Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het beloofde een spannende zaterdag te worden op de Wolfskamer en dat is het ook geworden. Eerst was het Zuidvogels 2 die een prima wedstrijd speelde tegen ZOB 2 en de drie punten thuis wist te houden met een mooi verdiende 3-0 winst. Daarna was het onze beurt  om het goede voorbeeld van ons 2de elftal te volgen. Een prima eerste helft die we afsloten met een 3-1 voorsprong, mede doordat keeper van Duuren van ZOB al in de 11de minuut wegens hands het veld moet verlaten. In de 2de helft was het spelbeeld anders en was het ZOB die constant druk uitoefende en mede door goed spel hun 2de doelpunt scoorde. Zelfs een 3de doelpunt zat er nog in, een penalty voor ZOB. Ronday achter de bal, maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Eindstand 3-2.

Al vanaf de aftrap een directe kans voor Zuidvogels waar vanuit een corner door van Waveren de bal bij Franken terecht komt, zijn kopbal gaat net naast. Ook ZOB krijgt een kans in de 4de minuut vanuit een vrije trap halverwege het veld van Zuidvogels. Deze vrije trap wordt echter prima gepakt dor keeper Versteegt. In de 6de minuut is het Franken die de bal doorkopt naar van Zelst, maar hij tikt de bal net naast de goal. In de 11de minuut een lange bal van Zuidvogels die dreigend rond de zestien van ZOB valt, keeper van Duuren komt uit en pakt de bal net buiten de zestien. Handsbal constateert scheidsrechter Remco Appel en van Duuren moet met rood het veld verlaten. In de 16de minuut een vrije trap. Van Waveren zijn schot verdwijnt over de keeper, raakt de lat en stuitert weer terug in het veld en wordt weggewerkt door ZOB. In de 19de minuut een pass van Franken op Schimmel die de bal over de verdediging van ZOB lobt. Van Zelst, net geen buitenspel, pakt de bal op en schiet deze perfect langs de stand-in keeper 1-0. In de 33ste minuut een vrije trap voor ZOB. Een perfect voorzet volgt en Pals kopt de bal langs keeper Versteegt 1-1. In de 37ste minuut een oorzet van schimmel die net gemist wordt door de inkomende spelers van Zuidvogels. In de 42ste minuut een pass van links naar de opkomende Koelewijn, zijn voorzet word ingekopt door de vrijstaande van Zelst 2-1. Direct daarna in de 45ste minuut een voorzet van Camps die prima wordt binnengekopt door van Kommer 3-1.
Na de rust is het van Zelst die door het midden wordt aangespeeld en de bal op de goal schiet. Keeper Sanders weet de bal net naast te tikken.  Ook Versteegt weet een schot van ZOB te keren in de 53ste minuut. In de 58ste minuut een aanval van ZOB, van Wonderen omspeelt Koelewijn en schiet de bal langs Versteegt in de rechterbovenhoek 3-2. Diverse wissels worden doorgevoerd door zowel ZOB als Zuidvogels. In de 66ste minuut een niet al te slimme overtreding van Akhiat binnen de 16 van Zuidvogels. Penalty voor ZOB. Ronday achter de bal, maar zijn schot verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal. In de 82ste minuut mag Horsmeijer zijn 1ste minuten maken na een lange periode afwezigheid, echter zijn 1ste minuten duren slechts 8 minuten, In een luchtduel kopt Horsmeijer de bal weg maar raakt met zijn neus het achterhoofd van medespeler Kok. Helaas kan hij niet verder en moet vervangen worden. Einde wedstrijd en Zuidvogels heeft geknokt voor de 3 winstpunten, eindstand 3-2.
Dinsdag 31-januari speelt Zuidvogels thuis een oefenwedstrijd tegen Victoria , aanvang 20:00 uur.
Aanstaande zaterdag het competitieduel uit tegen HBOK. Deze wedstrijd start om 14:30 uur, adres Termietergouw 8, Amsterdam. De bus vertrekt om 12:30 uur vanaf het Zuidvogels parkeerterrein.