Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Zuidvogels ontving vandaag Montfoort de nummer 10 op de ranglijst. Het team van coach Kruis probeerde het Zuidvogels lastig te maken maar slaagde daar vandaag niet in. Met in de eerste helft slechts twee kansjes (één bal met de hand over de goal getikt en een kopbal ver over de goal) en in de tweede helft slecht een enkele kans waar een schot ver over de goal verdwijnt. Zuidvogels daar ent tegen was effectiever met de kansen. In de eerste helft een perfecte pass van Ebulue op Kort die de bal voorgeeft op de inkomende Kok. Hij schiet de bal naar de goal waar van Zelst als spits de bal nog net aan kan tikken en de 1-0 scoort. En 24 minuten later is het weer Kort die van Zelst voor de goal vindt die de 2-0 in het netje schiet. In de tweede helft volgen de aanvallen van de Zuid elkaar op maar is het pas tegen het einde van de wedstrijd waar de 3-0, tevens de eindstand, wordt gescoord door van Zelst na een voorzet van Camps. Een verdiende overwinning van de Zuid en de drie punten blijven in Huizen waarmee de Zuid hun zege reeks voortzetten. Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter B. Benlamkaddem die geassisteerd werd door de heren Y.L van de Velde en R. Parmessar.

Montfoort begint goed in de eerste helft en vanaf de aftrap al direct een corner voor Montfoort die geen echte kans oplevert. Nog geen vier minuten later een kans voor de Zuid. Een perfect crosspass van Tat op Kort die de bal net naast de goal schiet. Zeven minuten daarna dan de eerste goal voor de Zuid. Ebulue passt de bal naar Kort die voorgeeft op de inkomende Kok. Hij schiet en van Zelst staat nog net niet op de lijn  en kopt de 1-0 in. Nog geen drie minuten later een vrije trap voor de Zuid op de helft van Montfoort. Van Zelst schiet de bal in de muur en zijn rebound scheert rakelings langs de paal naast. Een eerste echte kans voor Montfoort in de 27ste minuut. Een voorzet van rechts wordt door de aanvaller van Montfoort met de hand/arm net over de goal getikt. Dan tien minuten later de 2de goal voor de Zuid. Horsmeier passt de bal naar Kort die de bal voorgeeft waar van Zelst klaar staat om de bal in te tikken 2-0. Nog geen drie mimnuten later is het Camps die de opkomende Tat kan bereiken, hij geeft voor en van Zelst kan de bal net koppen, maar zijn kopbal gaat naast de goal over de achterlijn. En vlak voor het rustsignaal een kans voor Tat. Camps komt opzetten vanuit het eigen strafschot gebied, een Montfoort verdediger probeert hem nog te tackelen maar raakt m gelukkig niet. Hij geeft de bal voor op Tat die de bal net over de goal schiet. We gaan rusten met een 2-0 stand.

Na rust een zelfde beeld. Zuidvogels volop in de aanval en Montfoort die eigenlijk alleen maar kan verdedigen en nauwelijks tot een aanval komt. Direct na aanvang van de tweede helft een kansje voor de Zuid. Een corner, genomen door Camps, wordt over de goal gekopt door Kort. In de 63ste minuut een kansje voor Montfoort. Kolfschoten geeft de bal voor op linksbuiten van Montfoort die de bal ruim over schiet. De tweede helft is rommelig en er volgen niet veel echte kansen. Tot in de 73ste minuut Camps komt opzetten over de rechterkant en geeft voor op de vrijstaande van Zelst die de bal vrij kan intikken 3-0. De wedstrijd loopt naar zijn einde waar er van beide kanten weinig kansje worden gecreëerd. De goed leiden scheidsrechter Benlamkaddem fluit af en Zuidvogels houdt de driepunten thuis met een nette 3-0 overwinning.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd bij Roda’46 in Leusden op het programma. Deze wedstrijd start om 15:00 uur. De bus vertrekt om 13:00 uur. Ook daar hopen we u als supporter weer te zien en te horen.
Uw reporter: Kees Visser