Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Een weerzien tussen Zuidvogels en SDC op de Wolfskamer voor de 1ste nacompetitiewedstrijd in een reeks van vier. Eerder in de competitie werd in de uitwedstrijd tegen SDC een gelijkspel behaald (1-1) en in de thuiswedstrijd wist Zuidvogels de wedstrijd winnend af te sluiten (3-0). Maar SDC was van plan om deze wedstrijd de huid duur te verkopen. Een wedstrijd vol spanning waar Zuidvogels in de 80ste minuut de 1-0 scoorde en dus doorgaat naar de 2de nacompetitiewedstrijd as zaterdag uit bij LRC in Leerdam.

Al in de 1ste minuut een aanval van Zuidvogels via Akhiat komt de bal voor de goal en wordt over de achterlijn verdedigd door SDC. De daarop volgende corner wordt weggewerkt door de verdediging. In de 6de minuut weer een aanval van de Zuid maar hier is keeper Velanas scherp en schiet de bal weg. In de 12de minuut een afstandsschot door van Waveren die over het doel verdwijnt. In de 20ste minuut is het weer van Waveren die zijn man voorbijgaat en de bal strak voorgeeft op de inkomende Akhiat. Hij mist de bal op een haar na zodat Velanas de bal weer weg kan schieten. In de 23ste ,minuut is het weer Velanas die in de weg staat. Kok geeft de bal op Akhiat die alleen voor de keeper inschiet, maar Velanas tikt de bal over de achterlijn. Hierna volgen drie corners achter elkaar waar de laatste corner door Tim half wordt ingekopt, waar weer Velanas in de weg staat. In de 30ste minuut een overtreding op Akhiat, van Waveren achter de bal en zijn schot scheert net over de lat achter. In de 35ste minuut dan een gevaarlijke aanval van SDC. Een combinatie tussen twee spelers waar uiteindelijk de bal wordt overgeschoten. In de 39ste minuut weer een goed lopende aanval van Zuidvogels. Van Waveren passeert zijn man en geeft de bal voor, Velanas tikt de bal weg die voor de voeten van Tat beland zijn schot ketst via een verdediger over de achterlijn. Op slag van rust dsan nog een kansje voor van Waveren, zijn schot verdwijnt over de lat.

Na rust een eerste aanval van de Zuid in de 49ste minuut waar van Waveren vanuit een corner de bal voorgeeft. Ayoubi komt ingelopen en kopt de bal net naast de goal. In de 53ste minuut een aanval van SDC. De bal wordt ingeschoten maar Versteegt houdt zijn goal schoon en pakt de bal. In de 55 ste minuut een overtreding op Kammeron. De goed leidende scheidsrechter Gijs Stevens fluit voor een overtreding. Na het fluitsignaal vindt een SDC speler het nog nodig om de bal weg te trappen die hard in het gezicht van de op de grond liggende Kammeron beland.  Het spel ligt nu een paar minuten stil voor behandeling van Kammeron die uiteindelijk het veld moet verlaten met een hersenschudding. In de 63ste minuut een solo door van Erkel die net Kammeron  heeft vervangen. Hij omspeelt drie verdedigers en schiet, maar weer is Velanas de spelbreker en pakt de bal.  In de 80ste minuut een corner voor Zuidvogels. Schimmel achter de bal en zijn voorzet wordt ingekopt door van Kommer. De afvallende bal wordt in tweede instantie ingeschoten door Ayoubi. Zijn schot wordt door een verdediger van de lijn gehaald. Maar dat schot komt ongelukkig  tegen het standbeen van Velanas en beland achter hem in de goal 1-0. Hierna zet SDC nog wat wissels in om zodoende nog een gelijkspel te behalen. Maar tevergeefs, Zuidvogels blijft sterkt verdedigen en behaald dan ook de overwinning.

Aanstaande zaterdag de 2de ronde van de nacompetitie. Een uitwedstrijd van Zuidvogels bij LRC in Leerdam. De bus vertrekt om 12:30 uur vanaf de Wolskamer.