Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag was FC De Bilt op bezoek op de Wolfskamer. Een lastige ploeg waar we uit met 1-0 van hebben verloren. Dus we hadden wat goed te maken. Op een droog veld (het was warm, zonnetje scheen, sproeiers kapot, stroef veld) moest het gebeuren. En zo geschiede. In de eerste helft een aantal kansen voor de Zuid, waar het net niet was. Bal over gekopt, via de lat achter, bal langs verkeerde kant van de paal en bal wordt net naast getikt. En vlak voor rust dan toch de 1-0 door van Kommer op aangeven door van Waveren. Na rust wat meer druk van de Bilt wat niet resulteert in een doelpunt. De aanvallen van Zuidvogels leveren ook weinig kansen op. In de 73ste minuut dan toch een perfect aanval van Zuidvogels waar uiteindelijk van Waveren voorgeeft op de meegekomen van Zelst die prima afrond langs keeper van Stijn. Een verdiende 2-0 overwinning voor Zuidvogels.

Al in de 3de minuut een kans voor Zuidvogels waar van Eijnsbergen de bal passt naar van Waveren die de bal voorgeeft op Kort die inkopt. Die bal verdwijnt over de goal. Een daarop volgende aanval van de Bilt wordt goed geblokt door Koelewijn. In de 7de minuut een kans voor Zuidvogels, Koelewijn passt op Kort die zijn tegenstander passeert en de bal voorgeeft. Keeper van Stijn is attent en tikt de bal achter. De corner van Zuidvogels levert niks op. In de 16de minuut een voorzet van Kort op van Zelst maar ook hier is van Stijn scherp en tikt de bal achter. Ook deze corner levert niks op. Zo zijn er meerdere corners voor Zuidvogels, maar geen enkele levert een doelpunt op. In de 39ste minuut een voorzet van Kort op van Waveren. Zijn inzet verdwijnt via de lat over de goal. Een minuut later is het van Waveren die voorgeeft op Kort en zijn inzet verdwijn t net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Twee minuten hierna dan toch een doelpunt voor de Zuid, via goed positiespel kom t de bal terecht bij van Waveren,  hij dribbelt naar binnen en geeft voor op van Kommer. Hij kopt de bal perfect langs van Stijn 1-0. Na de aftrap een aanval van de Bilt, maar de voorzet wordt gepakt door keeper Versteegt. We gaan rusten met een stand van 1-0.

Na rust meer druk van de Bilt met een aanval in de 56ste minuut. Vanuit een vrije trap door van Doorn komt de bal voor maar wordt achter de lijn gekopt. Direct hierna een aanval van Zuidvogels, van Kommer geeft de bal op de opkomende Koelwijn, maar zijn voorzet is te scherp en van Stijn kan de bal pakken. In de 62ste minuut een kans voor de Zuid waar een voorzet van Koelewijn wordt achter getikt door van Stijn. De corner door van Eijnsbergen wordt door Horsmeijer gekopt naar van Kommer, hij tikt de bal net naast. In de 73ste minuut dan toch weer een goal voor de Zuid. Een lange bal van Versteegt op Kort wordt uiteindelijk door Kort in de diepte gegeven op van Waveren, hij geeft de bal voor op de meegelopen van Zelst die de bal prima langs van Stijn tikt 2-0. Direct na de aftrap weer een aanval van Zuidvogels waar van Zelst op randje 16 neergehaald wordt. De vrije trap door van Eijnsbergen verdwijnt net langs de verkeerde kan t van de paal. Hierna nog een tweetal kansen voor Zuidvogels. Van Eijden heeft van Kommer vervangen. Hij geeft in de 86ste minuut een voorzet, maar deze is net te scherp en woord gepakt door van Stijn. In de 91ste minuut een kansje voor van Eijden die de bal aangespeeld krijgt en direct inschiet, waar de bal over de goal verdwijnt. Einde wedstrijd met een eindstand van 2-0. Met dank aan het goed leidende trio de Waard, Leider en de Wolf.
Volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag ZOB – Zuidvogels op sportpark Zuidoosterpark op de Purmerenderweg 55 in Zuidoostbeemster. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de bus vertrekt om 12:30 uur.