“Je moet erbij geweest zijn om het te geloven!” - HSV De Zuidvogels

“Je moet erbij geweest zijn om het te geloven!”

“Je moet erbij geweest zijn om het te geloven!”

Meern De 1

5 - 6

HSV De Zuidvogels 1

Abel Prins (schot)
8'
10'
Daimios Damkalis (schot)
26'
Abel Prins (schot)
28'
31'
Mitchel Smit (kopbal)
41'
44'
Imar Kort (schot)
46'
Imar Kort (schot)
50'
Junior Welten (schot)
60'
Bob Prins (schot)
65'

Competitie

1e klasse A

Datum

1 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

G.C. Dorrestijn

Accommodatie

Sportpark De Meern
Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Maar ik had ook als titel “korfbal uitslagen in De Meern” kunnen kiezen of “Zuidvogels met hakken over de sloot terug vanuit de Meern”. Jesse Donker aan het woord op de vraag: Hoe kan je deze wedstrijd in enkele woorden samen vatten. Zijn antwoord: “Ik vind dat mijn team veel beter kan en moet. Eigenlijk ben ik vooral teleurgesteld. Het was namelijk een heel slechte wedstrijd van ons, waarin we maar een kwartier écht hebben gevoetbald.” En dat kwartier voetbal liet Zuidvogels direct na de rust zien. Donker had in de rust aangegeven dat er minstens nog 3 doelpunten bij moesten aan onze kant en dat liet het team bijna zien: Na een achterstand van 3-1 terug komen en een ruststand van 3-4 liep Zuidvogels in een kwartier uit naar 3-6. Maar..... gaf de thuisploeg genoeg kansen om de stand gelijk te trekken. Eindstand 5-6 en de 3 punten gingen mee terug met de bus naar Huizen.

Na een latere start vanwege uitloop van de vorige wedstrijd begon Zuidvogels haar uitduel tegen de Meern  met enkele kansjes voor de goal van de invallende keeper van Rooijen. In de 8ste minuut slordig balverlies bij Zuidvogels waardoor de bal veroverd kan worden door Abel Prins die de bal precies langs keeper Versteegt en binnen kant paal inschiet. 1-0 voor de Meern. Direct daarna in de 10de minuut is het van Waveren die de bal strak middendoor passt op van Erkel, Hij schiet en maakt de gelijkmaker 1-1. Hierna enkele kansjes van Zuidvogels die niet verzilverd worden. Dan rumoer in de 21ste minuut op de bank van de Meern. Een aanval van de Meern waar de speler van de Meern op Versteegt afkomt en de bal net iets te ver voor zich ziet, Versteegt is attent en tikt de bal net voor de voeten van de speler van de Meern weg die  over Versteegt heen valt. Uiteraard wil het publiek en de bank een pingel, maar de goed leidende scheidsrechter Dorresteijn ziet ook dat Versteegt de bal net weg tikt en laat doorspelen. Dan in de 26ste minuut een aanval van de Meern, Damkalis speelt een verdediger van Zuidvogels uit en haalt uit 2-1. En direct na de aftrap is het Abel Prins die de bal verovert en middels een snelle uitbraak vrij kan opstomen en kan scoren 3-1. Drie minuten later is het van Eijnsbergen die de corner voorschiet die perfect door Smit wordt ingekopt 3-2. In de 41ste minuut een overtreding van de Meern op Camps. Van Eijnsbergen eist de bal op, legt hem neer en haalt vernietigend uit 3-3. En nog geen 3 minuten later is het weer van Eijnsbergen die vanuit de corner Kort weet te vinden die uithaalt en de 3-4 op het score bord zet. In de 45ste minuut wordt het nog spannend, een aanvaller van de Meern valt tijdens een duel enigszins overdreven in de 16 en scheidsrechter Dorresteijn geeft dit keer wel een penalty aan de Meern. Deze penalty wordt helaas voor de Meern ruim over geschoten en we gaan gelijk rusten.

Donker was erg duidelijk in de rust en dat hebben de spelers van Zuidvogels ook goed begrepen. Direct na rust is het Kort die in de 46ste minuut op komt zetten, op de goal schiet, keeper van Rooijen pareert en de bal komt terug bij Kort. Dit keer een strak schot wat naast van Rooijen in de goal beland 3-5. De meegereisde Zuidvogel supporters geloofde er weer in en spoorden de Zuidvogels  spelers aan om door te gaan met scoren. In de 50ste minuut is het van Zelst die de bal voor geeft aan van Kommer die prima inschiet en de 3-6 scoort. Je zou zeggen, de speech van Donker heeft goed geholpen, maar helaas. In de 60ste minuut slordig bal verlies van Zuidvogels. Dit keer weer Abel Prins die de bal voorgeeft op de vrij inkomende Welten die keeper Versteegt kansloos laat 4-6. En nog geen 5 minuten later is het weer Prins die de Zuidvogels verdediging makkelijk uit speelt en met een mooi schot de 5-6 scoort. Hierna zijn er zowel kansen voor Zuidvogels als ook voor de Meern die niet verzilverd worden. Ook de wissel bij Zuidvogels (Akhiat voor van Waveren en Kok voor van Kommer) weten het povere spel van Zuidvogels te veranderen. In de laatste minuten van de 2de helft is het de Meern die nog een tweetal kansen krijgt, Welten kopt net naast en een verkregen vrije trap wordt over geschoten. De moegestreden Kort wordt nog gewisseld en vervangen door Wiegers. Zowel de spelers als de staf waren het er over eens een drama wedstrijd van Zuidvogels kant, maar als je maar 15 minuten goed speelt en uiteindelijk met 3 punten huiswaarts keert ben je spekkoper.
As Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Nunspeet die start om 14:30 uur op de Wolfskamer.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!