Zuidvogels geeft winst na matige 2de helft uit handen - HSV De Zuidvogels

Zuidvogels geeft winst na matige 2de helft uit handen

Zuidvogels geeft winst na matige 2de helft uit handen

Roda '46 1

2 - 2

HSV De Zuidvogels 1

Jasper van Dijk
61'
Roben Schenk
Quinten Riphagen
61'
Stijn Dijkstra
Mauro Peters
74'
Milan Gijsbertsen
Stef Menken
74'
Dave Tolboom
Julian Koning (schot)
79'
Julian Koning (lob)
81'
Jhaniro Prudencia
88'
Ties Kerssies

Competitie

1e klasse A

Datum

29 april 2023 15:00

Scheidsrechter

R. Westland

Accommodatie

Sportpark Burg.Buiningpark
Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Zuidvogels op bezoek in Leusden bij Roda’46. Roda is altijd al een lastige tegenstander geweest voor Zuidvogels. Ook deze zaterdag was dat weer het geval. Na een goede 1ste helft met 2 beauty van goals door van Waveren was een matige 2de helft de boosdoener waardoor Zuidvogels met slechts een punt huiswaarts keerde. Een deceptie voor het team van trainer de Groot. Hij was duidelijk in zijn analyse. Dominantie door Zuidvogels in de 1ste helft en door een paar persoonlijke foutjes en een Zuidvogels wat zich terug liet dringen slechts één punt, waar het er drie hadden moeten zijn. De kleine kans op een kampioenschap is hierdoor zo goed als verkeken.

Zuidvogels komt scherp uit de kleedkamer en weet al in de 5de minuut een eerste kans te creeren. Kort verovert de bal en geeft voor op van Waveren. Hij kopt tegendraads in en die bal ketst via de lat over de goal. In de 10de minuut weer een kans voor Zuidvogels. Van Waveren geeft de bal op Tat die voorgeeft op van Zelst. Zijn schot beland in de handen van keeper Broere. Daarna in de 14de minuut een kans voor Roda  welk schot gepakt wordt door Versteegt. In de 23ste minuut een lange bal op Kort, hij neemt de bal aan en schiet, maar dat schot verdwijnt ruim over de goal van Roda. In de 29ste minuut kopt Horsmeijer een ingooi van Kammeron door op Kort. Keeper Broere kan de bal net pakken voordat Kort kan inkoppen. In de 33ste minuut is het dan raak. Weer een ingooi van Kammeron. Dit keer op van Zelst, hij neemt aan en geeft voor op van Waveren. Die tikt de bal via een bekeken hakje achter zijn standbeen langs Broere, 0-1. In de 38ste minuut kiest Horsmeijer, onder druk van Roda,  voor een lange bal op van Waveren. Die neemt de bal aan schermt deze goed af, draait en schiet de bal vanaf dertig meter onhoudbaar langs Broere hoog in de goal 0-2. Na de aftrap kiest Roda voor een lange bal op Wallet, Gooijer mist de bal op een haar na en Wallet neemt de bal met de borst aan. Alvorens hij kan schieten kan Versteegt de bal net voor zijn voeten wegkapen. Direct hierna een kans voor van Zelst. Hij ziet Broere te ver voor zijn goal staan en van Zelst schiet, maar deze bal verdwijnt net over de goal. We gaan rusten met een tussenstand van 0-2.

Na rust is het Roda die scherper uit de kleedkamer komt. Zuidvogels wordt steeds onder druk gezet en laat zich achteruit dwingen. In de 49ste minuut is het Bakkenes die een kans krijgt om te schieten. Versteegt weet deze bal te pakken. Roda blijft druk zetten en het lukt Zuidvogels niet direct om een aanval op te zetten. Over en weer volgen er aanvalletjes met geen directe doelrijpe kansen. Zowel Zuidvogels als Roda voeren enkele wissels door om zodoende het verschil te kunnen maken. In de 79ste minuut wordt de bal onder druk terug gespeeld op Versteegt. Hij geeft een lange bal op Kok. Die probeert de bal onder controle te krijgen maar door druk van Roda lukt dat niet. Balverlies voor Zuidvogels en de bal wordt direct door gespeeld naar Koning. Hij ziet Versteegt iets te ver voor zijn goal staan en schiet de bal over hem in de goal 1-2. Nog geen 2 minuten later is het weer raak voor Roda. Bakkenes geeft de bal voor op Koning. Hij springt op en lobt de bal over de verdediging en Versteegt heen richting de goal. Gooijer probeert deze bal nog weg te werken maar zowel de bal als Gooijer verdwijnen in de goal 2-2. In de laatste minuten van de 2de helft nog enkele kansjes voor zowel Zuidvogels als Roda, maar geen van deze kansen resulteren in een doelpunt. Na 92 minuten vindt de goed leidende scheidsrechter Westland het genoeg en fluit af. Een verdiend gelijkspel voor Roda en teleurstellend voor Zuidvogels.

Aanstaande zaterdag 6 mei geen competitiewedstrijd voor Zuidvogels 1. Wel speelt het 2de elftal van Zuidvogels de halve finale beker thuis om 14:30 uur tegen Sporting Martinus 2. Een prima gelegenheid om ons 2de elftal dan aan te moedigen.
Zuidvogels 1 speelt haar volgende wedstrijd thuis op zaterdag 13 mei om 14:30 uur tegen FC De Bilt. Ook dan zien wij u allen weer graag langs de lijn op ons sportpark.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!