Een verdiende 3-0 overwinning op SDC Putten

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag ontving Zuidvogels SDC Putten onder leiding van trainer Mark Bakker (volgend seizoen trainer bij Zuidvogels). SDC stond 6 punter achter Zuidvogels met een wedstrijd minder gespeeld. Omdat de laatste twee wedstrijden duidelijk winnend werden afgesloten door Zuidvogels en dat ze speelden tegen de trainer van komend seizoen was vanaf minuut een te zien dat ze vandaag ook de winst wilden pakken. Een goede 1ste helft die eindigde in een 2-0 voorsprong werd vervolgd door een iets mindere 2de helft en afgesloten met winst 3-0. Wel een minpuntje veroorzaakt door uw reporter, hij vergat een wissel in de rust door te geven waardoor geel voor Schimmel.

Al in de 4de minuut een kans voor Akhiat, hij krijgt de bal aangespeeld door Camps maar mist net de bal. Maar in de 8ste minuut is het dan wel raak. Koelewijn onderbreekt een aanval van SDC en schiet de bal in de ruimte achter de laatste linie van SDC. Van Zelst sprint en komt alleen voor keeper Velanas. Die twijfelt met uitkomen en geeft daardoor de kans aan van Zelst om een lobje te geven  hem heen in de goal 1-0. In de 16de minuut weer een kans voor Zuidvogels, Ayoubi passt de bal naar van Zelst maar Velanas is nu wel scherp en pakt de bal voor van Zelst er aan kan komen. In de 21ste minuut moet van Eijnsbergen vervangen worden door Kammeron wegens een blessure. In de 24ste minuut is het weer spannend voor de goal van Velanas. Een corner door Camps wordt net aan gemist door Horsmeijer, maar van Zelst kan de bal aannemen en geeft voor maar ook dit keer pakt Velanas de bal alvorens Zuidvogels gevaarlijk kan worden. In de 30ste minuut weer een zeer goede kans voor Zuidvogels. Van Zelst krijgt de bal en tikt die door naar Kort die schiet maar in de handen van de keeper. Direct daarna een snelle aanval van Zuidvogels, waar de bal van rechts wordt voorgegeven maar gemist door de inkomende spelers van Zuidvogels. In de 33ste minuut dan toch de 2de treffer. Een ingooi van Koelewijn naar Kort die de bal terugspeelt naar Koelewijn, hij geeft de bal voor op van Zelst, zijn inzet wordt geblokt waardoor de bal voor de voeten van Camps terecht komt. Ook zijn schot wordt geblokt en de bal beland bij de paal bij Akhiat, wiens schot in de goal beland 2-0. In de 38ste minuut een vrije trap van Camps die door Horsmeier wordt ingekopt en gepakt wordt door Velanas. In de 42ste minuut een eerste kans voor SDC. Een scrimmage voor de goal van Zuidvogels waar de bal beland bij Schuin, hij schiet en deze bal verdwijnt via de lat over de zijlijn.

We gaan rusten en na de rust een wissel bij Zuidvogels. Uw reporter loopt op met de grensrechter maar vergeet haar te informeren over de wissel. Dit wordt na begin van de 2de helft opgemerkt door Scheidsrechter Roeleveld die het spel stil legt en uiteindelijk Schimmel geel geeft voor onrechtmatige wissel. Uw reporter heeft nog getracht die gele kaart om te zetten naar een gele kaart voor hemzelf, maar helaas is dit niet gelukt. In de 53ste minuut een ingooi door Kammeron die Horsmeier vindt. Hij kopt de bal door maar de SDC verdediging werkt de bal weg. In de 58ste minuut spanning voor de goal van Zuidvogels. Schuin krijgt de bal over rechts aangespeeld en schiet maar gaat via een blok van Zuidvogels over de achterlijn. De corner van SDC wordt weggekopt door Horsmeier en opnieuw ingebracht door SDC en uiteindelijk langs de goal gekopt. In de 60ste minuut een lange bal van Versteegt op van Zelst. Een verdediger van SDC kopt de bal achter. De corners (3 stuks achter elkaar) resulteren niet in echte doelkansen. In  de 64ste minuut weer een kans voor SDC, Schuin verovert de bal omdat Ayoubi struikelt en haalt uit, maar Versteegt is scherp en tikt de bal over de achterlijn. De corner van SDC wordt weggewerkt door de verdediging van Zuidvogels. In de 72ste minuut de derde treffer voor Zuidvogels. Vanuit de omschakeling komt de bal terecht bij Kort, hij zoekt de achterlijn op, zet voor op de inkomende Tat. Hij aarzelt niet en schiet de bal perfect en onhoudbaar langs Velanas. 3-0. Beide teams wisselen nog enkele spelers en de wedstrijd verloopt tot zijn einde zonder verder echte kansen voor Zuidvogels of SDC. Scheidsrechter Marcel Roeleveld, geassisteerd door  Isabelle van Gilst en Jan van Gurp, fluit na 90 minuten af, eindstand 3-0.

Aanstaande zaterdag gaat Zuidvogels op bezoek bij BOL , Prinsen Margrietstraat 2, Broek op Langedijk, de koploper op dit moment met 6 punten voorsprong op Zuidvogels. Zowel Zuidvogels als Bol zullen er alles aan willen doen om dit duel winnend af te sluiten, dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. Wij hopen op veel Zuidvogels supporters die als 12de man achter ons zullen staan. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. De bus vertrekt vanaf de Wolfskamer om 12:15 uur.