Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

HBOK op bezoek bij Zuidvogels voor de 1ste competitie wedstrijd, dus een weerzien met voormalig trainer Juan Jose Fernandez Coto.  Trainer Donker heeft zijn team tactisch goed neergezet en de spelers hebben de 90+ minuten hun taken volbracht wat resulteerde in een mooie pot voetbal met 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Waar uiteindelijk Zuidvogels in de laatste minuten een vrije trap voor Zuidvogels ingeschoten wordt door van Eijnsbergen, welke bal na inlopen door Tat geblokt wordt door HBOK en terecht komt bij van Erkel. Hij neemt de bal aan, legt hem neer en haalt uit. Doelman Potveer zag de bal niet aankomen en Zuidvogels wint met 3-2. De goed leidende scheidsrechter Luinge, geassisteerd door de heren van Ingen en Issa vond het na 95 minuten voldoende en maakte een einde aan deze enerverende pot voetbal.

Al in de 2de minuut laat Zuidvogels zien dat ze willen winnen, door vroeg druk zetten veroverd van Eijnsbergen de bal, komt opzetten, geeft voor en de kopbal van Kort beland net naast de goal van HBOK. De daarop volgende aanval van HBOK gaat via een lange pass op Kaars die uithaalt, dit schot gaat helaas voor hem ruim over de goal van Versteegt. In de daarop volgende minuten enkele aanvallen van Zuidvogels  waar een afstand schot van Kort in de handen van keeper Potveer beland en  een corner door van Eijnsbergen door van Erkel geschampt wordt waardoor de bal over de achterlijn rolt. Dan in de 22ste minuut weer een corner door van Eijnsbergen. De verdediging van HBOK tikt de voorzet weg en de bal komt voor de voeten van Camps. Hij haalt uit en dit schot gaat via een been van een HBOK speler over de achterlijn. De daarop volgende corner door van Eijnsbergen wordt weggetikt door keeper Potveer en komt terecht bij Ayoubi, zijn kopbal verdwijnt over de goal. HBOK verdedigd uit, maar Zuidvogels verovert de bal, Kort komt op over de zijkant geeft de bal voor en de verdediger Rijnink van HBOK raakt de bal verkeerd waardoor deze in de goal verdwijnt. 1-0 voor de Zuid. De aanvallen van Zuidvogels blijven elkaar opvolgen maar resulteert niet in doelpunten. Ook de enkele aanvallen van HBOK leveren geen doelpunt op. In de 46ste minuut nog een moeilijkheid voor Franken . Zijn uithaal verdwijnt helaas net naast de goal van HBOK. Uw reporter was al helemaal klaar voor de rust en miste daardoor bijna de gelijkmaker voor HBOK. Een snelle uitval van Bok verrast zowel de verdediging als keeper Versteegt en we gaan de rust in met een 1-1 stand. Na de rust voelt Franken wat pijntjes waardoor hij in de 54ste minuut vervangen wordt door van Kommer. In de daarop volgende aanval is het Kort die afspeelt op de diepgaande Koelewijn. Zijn voorzet wordt netjes ingetikt door van Zelst en keeper Potveer is kansloos. 2-1. Het is duidelijk dat HBOK niet zomaar over zich heen laat lopen en in de 70sdte minuut is het dan ook weer raak. Middels een verkregen vrije trap is het weer Bok dier haarscherp inschiet. Versteegt ziet de bal niet aankomen en de bal verdwijnt langs hem in de goal 2-2. Zowel Zuidvogels als HBOK wisselen nog enkele spelers met als doel dat laatste goaltje nog mee te pakken. In de 77ste minuut nog een zeer snelle uitbraak door de ingevallen Austin bij HBOK. Helaas speelt hij de bal net te ver voor zijn voeten waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt. Dan breken de laatste minuten aan. De officiële speeltijd is verlopen en Luinge laat vanwege blessure behandelingen nog enkele minuten doorspelen. Een eerste kans voor van Zelst in de 91ste minuut verdwijnt over de goal van Potveer. In de daarop volgende aanval van Zuidvogels kan HBOK niet anders dan via een overtreding de aanval stoppen. De vrije trap door van Eijnsbergen beland voor de goal waar de inkomende Tat verwarring veroorzaakt. De bal wordt nog net geblokt door HBOK en de afvallende bal komt voor de voeten bij van Erkel. Hij aarzelt niet, ziet zijn kans en haalt vernietigend uit. Eindstand 3-2.
Volgende week zaterdag 1 oktober mogen we naar de Meern op de Loenenseboslaan 2. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.