We hadden wat goed te maken! - HSV De Zuidvogels

We hadden wat goed te maken!

We hadden wat goed te maken!

NSC Nijkerk 1

1 - 4

HSV De Zuidvogels 1

35'
Jorni Camps (intikker)
Assist: Imar Kort
66'
Assist: Imar Kort
Mohamed Ajiach
68'
Youssef El Hammouchi
69'
Imar Kort (solo)
Corne Parol (schot)
80'

Competitie

1e klasse A

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

R. Punt

Accommodatie

Sportpark De Burcht
Luxoolseweg 32
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 06-21222143

We hadden wat goed te maken en dus hebben we dat gedaan!
Vandaag gingen we op bezoek bij NSC Nijkerk in het gelijknamige dorp. Vooraf was al duidelijk dat dit een pittige wedstrijd ging worden en dat bleek ook zo te zijn. Zuidvogels was er klaar voor en heeft vanaf het begin druk gezet op de Nijkerkers. Voetballend was de Zuid de meerdere, de organisatie stond goed en de passes kwamen ook goed aan. Alleen het geluk voorin ontbreekt nog, veel kansen die net mis gaan. De aanvallen volgden elkaar op en na enkele gele en 3 rode kaarten (1x Zuidvogels en 2x NSC Nijkerk) werd een eindstand van 1-4 bereikt. Een verdiende overwinning voor de rood groenen.

Al direct vanaf de aftrap komt Zuidvogels voor de goal van de keeper van NSC die de bal net kan wegtikken. In het vervolg is van Zelst die voorgeeft op van Waveren , maar zijn kopbal gaat net over. Nog geen minuut later een afstandsschot van Kok die net naast gaat. Dan is het NSC die in de 14de minuut vanuit een corner het netje probeert te raken, maar keeper Hoelscher is attent en stompt de bal weg. In de 22ste minuut wordt Camps te gevaarlijk voor NSC en Knikker houdt Camps vast waarvoor hij geel krijgt van scheidsrechter Punt. NSC probeert wel aan te vallen, maar wordt telkens gestopt door de verdediging van Zuidvogels. Vanaf de 30ste minuut is het aanval na aanval van Zuidvogels wat in  de 35ste minuut resulteert in een doelpunt. Kort komt op over rechts, geeft de bal voor en Camps is alert en tikt de 0-1 binnen. Voor rust nog een kansje voor de Zuid maar dit schot gaat over.
Direct na rust is duidelijk dat NSC zich niet zomaar gewonnen geeft. In de 49ste minuut is Camps weer gevaarlijk en wordt middels een te stevige overtreding onderuit gehaald door Ajiach die daarvoor terecht de gele kaart krijgt. In de 60ste minuut weer een stevige overtreding. Het is weer Knikker die ditmaal Kok onderuit haalt en daarvoor zijn 2de gele kaart in ontvangst neemt. Hij mag het veld vroegtijdig verlaten. In de 66ste minuut is het weer Kort die opkomt en voorgeeft, dit keer is het van Zelst die het net weet te vinden en de 0-2 scoort. En nog geen drie minuten later is het Kort zelf die snel opstoomt en twee verdedigers achter zich laat en vernietigend uithaalt. De keeper van NSC heeft geen schijn van kans en de 0-3 is een feit. Daarop volgend een eerste gevaarlijke aanval van NSC waar Tat moet ingrijpen, in zijn duel met de tegenstander heeft de grensrechter tot ieders verbazing gezien dat Tat natrapt. Scheidsrechter Punt is onverbiddelijk en stuurt Tat naar de kleedkamer. In de 80ste minuut een kans voor NSC. In de kluts voor de goal van Hoelscher is het Parol die de 1-3 scoort. Direct daarna stoomt de ingevallen Akhiat op en geeft de bal voor op van Waveren, hij haalt uit en zet de eindstand 1-4 op het bord. In de 84ste minuut is het van Essen van NSC die zich niet kan inhouden en van Kommer onderuit haalt. Ook hier is scheidsrechter punt duidelijk en stuurt ook van Essen naar de kleedkamer.  Deze wedstrijd eindigt met 10 man bij Zuidvogels en 9 man bij NSC en een 4-1 overwinning voor Zuidvogels.
Aankomende zaterdag ontvangt Zuidvogels GC&FC Olympia uit Gouda op de Wolfskamer. Deze wedstrijd start om 14:30 uur en uiteraard bent u allen weer van harte welkom om de mannen toe te juichen!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!