Beethovenlaan 120
1431WZ
AALSMEER
tel. 0297-321587

Een top wedstrijd van Zuidvogels uit bij de koploper in West 1. En ik kan het niet beter verwoorden dan “Voetbal in Aalsmeer” die in hun verslag Zuidvogels als volgt typeerde: “de ploeg uit Huizen maakte indruk met uitgekiend positiespel, veel bewegende spelers, een begaafde aanval en een ijzersterk defensiecentrum. En zo was het vandaag. Met in de eerste helft een tweetal goals voor de Zuid. Eerst een corner van Camps die prima wordt ingeschoten door Kort en nog geen tien minuten later een prima combinatie tussen diverse spelers waar uiteindelijk Koelewijn van Zelst vindt die de bal langs keeper van Wandelen schiet. Direct hierna een tegentreffer, Vahle weet Nieuwendijk te vinden en scoort de 1-2. In de tweede helft maakt van Zelst het af en scoort de 1-3 na een assist van Koelewijn.

Vandaag een prachtig affiche, de koploper Aalsmeer tegen Zuidvogels. En zo dachten ook de ongeveer 300 bezoekers er over. Beide teams Wilden de drie punten behalen en gingen vol de strijd aan. Een gedreven Zuidvogels waar al in de 3de minuut van Zelst wordt aangespeeld door een perfecte steekpass van Tat. Maar grensrechter Hornes vlagde scherp en constateerde buitenspel. Dan in de 11de minuut een corner voor de Zuid, Camps schiet de bal voor en Kort prikt de bal langs keeper van Wandelen 0-1. En tien minuten later krijgt van Zelst de bal aangespeeld. Hij speelt de bal naar Kort die met een crosspass Camps aanspeelt. Hij schuift de bal door naar Koelewijn die de bal voorgeeft aan van Zelst die de 0-2 scoort. En dan nog geen twee minuten na de aftrap bal verlies in de verdediging van Zuidvogels. Aalsmeer neemt over en middels een snelle combinatie tussen Vahle en Nieuwendijk  scoort de laatste de 1-2 en verschalkt Versteegt. Zuidvogels heeft nog enkele kansjes maar keeper van Wandelen houdt zijn goal schoon. Ook Versteegt laat zich niet meer verrassen.

In de tweede helft weer enkele kansjes voor de Zuid, maar nog geen goal. Deze komt er in de 53ste minuut. Een perfect aanval van de Zuid waar Korankye, die vandaag zeer sterkt speelt, de bal passt naar van Zelst. Hij ziet Koelewijn opkomen en speelt hem aan. Koelewijn tikt de bal van de achterlijn terug op van Zelst die de bal perfect binnen schiet 1-3. Ook nu weer kansjes over en weer ,maar tot een doelpunt lijdt het niet meer. Of de keepers zorgen voor een redding of de schoten zijn niet goed waardoor de bal over de goal of langs de goal verdwijnt.  De wedstrijd eindigt in een mooie en terechte 1-3 overwinning voor de Zuid en de punten gaan mee naar Huizen. Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden op de volgende website: https://tonve.myportfolio.com/voetbal

De volgende wedstrijd is al aanstaande dinsdag 12 maart waar Zuidvogels om 20:15 uur de bekerwedstrijd uit bij Elinkwijk in Utrecht mag spelen. Adres: Amsterdamsestraatweg 1015, Utrecht. En de zaterdag 16 maart de thuiswedstrijd tegen Woudenberg. Die wedstrijd start om 14:45 uur. Wij hopen u allen weer te zien en te horen rond het veld tijdens deze wedstrijden.
Uw reporter: Kees Visser