Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 02

Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Deze zaterdag de 1ste bekerwedstrijd uit en tegen CJVV, Amersfoort. Deze wedstrijd eindigt in een overwinning voor Zuidvogels 2-5. Een wedstrijd met meerdere inzichten: slordig spel, meerdere kaarten waarbij CJVV de wedstrijd moet eindigen met 9 spelers, met in de laatste 10 minuten van de wedstrijd Zuidvogels die uiteindelijk de winst naar zich toetrekt.

Zuidvogels speelde vandaag haar eerste bekerwedstrijd uit bij CJVV  in Amersfoort. Al vanaf de eerste minuten lieten de Amersfoorters duidelijk blijken dat ze zich niet zo maar gewonnen gaven. Zij gaven vol druk en als Zuidvogels de bal had klapte ze er bovenop. Dit zorgde ervoor dat de goed leidende scheidsrechter Knetsch al na vier minuten een tweetal spelers van CJVV een waarschuwing gaf. De druk zorgde er tevens voor dat Zuidvogels zich liet verrassen en door slordig balverlies de kansen gaf aan CJVV. Al in de 9de minuut een eerste goal voor CJVV. Een lange bal op de snel opkomende rechtsbuiten die alleen op Versteegt afgaat en hem passeert 1-0. Even daarna een aanval van Zuidvogels, Korankye passt de bal naar Kort die komt op en geeft voor op van Zelst. Van Zelst denkt keeper Liebregts te verschalken maar hij is attent en tikt de bal weg. Slordig uitverdedigen van Zuidvogels in de 18de minuut zorgt ervoor dat CJVV de bal kan overnemen en direct schiet maar dit schot verdwijnt over de achterlijn. In de 27ste minuut de gelijkmaker, Korankye passt de bal naar Kort die voorgeeft op van Zelst en hij tikt de bal makkelijk langs Liebregts in de goal 1-1. Gelijk na de aftrap neemt Zuidvogels de bal over. Tat verovert de bal en passt in op van Zelst, zijn schot gaat rakelings langs de pal over de achterlijn. Hierna nog enkele kansjes voor de Zuid maar die leveren geen doelpunt op. In de 42ste minuut komt Kort op zetten over rechts en voor de dug-out van Zuidvogels een charge op Kort die rood oplevert voor de CJVV speler. Zij gaan door met 10 man en gaan in de 46ste minuut de rust in om e.e.a. te bespreken net zoals Zuidvogels genoeg heeft te bespreken.

De rust heeft CJVV goed gedaan want direct na de aftrap is het  Wobbes (Gijs, want zijn broer Bas speelt ook)die om de Zuid verdediger heen draait en de bal perfect langs Versteegt in het netje laat belanden 2-1. Tot de 54ste minuut geen spannende zaken te melden. In die 54ste minuut komt Kort opzetten over rechts en geeft de bal strak voor op van Zelst, die de bal snoeihart inschiet langs Liebregts 2-2. In de 60ste minuut is het Tat die van Zelst weet te vinden. Maar zijn hakje verdwijnt over de achterlijn. In de 62ste minuut een wissel bij Zuidvogels. Daarna een domme  2de gele kaart (een kaart wegens commentaar op de leiding is altijd dom) voor een CJVV spelers, dus rood en hij wordt van het veld gestuurd. CJVV mag verder met 9 man. En dus moet Zuidvogels op zoek naar de gaten in de muur die opgetrokken wordt. Het spel speelt zich vanaf nu af op de helft van CJVV en de aanvallen van Zuidvogels volgen elkaar op. In de 80ste minuut een prima aanval via  Koelwijn op van Zelst die Camps weet te bereiken die de 2-3 op zijn naam zet. Hierna een kansje voor CJVV met een prima schot maar Versteegt is scherp en plukt de bal uit de lucht. CJVV zet weer druk, maar tevergeefs en Zuidvogels kan weer op zoek naar het gat in de verdediging. Na een drietal wissels weer een aanval van Zuidvogels Van Waveren weet van Zelst te bereiken met zijn pass en van Zelst tikt de bal langs Liebregts 2-4. Direct hierna een kans voor Schimmel maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal achter. In de laatste minuut van de wedstrijd nog een aanval van Zuidvogels, van Zelst weet van Erkel te bereiken en hij scoort de 2-5 tevens de eindstand.

Aankomende zaterdag de 2de bekerwedstrijd thuis om 14:30 uur tegen Fortuna Wormerveer.

We hopen u weer allemaal te zien langs de lijn. Het beloofd een mooie zonnige voetbal dag te worden!
Uw reporter: Kees Visser (op zoek aar een vervanger).