Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Het had zo mooi kunnen zijn, uit tegen Montfoort en dan met 3 punten terug naar huis. Dan sta je zomaar op 1 punt achterstand van de koploper. Helaas is het niet zo gelopen. Een slechte eerste helft en niet echt veel beter gespeeld in de tweede helft. Een overtreding in de 5de minuut van Zuidvogels in het strafschot gebied  levert een strafschot op voor Montfoort. Van Loen is onverbiddelijk en scoort de 1-0, tevens de eindstand. Nu staan we op plek vijf met zeven punten achterstand op de koploper. Nog 11 wedstrijden te gaan.

Direct vanaf de aftrap zet Montfoort volop druk op de Huizer verdediging. Dit levert in de 5de minuut een strafschot op na een overtreding van Zuidvogels in de 16. Van Loen is onverbiddelijk en passeert keeper Versteegt, 1-0. Direct na de aftrap een aanval van Zuidvogels, Montfoort verdedigd de bal over de achterlijn. De corner van Zuidvogels gaat over iedereen heen en verdwijnt over de achterlijn. De volgende aanval is voor Montfoort maar Zuidvogels is alert en werkt de bal weg. In de 12de minuut een aanval van Montfoort, Bakker passt de bal naar Roelofs, hij draait  om zijn tegenstander heen en schiet direct op de goal. Versteegt zat er goed bij en de bal verdwijnt via de paal achter. In de 18de minuut een aanval van Montfoort, een scrimmage voor de goal van Versteegt, maar Zuidvogels werkt de bal over de achterlijn. De corner van Montfoort levert niks op. In de 24sten minuut een overtreding op van Eijnsbergen die terecht door scheidsrechter Eren wordt bestraft met een gele kaart. In de 26ste minuut weer een overtreding, dit keer is Kort het slachtoffer. De vrije trap voor Zuidvogels wordt gepakt door keeper Vianen. In de 31ste minuut een kansje voor Zuidvogels, vanuit een ingooi wordt Horsmeijer bereikt die de bal doorkopt maar Vianen is scherp en plukt de bal uit de lucht. In de 40ste en 43ste minuut een tweetal kansjes voor Horsmeijer. Helaas verdwijnen beide keren zijn kopbal over de achterlijn. In de 45ste minuut nog een kansje voor Montfoort. Roelofs neemt krijgt de bal aangespeeld, draait om zijn tegenstander heen schiet en die bal gaat over de achterlijn. Het is tijd om te rusten.
In de rust is er duidelijk uitgesproken dat het anders moet dan wat we in de 1ste helft hebben laten zien. In de 53ste minuut een goede aanval van Zuidvogels, een strakke pass van Camps wordt door Kort ingeschoten. Zijn schot verdwijnt via een speler van Montfoort over de achterlijn. De daarop volgende corner levert niks op. Direct daarna weer een aanval van Zuidvogels, Kort passt naar van Zelst en zijn schot scheert net over de kruising achter. In de 63ste minuut een in mijn ogen discutabele overtreding door Zuidvogels op 20 meter van het doel. Van Ede legt de bal neer schiet en dat schot verdwijnt over de goal van Versteegt. In  de 75ste minuut een vrije trap voor Zuidvogels op 20 meter van de goal van Montfoort. Van Eijnsbergen geeft voor en keeper Vianen  tikt de bal over de zijlijn. Da daarop volgende ingooi wordt door Horsmeijer doorgekopt naar van Erkel. Die kopt maar raakt daarbij het hoofd van zijn tegenstander. Even rust en tijd voor verzorging van beide spelers. De resterende tijd van deze 2de helft enkele aanvallen over en weer die geen echte doelrijpe kansen opleveren. Einde wedstrijd en een teleurstellend verlies voor Zuidvogels. Er zal hard gewerkt moeten worden de komende trainingen willen we de komende elf resterende wedstrijden succes behalen.

Eerst aanstaande dinsdag de bekerwedstrijd Scherpenzeel – Zuidvogels, aanvang 20:00 uur. Adres: Eikenlaan 6, Scherpenzeel.
De volgende competitiewedstrijd voor Zuidvogels is NIET 25 februari maar zaterdag 4 maart uit bij Nunspeet, aanvang 14:45 uur, de bus vertrekt om 12:30 uur.