Goed spelend Zuidvogels verliest nipt van Scherpenzeel - HSV De Zuidvogels

Goed spelend Zuidvogels verliest nipt van Scherpenzeel

Goed spelend Zuidvogels verliest nipt van Scherpenzeel

Scherpenzeel

4 - 3

HSV De Zuidvogels 1

Barry Beijer (kopbal)
15'
17'
Stef Brummel (e.d.)
Soufiane Laghmouchi (kopbal)
36'
45'
Imar Kort (schot)
... (e.d.)
49'
Arwin van Soest (schot)
57'
76'

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 4e ronde Groep 1 4e ronde

Datum

21 februari 2023 20:00

Scheidsrechter

K. el Hajjaji

Accommodatie

Sportpark De Bree-O
Eikenlaan 6
3925VK
SCHERPENZEEL GLD
tel. 033-2778937

Dinsdag 21 februari ging Zuidvogels voor de volgende bekerronde op bezoek bij Scherpenzeel. Van te voren wisten we dat dit team vanaf minuut een druk zou zetten op de verdediging van Zuidvogels en zo gebeurde dat ook. Zuidvogels wist goed weerstand te bieden tegen deze druk en probeerde in de eerste helft onder de druk uit te komen. Dat lukte af en toe wel maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. De ruststand was 3-1. In de tweede helft was Zuidvogels de meerdere en wist met goed voetbal terug te komen tot 4-3, tevens de eindstand en dus einde bekeravontuur.

Na de 1-0 van Scherpenzeel door Beijer in de 15de minuut was het in de17de minuut van Zelst die zodanig druk zette op keeper Brummel dat hij met bal en al over zijn eigen doellijn liep, 1-1. In de 21ste minuut een aanval van Scherenzeel, de bal wordt voorgegeven en ingekopt. Deze kopbal verdwijnt over de goal van Mostert. In de 27ste minuut een voorzet van Schimmel richting het zestien meter gebied. Deze aanval van Zuidvogels wordt afgefloten wegens het wegzetten van een verdediger. In de 35ste minuut een overtreding op Schimmel wat een gele kaart aan Scherpzeel kant oplevert. Direct hierna een snelle aanval van Scherpenzeel, de bal wordt vanaf rechts voorgegeven op de inkomende Laghmouchi en deze kopt de bal strak lang keeper Mostert, 2-1. In de 40ste minuut opnieuw een aanval van Scherpenzeel. De bal wordt voorgegeven vanaf rechts en beland via een verdediger in het netje langs Mostert 3-1. In de 42ste minuut nog een kansje van Schimmel. Hij krijgt de bal aangespeeld van Kammeron en schiet de bal in de handen van keeper Brummel.  In de 45ste minuut val dan de aansluitingstreffer, van Erkel komt opzetten en geeft de bal voor op Kort en zijn schot verdwijnt achter Brummel in de goal, 3-2. Tijd voor de thee en een motiverende speech van trainer de Groot.
Na rust een aanval van Zuidvogels, Kort komt op geeft voor op van Zelst maar keeper Brummel plukt de bal net voor zijn voeten weg. In de 57ste minuut een snelle aanval van Scherpenzeel. De Zuidvogels verdediging wordt verrast en met drie aanvallers tegen twee verdedigers scoort van Soest de 4-2. In de 76ste minuut een diepe bal van Horsmeijer op de snelle Akhiat, hij komt alleen voor de keeper en scoort de 4-3. Hierna volgens nog enkele goede aanvallen van Zuidvogels die niet resulteren in een doelpunt. De eindstand is 4-3 voor Scherpenzeel en zijn bekeren verder.
Zuidvogels mag komend weekend uitrusten en zich opmaken voor de uitwedstrijd van zaterdag 4 maart tegen Nunspeet. Deze wedstrijd start om 14:45 uur, adres is Sportlaan 1 in Nunspeet. De bus vertrekt vanaf de Wolfskamer om 12:30 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!