Zuidvogels verslaat BOL met 1-3 - HSV De Zuidvogels

Zuidvogels verslaat BOL met 1-3

Zuidvogels verslaat BOL met 1-3

BOL 1

1 - 3

HSV De Zuidvogels 1

15'
Imar Kort (kopbal)
Bas Jonker (kopbal)
26'
58'
Tim Horsmeier (kopbal)
Daniel Vos
61'
Martijn Ton
82'
Bas Jonker
85'
Bas de Jong

Competitie

1e klasse A

Datum

25 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

A.D.O. Wolff

Accommodatie

Bol sportcomplex - BOL
Prinses Margrietstraat 2
1721AN
BROEK OP LANGEDIJK
tel. 0226-316066

Zuidvogels ging vandaag op pad richting Broek op Langedijk naar de koploper csv BOL. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden (gras, wind en regen) en dat bleek ook direct na vertrek vanaf de Zuid. De spiegel van de bus klapte steeds om door de harde wind zodat de chauffeur hem steeds weer terug moest zetten, dus iets langer onderweg met diverse stops. Een striemende wind over het veld van doel naar doel en af en toe regen maakte het spel alleen maar lastiger. Vooraf was al aangegeven door hard te werken met en voor elkaar we deze wedstrijd in ons voordeel konden beslissen en zo gebeurde. Na een 1-1 rust stand werd de wedstrijd afgesloten met een 1-3 winst voor Zuidvogels. Deze wedstrijd stond onder leiding van de heren Wolff, Tinge en Apperloo.

Zuidvogels trapt af met wind tegen en direct is duidelijk dat beide teams vol druk op de bal zullen vechten om de punten binnen te halen. In de 4de minuut een aanval van Bol over de linker kant, de bal wordt voorgegeven maar Versteegt is scherp en pakt de bal. In de 8ste minuut een aanval van Zuidvogels, Tat komt opzetten, schiet maar ook keep de Jong is scherp en weet de bal net te pakken. Daarna weer een aanval van Bol, maar ook deze keer is het Versteegt die de bal pakt. In de 15de minuut een perfecte voorzet door van Eijnsbergen op Kort die de basl bij de tweede paal prima inkopt 0-1. In de 26ste minuut dan een aanval van Bol, een schot op de goal gaat via een Zuid speler over de achterlijn, Vanuit de daarop volgende corner komt de bal bij de vrijstaande Jonker die vrij kan inkoppen, 1-1. In de 31ste minuut denkt Zuidvogels te scoren, maar de scheidsrechter denkt daar anders over. Van Eijnsbergen geeft de bal voor en zowel van Zelst als keeper de Jong komen omhoog voor de bal, Van Zelst kan de bal inkoppen, maar wordt afgefloten voor een overtreding? Daarop volgend weer een aanval van Zuidvogels, Tat passt op van Zelst en  hij schiet maar keeper de Jong kan de bal net wegtikken. We gaan rusten met een 1-1 stand.

Uw reporter is scherpt vandaag en geeft tijdig aan dat Schimmel in het veld komt voor Akhiat, scheelt weer kosten en een gele kaart. Bol komt iets scherper uit de kleedkamer en de voorzet wordt net naast de goal van Versteegt gekopt. Direct daarna tot twee keer toe schoten op de goal van Versteegt maar hij blijft scherp en pakt de bal. In de 58ste minuut een overtreding op Schimmel randje zestien. Van Zelst staat achter de bal en schiet op de goal. Zijn schot wordt half gepareerd door de Jong en Horsmeier kan de terug ketsende bal inkoppen 1-2. Hierna volgen enkele aanvallen van Zuidvogels die geen echte scoring kans opleveren. Of de bal gaat net mis of een van de keepers pakt de bal. In de 82ste minuut een schot door van Zelst op de goal. De bal raakt de lat en komt terug in het veld voor de voeten van Schimmel. Vanuit een lastige hoek weet hij de bal beheerst binnen te schieten 1-3. In de daarop volgende minuten weer kansjes voor zowel Zuidvogels als Bol. Kort schiet net naast, weer Kort die schiet maar deze bal gaat via een Bol speler over de achterlijn, van Eijnsbergen die vanuit een vrij trap rechtstreeks schiet op de goal, keeper de Jong pakt de bal. In de laatste minuut nog een kansje voor Gooijer, de corner van Schimmel wordt door Gooijer ingekopt maar gaat net over de goal. Eindstand 1-3, een terechte overwinning voor Zuidvogels die net iets meer gestreden heeft voor elk punt in zware omstandigheden dan de tegenstander van vandaag.

Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk, zij staan op de 8ste plek met 11 punten achterstand op Zuidvogels. Ook NSC zit in een goede flow met dit kalenderjaar tweemaal een gelijk spel en verder alleen maar winstpartijen. Dus a.s. zaterdag belooft weer een mooi potje voetbal te worden. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. We hopen weer op een goede opkomst en aanmoedigingen van onze supporters!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!