Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Twee wedstrijden in een week, bekeren op dinsdag avond tegen Alkmaarsche Boys en de competitiewedstrijd uit op zaterdag bij Jodan Boys. De bekerwedstrijd werd al in de eerste helft beslist een prima 3-1 overwinning van Zuidvogels. Noemenswaardig om te vermelden dat onze Grensrechter Ties een waterkrat over het hoofd zag en daardoor struikelde en gelukkig nog verder kon assisteren. De competitiewedstrijd moest hij helaas missen vanwege teveel last van zijn knie.
De competitiewedstrijd bij Jodan Boys moesten we dus aanvangen met een vervangende grensrechter. Met dank aan Jan Hop is het gelukt om Fred Ploeg te strikken voor deze wedstrijd. Prima gedaan Fred en hartelijk dank dat je op korte termijn bij ons wilde invallen. Beide teams wilde deze wedstrijd winnend afsluiten en gaven vol druk op de verdediging. Zuidvogels was daarentegen beter bij machte om onder de druk uit te verdedigen en op te bouwen. Deze wedstrijd werd winnend afgesloten door Zuidvogels met een 1-3 winst. Een mooi drie punten voor de Zuid.

Bekerwedstrijd Zuidvogels – Alkmaarsche Boys:
Vorige week dinsdag speelde Zuidvogels in  de 2de ronde van de beker thuis tegen Alkmaarsche Boys. Een team wat in de competitie speelt in de 4de klasse maar die tot de tanden toe gewapend waren om een 1ste klasser uit de beker te tikken. Maar dat gebeurede niet. Zuidvogels speelde een goed 1ste helft waarin al na 13 minuten Koelewijn de bal voorgaf op van Zelst die in een scrimmage voor de goal de 1-0 kon intikken. In de 30ste minuut een vrije trap op de rand van de 16 van Alkmaarsche Boys. Achter de bal Franken die de bal strak voorgeeft waar van Zelst de bal prima kan intikken. In de officiële laatste minuut van de 1ste helft komt Koelewijn op over rechts en geeft voor op van Zelst.  Hij neemt de bal aan, draait en schiet vlekkeloos langs keeper Outhoff. Direct daarna krijgt Alkmaarsche Boys een vrije trap randje 16 van de Zuid. Floor eist de bal op en scoort over Versteegt in de verre hoek. 3-1 is de ruststand en tevens de eindstand, Zuidvogels bekert door.

Competitiewedstrijd Jodan Boys – Zuidvogels:

Met een vervangende grensrechter Fred Ploeg starten wij deze wedstrijd. Vanaf minuut één gaven beide teams hoog druk op de verdediging zodat die niet makkelijk kon opbouwen. Zuidvogels kreeg al in de 9de minuut een kans om te scoren maar werd afgefloten voor buitenspel. In de 14de minuut dan een eerste kans voor Jodan Boys, vanuit een corner wordt de bal voorgegeven op Wils die de bal over de goal kopt.  Direct hierna weer een kansje voor de Zuid, maar Jodan Boys verdedigd goed. Zo ook Zuidvogels waar Korankye de bal wegwerkt in de 25ste minuut. De kansjes volgen elkaar op tot in de 44ste minuut, vanuit een corner door van Eijnsbergen weet Kort de bal in te koppen en de 0-1 te scoren. We gaan rusten na een pittige overtreding op Kort,
Na rust verovert Camps op eigen helft de bal van Jodan Boys. Hij passeert drie tegenspelers en passt de bal naar Kok. Hij aarzelt niet en scoort de 0-2. In de 62ste minuut is het weer Kort die het moet ontgelden. Camps komt aan de bal en passt m naar Kort, Kreukniet komt aanrenn en schoffelt Kort onderuit. Scheidsrechter Schram besluit dat deze overtreding een gele kaart waard is, waar rood zeker op zijn  plaats was geweest. In de 66ste minuut een wonderbaarlijke blessure bij keeper Rondeltap van Jodan Boys, welke gelijk een signaal is voor alle spelers van Jodan Boys om samen te komen bij de trainer. Dit keer geen briefje maar een briefing. En wat me niet verbaasde is dat de zogenaamde kramp bij Rondeltap snel verdwenen was. Deze briefing heeft wel geholpen. Want in de 71ste minuut een voorzet op Wils die de bal aanneemt, draait en de bal langs Versteegt in de goal schiet 1-2. In de 73ste minuut is het weer Kort die randje zestien getackeld wordt. Franken neemt de vrije trap en schiet net langs de verkeerde kant van de paal achter. In de is het weer Kort die het moet ontgelden. Binnen de 16 is Kort net eerder bij de bal dan de Jodan Boys verdediger die kort aantikt. Scheidsrechter Schram laat doorspelen. Nadat de bal net naast is gekopt door van Waveren fluit de scheidsrechter voor de blessure behandeling van Kort. Een rare actie van Rondeltap om Kort overeind