Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Deze keer een kort verslag, aangezien uw reporter even weg is en met slecht internet toch probeert een verslag eruit te krijgen. Afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van Zuidvogels thuis op de Wolfskamer tegen Montfoort. Zoals op de foto’s te zien is was Montfoort er helemaal klaar voor om de winst te pakken bij de Zuid om zodoende nog een kleine kans te hebben op directe promotie (zij waren afhankelijk van de andere uitslagen in de competitie, met name die van Bol – de Bilt eindstand 1-0). Maar Zuidvogels wilde zich goed voorbereiden op de komende nacompetitiewedstrijden en continueerden het spel van de afgelopen weken. Sterk aan de bal en tot de laatste minuten volhouden met zo min mogelijk foutjes. En zo gebeurde, ondanks de druk van Montfoort wist Zuidvogels voor rust de 1-0 te scoren en na rust de tweede erin te schieten. In de 90ste minuut dan slordig balverlies van de Zuid en Montfoort weet de 2-1 te scoren. Dit is ook de eindstand en Zuidvogels sluit de competitie af met een 2-1 overwinning.19de minuut

Vanaf de eerste minuten is het Montfoort die vol druk zet op de verdediging van de Zuid. Zij weten onder deze druk uit de voetballen en in de 19de minuut een inworp van Zuidvogels op de helft van Montfoort, Van Erkel krijgt de bal en speel Tat in. Hij ziet op de linker kant van Waveren gretig kijken en bediend hem met een wereld pass naar de andere zijde van het veld. Van Waveren neemt de bal aan omspeelt zijn tegenstander en haalt vernietigend uit in de rechter hoek van de goal, keeper Verkerk verbouwereerd achter laten 1-0. De wedstrijd kabbelt verder en de aanvallen van beide teams volgen elkaar op. Tot de rust wel enkele doelrijpe kansen maar steeds is het dat beide keepers hun doel goed verdedigen of geen zuiver schot gegeven wordt zodat de bal of naast of over de goal gaat. Na rust eenzelfde beeld als voor de rust tot de 56ste minuut. Goed positiespel van Zuidvogels zorgt ervoor dat Kok vrijgespeeld wordt op de achterlijn van Montfoort. Zijn voorzet beland bij de opgekomen van Zelst die de bal perfect binnen schiet 2-0. Hierna weer eenzelfde beeld als in de eerste helft waar de aanvallen over en weer elkaar opvolgen tot in de 89ste minuut. Slordig balverlies van Zuidvogels op eigen helft zorgt ervoor dat Montfoort de bal kan overnemen. Direct wordt van afstand geschoten maar Versteegt, nog steeds scherp, keert de bal. In de rebound is Montfoort scherper en Koense ziet zijn kans schoon en scoort de ere treffer.  Eindstand 2-1 en beide teams gaan zich opmaken voor de nacompetitie.
Zuidvogels start as dinsdag de nacompetitie thuis tegen SDC Putten aanvang wedstrijd om 20:00 uur. Bij winst speelt Zuidvogels a.s zaterdag uit bij en tegen LRC Leerdam, aanvang 14:30 uur. Voor deze wedstrijd vertrekt de bus om 12:30 uur.