Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag stond de streekderby Zuidvogels Victoria op het programma. Een beetje beladen wedstrijd omdat beide teams dicht bij elkaar staan en de Zuid de uitwedstrijd verloor en zich wil revancheren. Al vanaf het begin was het duidelijk dat Victoria door hoog druk de opbouw van de Zuid wilde verstoren en daarna met zijn  allen terugzakte in de verdediging en enkel met uitvallen het verschil wilde maken. Dat lukte ze in de 28ste minuut middels een doorbraak van Westerveld die zijn tegensstander passeerde en langs Dorrestein de 0-1 scoorde. De tweede helft was voor de Zuid. De gelijkmaker werd gescoord door van Zelst met een assist van Camps. En daarna werd de 2-1 gescoord door een kopbal van Tat. Uiteindelijk kon Victoria de gelijkmaker scoren vanuit een penalty. Eindstand 2-2.

Al in de eerste tien minuten een tweetal kansjes voor de Zuid waar de schoten steeds via een verdediger over de achterlijn verdwijnt.  De daarop volgende corners leveren niks op. Daarna in de 12de minuut een aanval van Victoria waar Langhout een schot lost op de goal van Zuidvogels maar Dorrestein attent is en de bal pakt. In de 28ste minuut is het dan raak voor Victoria. Westerveld kan vrij opkomen en passeert de Zuid verdediger en kan uithalen. Zijn perfecte schot verdwijnt langs Dorrestein 0-1. Zoals het in de derby gaat wordt er meegeleefd vanaf de kant en vanuit de tribune. Bij elke overtreding of mogelijke penalty laten zowel de spelers als de bezoekers zich horen, maar scheidsrechter Punt met zijn assistenten van Ditmarsch en de Rijk laten zich niet afleiden en beslissen op basis van hun waarnemingen. Al zijn er ook mensen die die waarnemingen anders hebben gezien. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor Victoria.

Na rust enkele aanvalletjes van Victoria waar Dorrestein steeds weet de bal de pareren. In de 56ste minuut dan de gelijkmaker. Een prima pass van Ayoubi op de opstomende Camps die de achterlijn haalt en voorzet op van Zelst die volledig vrij in kan schieten 1-1. Niet lang daarna krijgt van Zelst de bal aangespeelt, ziet keeper van Veen wat ver voor zijn goal staan en van Zelst schiet met een boogbal op de goal. Zijn schot beland net over de lat boven op het net. In de 63ste minuut de voorsprong voor de Zuid. De bal wordt weggetikt door een verdediger van Victoria en komt bij Imoussaten terecht. Hij schiet de bal richting de goal maar deze verdwijnt duidelijk via de opgestoken elle boog van de verdediger over de achterlijn (duidelijk zichtbaar op de beelden). Alles en iedereen is overtuigd van een handsbal, maar scheidsrechter Punt beslist anders en de corner is voor de Zuid. Deze corner wordt genomen door Camps en wordt perfect binnengekopt door Tat. Alles en iedereen ook nu weer overtuigd van de goal maar de spelers van Victoria zijn het daar niet mee eens. Toch blijft de goal staan 2-1 en terecht. De wedstrijd verloopt verder onrustig met geen echt directe kansen. Tot in de 82ste minuut. Een speler van Victoria breekt door op links en Ebulue probeert hem te stoppen, maar mist de bal net maar de speler niet. Een penalty voor Victoria is het gevolg. Langhout achter de bal en hij schiet onberispelijk binnen  2-2.
Dit is tevens de einduitslag van deze rommelige wedstrijd.

Aankomende zaterdag 9 maart speelt Zuidvogels een uitwedstrijd tegen de koploper Aalsmeer. Zuidvogels staat drie punten achter op Aalsmeer met één wedstrijd minder gespeeld. Deze wedstrijd start om 14:30 uur en de bus vertrekt om 12:30 uur. Alle redenen dus om aanwezig te zijn en de Zuid te ondersteunen.