijd voor scheidsrechter Bult om af te fluiten en de 2de helft van Liverpool - Ajax te gaan kijken.
Aankomende zaterdag de 3de bekerwedstrijd uit in Amersfoort bij ASC Nieuwland. Aanvang 14:30 adres Laan van Duurzaamheid 10

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!