Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Als je de ambitie hebt om bovenin mee te draaien en misschien wel meer, dan moet je dat in het veld wel waar maken. En dat was vandaag niet het geval bij een aantal van ons. Door een fout bij Bol kregen we de 1-0 cadeau (Rootlieb kopt over zijn eigen keeper). En daarna fouten bij Zuidvogels zodat Bol de bal makkelijk kan overnemen en kan scoren. De trainer verwoorde het goed:
,,Het was lang niet goed genoeg’.  Veel fouten, veel verkeerde keuzes. We moeten normaal gesproken gewoon winnen van een ploeg als BOL, dus dit is heel teleurstellend. Dat ik niet tevreden was, bleek wel uit mijn wissels.’’ Eindstand 1-3.

De eerste kans is voor Zuidvogels, van Eijnsbergen zijn corner wordt weggewerkt door Bol, komt terecht bij Akhiat, die hem passt naar van Eijnsbergen. Zijn voorzet verdwijnt ver over de achterlijn. In de 7de minuut een grote kans voor Bol, opkomend over de linker kant wordt de bal voorgegeven en ingeschoten. Dit schot verdwijnt via de paal over de achterlijn. Dan een aantal kansjes voor Zuidvogels die geen doelpunt opleveren. Voorzet van Koelewijn wordt door Bol weggewerkt, van Waveren omspeelt zijn tegenstander en schiet in de handen van keeper de Jong, een pass van Tat op Schimmel die draait om zijn tegenstander en schiet over de goal. In de 18de minuut geeft Akhiat de bal voor op van Zelst, hij stoort goed en door slechte communicatie bij Bol kopt Rootlieb de bal over zijn eigen keeper 1-0. Daarna in de 22ste minuut een aanval van Bol, Beentjes krijgt de bal aangespeeld en schiet in de handen van Versteegt. Nog geen minuut later balverlies in de verdediging van Zuidvogels, Jonker zet goed druk, veroverd de bal en passeert Versteegt 1-1. Twee minuten later  een pass van Tat op Akhiat, zijn schot gaat via een Bol speler over de achterlijn. De corner is net te scherp voor Gooijer en verdwijnt over de achterlijn. Daarop volgend een tweetal kansjes voor Zuidvogels, een voorzet verdwijnt net over de goal en een schot op de goal in de handen van keeper Jonker. Dan weer fouten in de verdediging, gelukkig wordt de eerste fout hersteld door Versteegt met een prima redding. Daarna moet de verdediging zijn meerdere erkennen in Beentjes, die sneller is en alleen op de Versteegt afgaat en de 1-2 scoort. Voor rust nog een kansje voor Bol en Zuidvogels, maar geen doelpunt.
In de rust een tweetal wissels in de verdediging van Zuidvogels. Het eerste kwartier van de 2de helft enkele kansen voor de Zuid. Een schot van Schimmel gaat ruim over de goal, en daarna nog een kans voor hem maar dat schot gaat ver naast. Akhiat komt opzetten en geeft scherp voor. Die bal gaat over de keeper en de lat achter. Dan in de 65ste minuut kan een speler van Bol makkelijk voorgeven en deze voorzet wordt prima ingetikt door Vos, 1-3. De volgende 15 minuten zijn weer voor Zuidvogels, maar geen echte doelrijpe kansen, bal over, naast en makkelijk weg te werken door Bol. In de 80ste minuut bal verlies bij Zuidvogels, Bol neemt over en schiet direct op de goal. Gelukkig voor Zuidvogels verdwijnt die bal via de paal achter. De laatste minuten geen echte kansen meer voor beide teams  en scheidsrechter van Pinxteren vindt het genoeg geweest. Einde wedstrijd met een verdiende overwinning voor Bol 1-3.
Aanstaande zaterdag mogen we laten zien dat het ook anders kan. We spelen dan uit bij en tegen NSC in Nijkerk, Die wedstrijd start om 14:30 uur en de bus gaat om 12:30 uur rijden.