Hoofdweg 85 B
3641PR
MIJDRECHT
tel. 0297-286078

Om een lang verhaal kort te maken kan ik zeggen dat een team de winst pakt als een team de mouwen opstroopt, ervoor gaat en kosten wat het kost de winst wil behalen. Argon had duidelijk zijn les geleerd sinds de eerdere oefenwedstrijd tegen Zuidvogels. Vandaag begon Zuidvogels  sterk en al in de 4de minuut wist ze te scoren.  Na een kwartier ging het wat minder, individuele duels werden verloren, meerdere aanvallen met kans op een goal werden gemist en verdedigend werden de fouten van Zuidvogels afgestraft door Argon. Al met al ging Zuidvogels met 0 punten huiswaarts na een 4-2 verlies.

Al direct na de aftrap weet Zuidvogels de bal te veroveren welke een kans oplevert voor van Erkel, zijn schot gaat via een Argon speler over de achterlijn. De daarop volgende corner wordt weggewerkt door Argon. In de 4de minuut een aanval over rechts waar Koelewijn de bal voorgeeft en van Waveren koppend voor de 0-1 zorgt. In de 8ste minuut weer een aanval van Zuidvogels met een tweetal kansen voor van Zelst. Een schot gaat via een Argon speler over de achterlijn. De daarop volgende corner van van Erkel komt terecht bij van Zelst die weer via een Argon speler achter gaat. De volgende corner levert daarna niks op. In de 12de minuut is het Argon die via meerdere schijven Oliemans bereikt die keeper Versteegt verrast 1-1. In de 19de minuut een pass van Wiegers op van Erkel, die geeft voor op van Waveren, zijn schot verdwijnt over de goal. Direct daarna in de 22ste minuut een vrije trap door van Erkel die via Argon achter gaat. De voorzet vanuit de corner komt terecht bij van Zelst en zijn schot wordt gekeerd, vanuit de rebound is het Tat die uithaalt en dat schot verdwijnt via de verkeerde kant van de paal. Drie  minuten daarna is het Kort die de bal voorgeeft op van Kommer, hij dacht vernietigend uit te halen maar raakt de bal verkeerd waardoor deze verdedigd kan worden. In de 30ste minuut een corner door van Waveren op van Erkel, zijn kopbal verdwijnt over de achterlijn. Daarna nog een drietal kansen voor Zuidvogels, schot gepakt door keeper Doezeman, voorzet te scherp die weer gepakt wordt door Doezemans, en weer een voorzet die volledig gemist wordt. In de 45ste minuut dan een aanval van Argon waar Voorend op komt zetten over links, de verdediging van Zuidvogels grijpt niet in en hij kan vrij uithalen en de 2-1 scoren.

Na de rust is het Zuidvogels die in de 48ste minuut via een aanval van Zelst vindt die de scherpte mist en de bal naast schiet. De daarop volgende minuten diverse aanvalletjes over en weer die geen goals opleveren. Dan in de 68ste minuut een aanval over rechts, Koelewijn geeft voor en de bal wordt achter getikt door een verdediger. Hierop volgt een cornerbal die terecht komt bij van Waveren en zijn schot wordt gekeerd. Zowel de Zuidvogels speler als scheidsrechter Akkaya zien dat er hands gemaakt wordt. Aanvoerder Tat eist de bal op en zijn schot wordt gepakt door keeper Doezeman. Teleurstelling bij Zuidvogels en gejuich bij Argon, maar…. Grensrechter Witteveen staat met zijn vlag omhoog. Akkaya overlegt en beoordeeld dat de penalty opnieuw genomen moet worden. Van Zelst neemt nu de verantwoording en schiet de bal langs keeper Doezemans 2-2. Dan is het Argon die in de 73ste minuut over links een snelle aanval inzet. De bal komt terecht bij Schouten, hij draait en schiet de bal langs Versteegt in de goal 3-2. In de 82ste minuut balverlies van Zuidvogels waar Argion de bal overneemt en Oliemans Versteegt passeert 4-2. Zuidvogels probeert het daarna nog wel, maar weet het net niet te vinden, een schot over en een kopbal naast. Na 94 minuten is het genoeg en moet Zuidvogels vandaag zijn meerdere erkennen in Argon, eindstand 4-2.

Aanstaande donderdag een bekerwedstrijd op de Wolfskamer. Zuidvogels ontvangt dan Maarssen. De wedstrijd start om 20:00 uur.