Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag speelde Zuidvogels haar 3de competitie wedstrijd en haalde haar eerste punt in de competitie. Een verdiend punt al moet ik zeggen dat we ook wel 3 punten hadden kunnen behalen als er een andere keeper op de goal had gestaan bij Aalsmeer. Zoals het Amsterdamse Voetbal verwoorde in haar verslag: “Doelman Marijn van Wandelen was de uitblinker bij Aalsmeer.”. En de Gooi en Eemlander verwoorde het als volgt: “de thuisploeg trof in Martijn van Wandelen een keeper die een topmiddag beleefde.” De G&E had het wel over onmachtig Zuidvogels, welke mening ik niet deel met ze, als je kijkt naar een aantal onmogelijke reddingen door van Wandelen en schoten van Zuidvogels op de kruising en de paal. Het geluk zat de Zuid niet mee vandaag en daarentegen zat het Aalsmeer wel mee. Eindstand 0-0.

Al in de eerste 10 minuten kansjes voor Aalsmeer als ook voor Zuidvogels waar beide keepers redding brengen. Ook in de 15de minuut een aanval van de Zuid waar van Wandelen de bal pakt en in de 20te minuut weer van Wandelen die de voorzet van Koelewijn onderschept. In de 33ste minuut dan een echte kans, Van Zelst krijgt de bal aangespeeld en haalt uit, maar van Wandelen kan de bal net keren en voorkomt zodoende een doelpunt. In de 40ste minuut weer zo’n kans, waar Imoussaten de bal aangespeeld krijgt en uithaalt en weer is het van Wandelen die de bal wegtikt. In de 45ste minuut een grote kans voor Aalsmeer, balverlies in de Zuidvogels verdediging, Vahie pakt de bal op draait om zijn tegenstander heeb en schiet. Zijn schot gaat voorlangs de goal over de achterlijn. We gaan rusten met een 0-0 stand.

Direct na rust tot tweemaal toe kansen voor van Zelst maar elke keer wordt hij afgevlagd door grensrechter vd Willt van Aalsmeer wegens buitenspel. In de 54ste minuut een vrije trap bij de achterlijn van Aalsmeer. Ciyhan geeft de bal voor welke wordt weggekopt door een Aalsmeer verdediger waarna Korankye opnieuw kan inkoppen en zijn kopbal wordt gepakt door van Wandelen. Direct hierna weer een kansje voor de Zuid. Ciyhan krijgt de bal aangespeeld en passt hem op van Zelst, maar deze pass is net te scherp voor van Zelst. In de 64ste minuut een schot van Ayoubi welke via de paal over de achterlijn verdwijnt. Hierna volgen nog enkele kansje, maar zonder het doel te treffen. In de 78ste minuut een blessure behandeling bij van Wandelen wegens kramp. Kan ook niet anders want hij heeft alles moeten rekken en strekken om zijn goal schoon te houden. In de 88ste minuut een kans voor van Zelst, zijn schot ketst via de kruising over de achterlijn. Uiteindelijk fluit de goedlijdende scheidsrechter te Velde af en blijft de stand op 0-0 staan zoals we begonnen zijn.

Aanstaande zaterdag speelt Zuidvogels de bekerwedstrijd thuis tegen 4de divisionist vv Hoogland. Deze wedstrijd start om 17:00 uur op ons sportpark. Daarvoor speelt ons 2de team om 14:30 uur een bekerwedstrijd uit bij en tegen Huizen 1.