Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Het was nodig vandaag en dat besef was er niet alleen bij de supporters en de staf maar zeker ook bij alle spelers. Zuidvogels ging op bezoek bij Montfoort. De start was rommelig aangezien er wat onduidelijkheid was over de kleding moest Zuidvogels in haar thuistenue spelen. Immers er was geen andere oplossing te bedenken met elkaar (wij, Montfoort en de scheidsrechter van dienst de heer Roeleveld). Die shirts hadden we niet meegenomen, dus was het wachten op Max die zo vriendelijk was om de shirts te brengen vanuit Huizen, waarvoor dank!!! Om een lang verhaal kort te maken: Zuidvogels speelde een puike wedstrijd, de juiste energie, intentie, mindset en organisatie zorgde voor verzorgd voetbal met soms mooie combinaties en drie prima gecreëerde doelpunten. Montfoort wist slechts één echte kans te creëren, mede door een foutje in de verdediging van de Zuid, maar het schot op de goal werd gepakt door keeper Versteegt. Eindstand 0-3 en de Zuid kon de drie dik verdiende punten meenemen naar huis.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten tussen beide teams, waar de Zuid goed stond, zowel aanvallend en verdedigend sterk aan de bal. Montfoort daarentegen probeerde veelal via de lange bal van Loen te bereiken die kon doorkoppen op de aanvallers. Maar zoals gezegd de verdediging van de Zuid stond goed en de diverse duels werden vaak gewonnen door de Zuid. Aanvallend werden er diverse kansen gecreëerd maar de verdedigers van Montfoort waren de Zuid mannen net een stapje voor. Tot in de 35ste minuut, een één tweetje tussen Franken en Camps die de bal weer terugspeelt naar Franken. Hij passt hem door naar de zijkant naar Kort die niet aarzelt en uithaalt. Zijn schot verdwijnt langs keeper Vianen in de goal 0-1.
Na de rust een eerste kans voort Franken vanuit een vrije schop. Zijn schot ketst via de lat terug en wordt weggewerkt door Montfoort. In de 51ste minuut schiet de verdediging van Montfoort de bal weg die terecht komt bij de Zuid verdediging. Zonder te aarzelen wordt Kort direct ingespeeld, hij omspeelt zijn man en speelt van Zelst aan. Hij kijkt en schiet de bal strak langs keeper Vianen in de goal 0-2. De aanvalletjes gaan nu over en weer waar geen directe doelkansen uit voor komen. In de 75ste minuut wordt Kort aangespeeld. Hij schiet die bal voor de goal. Dat schot wordt weggewerkt door de verdediging van Montfoort. Deze afvallende bal is voor van Zelst en hij schiet de bal perfect langs keeper Vianen 0-3. Dit is tevens de eindstand en Zuidvogels neemt de drie dik verdiende punten mee naar huis. Supporters, staf en spelers tevreden, een mooi opsteker richting de volgende wedstrijden.
Deze zijn:
Aanstaande zaterdag thuis tegen Roda’46. Deze wedstrijd start om 14:45 uur.
Dinsdag 21-november spelen we om 20:00 uur thuis de volgende ronde in de beker Zuidvogels – Alkmaarsche Boys.
Wij hopen u allen weer te zien rondom het veld om de mannen aan te moedigen.