Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Afgelopen zaterdag was v.v. Nunspeet onze tegenstander op de Wolfskamer. Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams met de winst naar huis wilden gaan. Zowel Zuidvogels als Nunspeet zetten hoog druk waardoor er diverse kansen ontstonden voor de goals. In de 1ste helft wist Zuidvogels twee keer te scoren en na de rust scoorde Zuidvogels twee keer en maakten Nunspeet een verdiende tegengoal. Eindstand 4-1. De wedstrijd werd geleid door Jesse Knetsch die werd geassisteerd door beide clubgrensrechters ( Jaap Frens van Nunspeet en Ties Steen Redeker van Zuidvogels).

De eerste tien minuten van deze wedstrijd waren er aanvallen over en weer die geen gevaar voor beide doelen opleverden. In de 11de minuut is het van Waveren die vanaf links de bal voorgeeft richting Kort. Echter Kort komt een paar centimeter te kort om de bal in te tikken. In de 13de minuut krijgt Zuidvogels een vrije trap op de helft van Nunspeet en van Eijnsbergen ziet zijn direct ingeschoten bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. In de 17de minuut is het dan wel raak voor Zuidvogels, een perfecte combinatie over rechts door van Kommer, van Zelst en het is dan Kort die voorgeeft naar de opkomende van Waveren. Hij lobt de bal net over de uitkomende keeper Niebeek heen 1-0. In de 21ste minuut is het van Eijnsbergen die de bal voorgeeft op van Zelst, zijn kopbal beland in de handen van keeper Niebeek. In de 25ste minuut is het Nunspeet die in de aanval is, Goud krijgt de bal en schiet, maar raakt de bal verkeerd waardoor Zuidvogels kan overnemen en een aanval kan inzetten. Koelewijn komt opzetten door de midden en schiet op de goal van Niebeek die de bal weg stompt.  In de 36ste minuut een ingooi voor Zuidvogels beland in de zestien waar zowel Zuid als Nunspeet de bal over en weer koppen. De bal beland uiteindelijk voor van Kommer die strak uithaalt en keeper Niebeek verrast 2-0.   Direct daarna een aanval van Nunspeet waar Goud denkt Versteegt te kunnen verrassen met een lob. Maar Versteegt is scherp en pakt de bal. Na 45 minuten fluit Knetsch af en de mannen kunnen gaan rusten.
Zuidvogels start zonder wissels aan de 2de helft en Nunspeet vervangt Tissingh en Zoet, voor hen in de plaats komen Engelmann (oud Zuidvogels 2 speler) en Grift het veld in. Het is Camps die in de 50ste minuut de bal op de helft van de tegenstander veroverd omdraait en vrij op kan stomen en van afstand uithaalt. Dat schot gaat via de rug van een Nunspeet speler omhoog en verdwijnt over keeper Niebeek in het netje 3-0. In de 55ste minuut is het Goud die aangespeeld wordt en tussen 2 verdedigers vrij kan intikken en de uitkomende Versteegt passeert 3-1. In de 60ste minuut een uittrap voor Nunspeet, keeper Niebeek schiet de bal naar voren waar van Kommer de bal onderschept en naar voren kopt. Van Waveren is sneller dan de 2 verdedigers en verschalkt tevens keeper Niebeek 4-1. In de 66ste minuut wordt Schimmel ingebracht voor Kort.  In de daarop volgende minuten enkele kansjes voor Zuidvogels, een schot van Camps wordt weggetikt en van Zelst zijn schot gaat via een Nunspeet speler over de achterlijn. In de 74ste minuut komen Gooijer (gelukkig na een lange blessure weer terug) en Akhiat Smit en van Waveren vervangen. In de 80ste minuut nog een kansje voor Gooijer, maar zijn schot gaat over de goal. Daarna is het nog van Erkel die uithaalt, maar deze bal wordt gepakt door Niebeek. In de 85ste minuut wordt van Erkel nog vervangen door Wiegers. In de 90ste minuut wordt het nog spannend, een corner voor Nunspeet wordt voorgegeven en kan vrij ingekopt worden. Deze kopbal verdwijnt over de achterlijn. Na 94 minuten is het genoeg en fluit scheidsrechter Knetsch af. Eindstand 4-1.

Mocht je de doelpunten willen zien, dan kan dit via het youtube account van VV Nunspeet door hier te klikken!
Aanstaande zaterdag gaat Zuidvogels op bezoek bij Argon in Mijdrecht op de Hoofdweg 85B. De bus vertrekt om 12:30 uur.