Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 1 27

1411HC
NAARDEN
tel. 035-6940047

Na een aantal druilerige, koude weken, was het zaterdag aangenaam toeven op het complex van s.v. NVC. De temperatuur zorgde ervoor dat ondershirts thuis konden blijven. De bescheiden bankzitter Miles Katty draafde wat door in het thuislaten van spullen, en moest nog voor de aftrap naar huis om zijn voetbalschoenen op te halen.

Ondanks het aangename weer stond er wel een straffe wind. Een dusdanige wind, dat het een slimmigheidje van Zuidvogels 3 uitlokte. Ervaren en geroutineerd als dit team is, begaven ze zich snel naar de andere kant van het veld op het moment dat NVC 2 de kleedkamer inging. Helaas won NVC 2 de toss, waarna de kolossale keeper Bert Mennenga weer aan de lange wandeling terug kon beginnen.

'Fel beginnen', was het devies van Zuid 3 voor deze bekerwedstrijd. Dat lukte. Direct na de aftrap werd de rappe rechtsbuiten Tom van Cleef in stelling gebracht. Met een snelle passeeractie haalde Tom de achterlijn, trok hij de bal voor en kwam de listige linksbuiten Jorik van Ruiswijk voor de keeper. 0-1, minuut 1.

Na de aftrap van NVC 2 kwam de bal alweer snel in het bezit van Zuidvogels, wat resulteerde in een vrije trap op de rand van de 16 meter. Met een slimme strakke pass legde de vurige vleugelverdediger Mike Kreuning de bal breed op de toegewijde 10 Thomas Vrakking. Beheerst legde hij de bal met binnenkant rechts in de verre hoek. 0-2, minuut 2.

Idealiter slaan we nu de overige 88 minuten over en gaan we direct naar de penalty's, maar we zullen het toch maar beschrijven. Al is het maar voor de verdwaalde Naardenees die deze blog bezoekt. 'Fel beginnen', was dus het devies, en dat lukte. Met de hoop om de wilskracht van NVC 2 de grond in te boren, maar dat lukte niet. Binnen 10 minuten kwam NVC al terug in de wedstrijd. Een mooie combinatie over de rechterflank van Zuidvogels bracht de linksbuiten van NVC in een goede positie, welke hij feilloos benutte. Een geplaatst schot in de verre hoek bracht de score naar 1-2.

De rest van de wedstrijd vloog het spel op en neer. Met hun snelle aanvallers, technische middenvelders en felle verdedigers maakte NVC het Zuidvogels bij vlagen lastig, terwijl Zuid het NVC ook lastig maakte met hun snelle aanvallers, technische middenvelders en felle verdedigers. Zuidvogels speelde zich een aantal keer mooi onder de druk uit, maar het zwaartepunt van de wedstrijd lag op de helft van Zuidvogels. In de loop van de tweede helft speelde NVC wederom hun linksbuiten vrij, die de achterlijn haalde. Hij gaf de bal mooi voor bij de tweede bal, waarna de spits eenvoudig kon binnenkoppen. 2-2.

In het restant van de wedstrijd kreeg NVC een aantal reuzekansen op de 3-2, maar die lieten ze liggen. Aan de andere kant ging Miles twee man voorbij, legde de bal op de rand van de 16 bij Thomas, waarna zijn schot werd geblokt. De stijlvolle spits Simon Wernsen staat er echter om bekend dat hij nooit opgeeft en hij kopte de bal over de keeper. 2-3, zou je denken, maar helaas stond de vlagger van NVC wederom met zijn vlag omhoog.

De wedstrijd eindigde daardoor in een 2-2. Er volgde een korte discussie over het vervolg. NVC wilde een verlenging spelen, want die zagen de bui wel hangen met Bert op goal. De spelregels zijn echter duidelijk: penalty's direct na de 90 minuten.

En zo begaven de twee teams zich naar de middellijn voor de reeks. Zuidvogels 3 begon sterk, met een strakke penalty van Jorik in de linkerhoek. 0-1. Ook Bert begon sterk, hij pakte de eerste penalty van NVC. Helaas begon Bert niet alleen sterk, hij begon ook te vroeg, waarna de speler van NVC de penalty over mocht nemen. Deze keer faalde hij niet. 1-1.

Voor de tweede penalty van Zuidvogels kwam Tom naar voren. Een speler die de verantwoordelijkheid nooit uit de weg gaat, al had hij dat in dit geval misschien beter wel kunnen doen. De 'keeper' (het was een veldspeler) van NVC had het plan van Tom door en stond al in de linkerhoek te wachten terwijl Tom nog moest schieten. Het blijft 1-1.

De getergde Bert was er echter klaar voor. Trappelend stond hij te wachten en met een katachtige sprong haalde hij de penalty van NVC uit de linkerhoek. Het blijft 1-1. Hierna legde Mike de bal neer voor een laag schot in de rechterhoek. Ik gaf al aan dat de keeper een veldspeler was, en dat bleek hier wederom. Hij dacht vooruit en wilde direct vanuit de penalty de linksbuiten van NVC diep sturen (denk ik). Helaas raakte hij de bal volledig verkeerd en belandde die in het goal. Hoofdschuddend keek men toe. 1-2.

Bert was ondertussen nog steeds getergd, en ook de derde penalty van NVC belandde op zijn vuisten. Het blijft 1-2. De vaardige verslaper Roberto Wortelboer stond gereed voor de vierde penalty. Hij was duidelijk klaar met het gepruts van zijn voorgangers en legde de bal rustig in de rechterkruising. 1-3. Terwijl de vaderlijke voorstopper Daniël Bartels zich mentaal voorbereidde op zijn beslissende penalty, had Bert al besloten dat hij dat niet nodig vond. Met opnieuw een prachtige redding maakte hij een eind aan de wedstrijd. Zuidvogels bekert verder. Bert, bedankt.