Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 02

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Op deze zeer zonnige en snikhete zaterdag mocht ons 1ste elftal aantreden voor de beker wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd gewonnen (de Zuid uit met 2-5, Fortuna Wormerveer thuis met 2-0), dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. En dat werd het ook, ondanks de hitte. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het Zuidvogels die aan het langste eind trok. De ruststand was 1-0 en de eindstand 3-1. Zuidvogels bekert sowieso verder.

Het begon met een slechte start aangezien de wedstrijd voor ons erg uitgelopen was, waardoor de velden besproeid werden tijdens de warming-up van beide teams. En daarnaast de scheidsrechter die besloot dat onze wedstrijd op tijd moest starten. Maar ja wat extra vocht tijdens de warming-up met 30 graden kan eigenlijk ook geen kwaad. Ook miste we een aantal spelers waardoor we met 12 eigen spelers, twee invallers van Zuidvogels 2 en een reserve keeper van O23, die op het laatst nog aansloot, begonnen. Uiteraard een bedankje richting deze invallers: Dennis,  Bram en Jens bedankt! Aan het begin van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de moeder van de trainer van Fortuna Wormerveer. Al in de 6de en 7de minuut een aanval van Fortuna Wormerveer waar keeper Hoelscher redding moest brengen en daarop volgend een aanval van Zuidvogels waar keeper Jager redding moest brengen. De daarop volgende minuten diverse aanvallen van Zuidvogels die geen doelpunt opleverde. In de 17de minuut een aanval van Zuidvogels, Ciyhan komt opzetten over de flank en ziet van Zelst voor de goal staat. Hij geeft een prima voorzet en van Zelst schiet de bal langs Jager en de 1-0 is een feit. Direct na de aftrap is het weer Zuidvogels die de aanval opzet, van Zelst is weer scherp en schiet op de goal maar Jager redt. In de rebound schiet van Zelst weer en weer is het Jager die redt.  Na de drinkpauze, enkele aanvallen van Zuidvogels en Fortuna Wormerveer maar zonder een doelpunt. Na de rust een aanval van Zuidvogels, Imoussaten krijgt de bal aangespeeld en geeft voor op van Kommer, hij neemt de bal aan schermt m af, draait en schiet in de goal, Jager is kansloos, 2-0. In de 66ste minuut een kans voor van Zelst, maar weer staat Jager in de weg.  Ook bij de daarop volgende aanval van Fortuna Wormerveer staat dit keer Hoelscher in de weg. In de 79ste minuut is het weer Hoelscher die een goed ingekopte bal over de goal tikt. De daarop volgende corner bal wordt weer ingekopt en gepakt door Hoelscher. In de 82ste minuut slordig balverlies van de Zuidvogels verdediging. Een speler van Fortuna Wormerveer neemt over en schiet, maar deze bal verdwijnt over de achterlijn. Direct daarop volgend een goed opgezette aanval van Fortuna Wormerveer die in deze fase gevaarlijker worden. Het schot van Stam verdwijnt langs  Hoelscher in de goal 2-1. Fortuna Wormerveer ruikt zijn kans en de druk wordt opgevoerd. Zuidvogels kan alleen maar verdedigen tot aan de 90ste minuut. Vanuit een corner voor Zuidvogels is het van Zelst die de 3-1 op het bord zet en dus tevens de eindstand.

De volgende wedstrijden van Zuidvogels:
Dinsdag 12-september een thuis oefenwedstrijd tegen FC Breukelen. Deze wedstrijd start om 20:15 uur. LET OP: Onze vaste twitteraar is dan afwezig, dus kom naar de Zuid om de wedstrijd te volgen.
Zaterdag 16 september de laatste bekerwedstrijd in de 1ste ronde uit tegen FC Uitgeest. Deze wedstrijd start om 17:00 uur. De bus vertrekt om uiterlijk 15:00 uur.