Doggersbank 3
8226CE
LELYSTAD
tel. 0320-254747

Vanaf het begin was het duidelijk dat Batavia met vroeg druk zetten Zuidvogels wilde aftroeven. Maar de middenvelders en de verdedigers  van Zuidvogels waren scherp en wisten onder de druk uit te voetballen met af en toe een lange bal vooruit. Batavia schuwde ook niet om zich fysiek in de strijd te storten, waardoor er af en toe een kaart aan te pas moest komen. Een mooie strijd dus tussen twee teams die duidelijk mee willen strijden bovenin de competitie. Uiteindelijk was het Zuidvogels die aan het langste eind trok en al in de eerste helft op een 0-2 voorsprong kwam door de man of the match Martijn Koelewijn die in plaats van achterin als rechtsbuiten mocht aantreden. De blijdschap straalde er dan ook vanaf  bij het gehele team toen Koelewijn scoorde. Ver in de tweede helft een perfect afstandsschot van Pauw die Batavia op 1-2 bracht. Maar van Zelst liet ook van zich horen en scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-3, tevens de eindstand. En zeker niet vergeten om te melden dan Tim Horsmeier na 2 jaar blessureleed weer zijn eerste minuten heeft mogen spelen in Zuid1.

Direct na de aftrap en een eerste aanvalletje van de Zuid en was het Kort die het moest ontgelden en onderuit werd gehaald. Direct daarna een aanval van de Zuid, die afgefloten werd voor buitenspel. Koelewijn passte de bal naar de opkomende van Zelst die Kort bediende voor de goal. Zijn schot verdween over de goal mede door het lastig vallen van de verdediger van Batavia. En nog geen minuut later weer een kans voor Kort. Vanuit de corner door van Eijnsbergen wist Kort de bal in te koppen die via de lat over de goal verdween. Ook Batavia kreeg kansjes waar een schot door van der Wal naast ging en een schotje van Worst die door keeper Dorresteijn gepakt wordt. In de 23ste minuut is het dan raak voor de Zuid. Een kopbal door Batavia komt terecht bij Koelewijn. Hij passt naar Kort die van Zelst bediend die de bal voor geeft. Koelewijn tikt de bal aan die bij Kok komt, die schiet. Dat schot verdwijnt in een mêlee van spelers waar Koelewijn het finale tikje kan geven 0-1. Richting het eind van de eerste helft een overtreding op Koelewijn  en kort daarna ook een op Kort. De vrije trap door van Eijnsbergen komt voor de goal waar die slecht wordt uitverdedigd waardoor Koelewijn de bal over keeper van de Graaf kan koppen 0-2. We gaan rusten met een stand van 0-2.

In de tweede helft een eerste kans voor Batavia in de 49ste minuut. Van der Wal staat scherp en wordt aangespeeld en passeert Ayoubi, maar Dorrestein is attent en plukt de bal voor zijn  voeten weg.  54ste Koelewijn speelt de bal naar Tat die opstoomt naar de achterlijn. Hij geeft de bal voor op Kok die aanneemt en schiet, maar keeper van de Graaf brengt redding. In de 65ste minuut een vrije trap voor de Zuid, randje zestien van Batavia. Van Eijnsbergen schiet de bal voor de goal en Kort schampt de bal die daarna naast de goal over de achterlijn loopt. In de 73ste minuut een goed uitgespeelde aanval van Batavia. Een aanval van de Zuid wordt afgeslagen en Batavia neemt over tikt de bal heen en weer en Pinarci ziet van der Wal opkomen door de midden. Hij wordt aangespeeld, ziet Dorrestein iets voor de goal staan en schiet de bal met een boog in de goal 1-2. Hierna twee aanvalletjes van Batavia die niet resulteren in een goal. In de 78ste minuut een overtreding op Kort die van achteren wordt neergehaald wat resulteert in een tweede gele kaart voor de speler van Batavia, dus rood. Meerdere spelers van Batavia zijn het niet eens met scheidsrechter Greveling, mijn zijn besluit staat vast. Van Eijnsbergen achter de bal en ziet ook keeper van de Graaf iets voor de goal staan en haalt uit en de bal ketst via de kruising terig in het veld waar Kammeron uit kan halen maar dat schot verdwijnt over de achterlijn. De wedstrijd kabbelt door met enkele wissels. En dan in de 85ste minuut zien we Horsmeier het veld betreden voor zijn eerste minuten na 2 jaar blessure leed. Welkom terug Tim. En dan nog in de 89ste minuut een lange bal van Dorrestein op Kort, die loopt de zestien in en ziet van Zelst vrij staan. Van Zelst neemt de bal aan, draait en schiet de 1-3 binnen langs van de Graaf. Dit is tevens de eindstand en de Zuid gaat naar Huizen met de verdiende 3 punten.

Aanstaande zaterdag de thuisderby Zuidvogels – Victoria. De wedstrijd start om 14:45 uur. En het beloofd een gezellige middag te worden op deze Super Saturday. Met om 12:00 uur het 2de van Zuidvogels tegen het 2de van rkav Volendam  en daarna de derby Zuid 1- Victoria 1. En na deze wedstrijd zal zanger Thomas Oudshoorn diverse Hollandse hits ten gehore brengen in onze kantine.   Dus alle redenen om naar de Wolfskamer te komen. Tot zaterdag!