Monsterzege door Zuidvogels van 11-1 op NSC Nijkerk - HSV De Zuidvogels

Monsterzege door Zuidvogels van 11-1 op NSC Nijkerk

Monsterzege door Zuidvogels van 11-1 op NSC Nijkerk

HSV De Zuidvogels 1

11 - 1

NSC Nijkerk 1

3'
Assist: Imar Kort
10'
20'
Corné Parol (schot)
Nigel van Zelst (intikker)
39'
Assist: Jorni Camps
Imar Kort (schot)
41'
43'
Assist: Jorni Camps
45'
Youri Blom
Kevin van Essen
45'
Renee Troost
Zakaria Fimoud
49'
Assist: Jorni Camps
61'
Stan Onland
Coen Lieftink
61'
Bilal Tmim
Anouar Tmim
64'
Tim Horsmeier (kopbal)
70'
81'
Assist: Jorni Camps
Nigel van Zelst (vrije trap)
83'
87'

Competitie

1e klasse A

Datum

1 april 2023 14:30

Scheidsrechter

F. Akkaya

Accommodatie

Sportpark Wolfskamer
Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Dit keer een iets ander verslag. Dat kan ook niet anders want als je er niet bij bent geweest denk je aan een 1 april grap. Zo ook het thuisfront: ik kwam thuis na de wedstrijd en melde dat we vandaag gewonnen hadden met 11-1, antwoord: “jaahaa dat zal wel, 1 april…..”.Nou ik kan je zeggen het was 1 april maar zeker geen grap. Zuidvogels heeft deze zaterdag op 1 april de wedstrijd tegen NSC winnend afgesloten met een eindstand van 11-1 en een monster score van spits Nigel van Zelst met 8 doelpunten. Een teamprestatie die zich in de geschiedenis van Zuidvogels slechts drie keer heeft voorgedaan en dan spreek ik over de eindstand. Dat een spits er acht inschiet in een wedstrijd van het 1ste elftal is tot afgelopen zaterdag nog niet gebeurt. Het 1ste elftal van Zuidvogels heeft twee keer eerder met dubbel cijfers gewonnen:

  • Mei 2001 Zuidvogels – Valleivogels op neutraal terrein bij IJsselmeervogels met Rob de Groot in de basis: eindstand 10-1 voor Zuidvogels. En dat betekende promotie naar de 1ste klasse.
  • De grootste uitslag tot nu toe is die van 7 maart 2015 een thuiswedstrijd van Zuidvogels tegen FC Lienden met een eindstand van 13-1.
  • En dan vandaag zaterdag 1 april 2023 Zuidvogels - NSC Nijkerk 11-1 met trainer Rob de Groot.

Deze zaterdag ontvingen we NSC uit Nijkerk, een team dat na de winterstop 7 wedstrijden ongeslagen is (2 gelijk en 5 winst). Ook Zuidvogels doet het goed na de winterstop (8 wedstrijden gespeeld waarvan 1 gelijk en 7 winst). Dat beloofde vooraf een mooie en spannende wedstrijd te worden immers beide teams in goede doen en ongeslagen na de winterstop. En een mooie wedstrijd is het geworden voor Zuidvogels dat is zeker maar de spanning viel reuze mee. Al moet ik wel zeggen dat zowel op de tribune als op het terras en rondom het veld de spanning wel opliep. Het publiek zag in dat de Zuid de dubbele cijfers probeerde te halen en begon de spelers ook luid uit te dagen die 10de goal te scoren. Nadat deze gescoord was begonnen ze het team en met name van Zelst aan te moedigen na zijn 8ste er nog twee te scoren. Mooi om zo’n moment mee te mogen maken met dit team en deze supporters!!
Een overzicht van de doelpunten:
3de minuut 1-0 een prima combinatie tussen Tat en Kort die de bal speelt naar van Zelst die de bal binnen schiet.
10de minuut 2-0 een steekpass van Ayoubi op Koelewijn die voorgeeft op van Zelst die perfect afrondt.
20ste minuut 2-1 een lange bal op Parol die Horsmeijer aftroeft en via het been van Horsmeijer scoort.
39ste minuut 3-1 een prima combinatie tussen Camps en Ayoubi waarbij Camps voorgeeft op van Zelst die de bal binnen kan tikken.
41ste minuut 4-1 onder druk van Tat speelt NSC de bal in de voeten van Kort die direct de bal direct in het netje laat landen.
43ste minuut 5-1 balverlies NSC wordt opgepakt door Camps die direct  de bal  prima passt naar van Zelst. Hij neemt de bal aan en schiet vanaf de zestien perfect binnen.
49ste minuut 6-1 Schimmel passt de bal naar Camps die van Zelst weet te vinden die afrondt.
64ste minuut 7-1 schitterende vrije trap door van #Eijnnsbergen op van Zelst die de bal snoeihard binnenkopt in de kruising.
70ste minuut 8-1 indraaiende corner door Schimmel wordt perfect binnengekopt bij de 2de paal door Horsmeijer.
81ste minuut 9-1 steekpass van Camps op de inkomende Akhiat, die de bal via een puntertje in de lange hoek tikt.
83ste minuut 10-1 vrije trap voor Zuidvogels, van Zelst schiet de bal vanaf 20 meter onhoudbaar langs keeper Schuckmann.
87ste minuut 11-1 een soepel lopende aanval van balverovering door Kammeron. Hij speelt de bal door naar van Zelst, passt hem door naar van Kommer, die Koelewijn aanspeelt die een steekpass geeft op van Zelst die de bal in de goal chipt.
Einde wedstrijd en euforie alom na deze monsteruitslag. Een perfect teamprestatie en acht doelpunten in deze wedstrijd door van Zelst.

Aankomende week rust voor het team. Alleen een training op donderdag en aankomend weekend vrij.
De volgende wedstrijd is zaterdag 15 april uit bij Olympia, Bodegraafsestraatweg 52, Gouda. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur, de bus vertrekt om 14:30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!