Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Soms is het lastig om de inspiratie en de juiste woorden te vinden voor het verslag. En zo is het deze keer. Ja Zuidvogels speelde best wel lekker en overtuigend in de eerste helft. En ja Roda is voor ons altijd een lastige tegenstander. En zo ook vandaag. Een eerste helft met enkele kleine kansjes voor de Zuid, maar de verdediging van Roda hielt stand. Roda wist slechts sporadisch een kansje te creëren maar ook die kansjes resulteerden niet in een doelpunt. In de tweede helft  was het de Zuid die als eerste scoorde. Een prima steekpass van Camps op de doorgebroken Kok die de bal perfect langs keeper van den Berkt in de goal schoot.  Roda had de organisatie in het velt iets aangepast en dat zorgde voor meer dreiging. Door balverlies van de verdediging van de Zuid kon Touhami de bal passen naar Hendriksen die keeper Versteeg verschalkte. De wedstrijd kabbelde dor naar het einde. De goed leidende scheidsrechter N. Eren floot uiteindelijk af en beide teams waren niet tevreden met een punt.

Roda was vanaf het eerste fluit signaal van plan om door middel van hoog druk zetten op de verdediging, het Zuidvogels lastig te maken. In de eerste helft wist de Zuid daar goed mee om te gaan en kon door goed spel en een juiste organisatie de bal naar voren brengen. Dit zorgde voor enkele kleine kansjes, maar ook Roda was sterk in de verdediging, dus geen doelpunten in de eerste helft. Wel waren er enkele kansjes voor de Zuid, een schot van Imoussaten die over de goal verdween, een schot door van Zelst die via een been van een Roda verdediger achter gaat en vanuit een vrije trap bereikt van Eijnsbergen Ebulue die de bal net in kan schieten, maar die verdwijnt net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De rust wordt ingegaan met een 0-0 stand.
Direct na start van de tweede helft een pass van Korankye op Camps, die omspeelt de verdediger van Roda en geeft een steekpass op de doorgebroken Kok. Hij neemt de bal aan het schiet de bal langs keeper van den Berkt en de 1-0 is een feit. Hierna weer een kansje voor de Zuid. Een ingooi door van Eijnsbergen naar van Zelst wordt doorgespeeld naar Imoussaten, hij bedenkt zich niet en schiet de bal richting de goal. Van den Berkt staat goed opgesteld en vangt de bal. Daarna een kansje voor Roda, hun corner wordt weggekopt door de Zuid verdediging en komt terecht bij Riphagen. Hij haalt uit maar zijn schot verdwijnt over de achterlijn. In de 74ste minuut de gelijkmaker voor Roda. Balverlies in  de verdediging van Zuidvogels zorgt ervoor dat de bal terug gegeven kan worden naar Touhami. Hij passt de bal perfect naar Hendriksen die afdrukt en de bal langs Versteegt in het netje laat belanden. Niet lang na de aftrap een corner voor de Zuid. Van Eijnsbergen schiet voor en Kok kopt de bal in de goal, maar…  doordat hij in de veldverlichting keek kon hij de bal niet goed raken waardoor deze voorlangs over de achterlijn rolt. Door een overtreding op van Waveren valt er nog een rode kaart aan Roda zijde, maar ook tegen tien spelers lukt het de Zuid niet de overwinning te behalen.

Aanstaande dinsdag 21 november speelt de Zuid thuis in de beker tegen Alkmaarsche Boys, deze wedstrijd start om 20:00 uur.
En zaterdag gaat Zuidvogels richting Gouda waar ze Jodan Boys treffen. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. De bus vertrekt om 12:15 uur.